Wereldpremière: nieuwe Caddy California met uittrekbare minikeuken, panoramadak en meer ruimte om te reizen

Wereldpremière: nieuwe Caddy California met uittrekbare minikeuken, panoramadak en meer ruimte om te reizen

(Vertaalde versie)

  • Helemaal nieuw: Caddy California gebaseerd op de volledig nieuw ontworpen vijfde generatie van het bestelwagenmodel
  • Multifunctioneel: Caddy California met variabele leef-, slaap- en laadruimte als allrounder voor dagelijks gebruik en op reis
  • Compact gasfornuis: minikeuken wordt naar achteren uit de achterzijde getrokken en biedt zo stahoogte bij het koken
  • Progressief: Digital Cockpit, online infotainment, nieuwe rijhulpsystemen en duurzame twindosing-TDI
  • Virtuele beursstand voor kampeerauto’s: Volkswagen Commercial Vehicles biedt nieuwe online camperbeleving

Als wereldpremière presenteert Volkswagen Commercial Vehicles de nieuwe Caddy California. Nieuw ontworpen, nieuw ontwikkeld en helemaal hertekend tot in het kleinste detail – en toch onmiskenbaar de opvolger van de multifunctionele Caddy Beach. Een cross-over van een compacte bestelwagen en een slim ontworpen camper. Zijn nieuwe naam spreekt voor zich: California. Hij staat voor innovatieve detailoplossingen, die van de California als T3, T4, T5, T6 en T6.1 de meest succesvolle kampeerbus ter wereld maakten. In 2019 droeg Volkswagen Commercial Vehicles de California-filosofie van de ‘multitools’ met de Grand California over naar de klasse van de grote Crafter. In 2020 maakt de nieuwe Caddy California nu zijn debuut in het segment van de compacte kampeerauto’s. Voortaan bestaan er dus drie California’s: een camperfamilie voor elk budget, elke reis en elk avontuur.

 

De Caddy California is gebaseerd op de nieuwe, vijfde Caddy-generatie. Daarmee is hij de eerste camper die gebruikmaakt van de constructieve voordelen van het modulaire MQB-platform voor dwars ingebouwde motoren: de nieuwste technologieën en extra ruimte. De 4.501 mm lange Caddy California komt nog in 2020 op de markt; een versie met een verlengde wielbasis volgt in 2021 (lengte: 4.853 mm). Het achterste deel overtuigt met een tot in het kleinste detail uitgekiende camperuitrusting, inclusief een nieuw uitklapbaar bed. De constructie met schotelveren en hoogwaardige matras biedt hetzelfde goede slaapcomfort als de bedden in de T6.1 California en Grand California. Met 1.980 x 1.070 mm is het bed zeer groot. In dichtgeklapte toestand wordt het ingekort tot een derde en ligt het compact boven de kofferruimte. Terwijl de tweede zitrij in de voorganger deel uitmaakte van de bedconstructie, is dit nu niet meer het geval. De stoelen van de tweede rij kunnen daarom voor de reis in een handomdraai worden verwijderd. Zo beschikt de Caddy California ook op dit vlak over aanzienlijk meer opbergruimte.

 

Nieuwe minikeuken maakt de compacte camper nog veelzijdiger

Een nieuwigheid, opvallend kenmerk en uniek verkoopargument in deze camperklasse is de optionele minikeuken van de Caddy California. Deze is bevestigd aan de linkerwand van de laadruimte onder het bed en kan naar achteren uitgetrokken worden als de achterklep openstaat. Zo beschermt de achterklep ook tegen regen tijdens het koken; tegelijkertijd zorgt het gebruik achter het voertuig voor een optimale toegang met volledige stahoogte. De nieuwe minikeuken bestaat uit twee uittrekelementen. In het bovenste is een gasfornuis met één pit inclusief windscherm en een praktisch opbergvak geïntegreerd. Het onderste uittrekelement omvat een besteklade en extra opbergruimte voor kookgerei en voorraad. In het achterste gedeelte van de keuken bevindt zich een veilig afgesloten box (met bodemventilatie) voor de gasfles (vulgewicht ca. 1,85 kg). Als de Caddy California de minikeuken aan boord heeft, wordt hij ‘veredeld’ met een goedkeuring als motorhome.

 

Voor het eerst met een panoramadak van 1,4 m²

De Caddy California kan optioneel met een groot panoramadak worden geconfigureerd. Het glazen dak van 1,4 m² biedt 's nachts zicht op de sterren en overspoelt het interieur overdag met licht. VW Commercial Vehicles heeft het praktische opbergzaksysteem op de achterste zijruiten verder ontwikkeld, waardoor aan elke kant gebruiksvoorwerpen tot vijf kilo kunnen worden opgeborgen. Ook het verduisteringssysteem met lichte stoffen gordijnen werd verder geperfectioneerd. Op de voorste zijruiten en de achterruit worden de neutraal gedesignde gordijnen nog steeds met ingenaaide magneten bevestigd. De achterste zijruiten worden dan weer verduisterd door de opbergzakken. Voor de voorruit en het panoramadak worden naast de magneten ook nog extra bevestigingselementen gebruikt.

 

Slimme detailoplossingen perfectioneren het kamperen

Nieuwe ventilatieopeningen met geïntegreerde vliegenhorren voor de bestuurders- en passagiersdeur – veilig op hun plaats gehouden door de zijruiten en het deurframe – optimaliseren op de camping het klimaat in de leefruimte. Een nieuw systeem met traploos dimbare ledspots zorgt met zijn warme witte licht voor individuele helderheid boven het bed; in de geopende achterklep zorgen leds eveneens voor goede lichtomstandigheden. Twee campingstoelen en een campingtafel – praktische en lichte klassiekers – kunnen snel opgeborgen worden in een nieuw ontworpen zak onder het bed.

 

Nieuw tentsysteem maakt van de Caddy California een familiecamper

Nog een nieuwigheid: een nieuw, modulair tentsysteem1) dat aan de Caddy California kan worden vastgemaakt. Het is een vrijstaand tentsysteem dat ook los van de Caddy kan worden gebruikt. Optioneel kan de tent worden uitgebreid met een extra slaapcabine. Die vergroot de leefruimte dermate dat een gezin met kampeeruitrusting voldoende plaats heeft op de kampeerplek. Dan kunnen twee mensen in de Caddy California slapen, en twee in de nieuwe tent. Dankzij een ‘luchtframe’ is de tent snel en eenvoudig op te zetten. Grote venstervlakken, die ook volledig kunnen worden geopend, zorgen overdag voor zeer veel licht.

 

Hoogtechnologisch infotainment van de nieuwste generatie

Dankzij het MQB-platform hebben nieuwe technologieën hun weg naar de modelreeks gevonden. Zo vormen de nieuwe Digital Cockpit (optioneel volledig digitale instrumenten) en de audio- en infotainmentsystemen met schermen tot 10 duim bijvoorbeeld de interactieve interfaces met de bestuurder en de voorste passagier. De fusie van de Digital Cockpit en het 10 duim grote topnavigatiesysteem Discover Pro creëert een nieuw, digitaal landschap van weergave- en bedieningselementen: de Innovision Cockpit. Via een Online Connectivity Unit (OCU) met geïntegreerde eSIM hebben de infotainmentsystemen toegang tot de mobiele onlinediensten en -functies van Volkswagen We. De nieuwe Caddy California is dus ‘always on’.

 

Nieuwe app California on Tour als praktische reisgids

De nieuwe, gratis app California on Tour sluit perfect aan bij de digitale dienstenwereld van de Caddy California. De app, die ontwikkeld werd voor Apple- en Android-smartphones, biedt onder andere informatie over campings en standplaatsen, campingwinkels, water- en afvalafvoerstations, diverse vrijetijdsactiviteiten (zoals sightseeing of fietsverhuur) of de techniek van de Caddy California. De app kan worden gebruikt in combinatie met alle VW Commercial Vehicles-kampeerwagens.

 

 

Geassisteerd rijden en manoeuvreren

Tot de belangrijkste technologische nieuwigheden van de Caddy California behoren progressieve rijhulpsystemen zoals Travel Assist, een systeem voor semiautomatisch rijden over het volledige snelheidsbereik. Net zo innovatief: de Trailer Assist voor semiautomatisch en dus kinderlijk eenvoudig manoeuvreren met een aanhangwagen. In totaal zullen 19 verschillende rijhulpsystemen beschikbaar zijn voor de Caddy California.

 

Duurzame motoren en optionele vierwielaandrijving

 

De nieuwe turbodieselmotoren (TDI) van de Caddy California zijn bijzonder duurzaam. Dankzij een dubbele SCR-katalysator en de daaruit voortvloeiende dubbele AdBlue-injectie, het zogenaamde twindosing, wordt de uitstoot van stikstofoxide (NOx) aanzienlijk gereduceerd in vergelijking met de vorige generatie. Bij de marktintroductie zullen de TDI-motoren beschikbaar zijn in twee vermogensniveaus, van 55 kW (75 pk) en 90 kW (122 pk). De efficiëntie van de TDI-motoren wordt verder verbeterd door het nieuwe koetswerkdesign van de Caddy California. Hoezo? De Cx-waarde (voorganger: 0,33) kon tot 0,30 worden teruggebracht, een referentiewaarde in deze voertuigklasse. Belangrijk voor iedereen die ook weg van de gebaande paden wil kamperen: net als de Caddy Beach zal ook de Caddy California beschikbaar zijn met vierwielaandrijving (4MOTION) als alternatief voor de standaard voorwielaandrijving.

 

  1. De tent is een aanbod van Volkswagen Zubehör GmbH; de marktintroductie volgt later.

 


Information on all aspects of the Volkswagen Commercial Vehicles brand and the Hannover site can be found at:
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/volkswagen-commercial-vehicles-/
Twitter: https://twitter.com/VWCV_official
YouTube: https://www.youtube.com/c/vwnutzfahrzeuge/featured
Facebook: https://www.facebook.com/VolkswagenNutzfahrzeugeMeinWerk/
VWN Podcast ”wetransportsuccess”: https://www.radio.de/p/wetransportsuccess

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf