Volkswagen Truck & Bus gaat alliantie aan met Navistar

Volkswagen Truck & Bus gaat alliantie aan met Navistar

Donderdag 2 maart 2017 —  

Sinds 1 maart 2017 is de alliantie tussen Volkswagen Truck & Bus en de Amerikaanse constructeur Navistar een feit. De Duitse afdeling bezit vandaag 16,6 % van de aandelen van Navistar.

De verantwoordelijke autoriteiten hebben deze strategische alliantie goedgekeurd tussen Volkswagen Truck & Bus GmbH (Man, Scania, Volkswagen Caminhões e Ônibus, en de merken RIO) en de Amerikaanse constructeur van commerciële voertuigen Navistar International Corporation. Volkswagen Truck & Bus betaalt 15.76 USD per aandeel en verwerft zo een aandeel van 16,6 % in Navistar. De prijs van deze transactie bedraagt 256 miljoen dollar en wordt doorgevoerd in de vorm van een kapitaalsverhoging.

Volgens Troy Clarke, President en CEO van Navistar “is deze alliantie met Volkswagen Truck & Bus een belangrijke stap in de geschiedenis van onze firma. Het biedt zowel op korte als op lange termijn verschillende voordelen voor beide bedrijven. Nu de overeenkomst is gesloten, gaan we zo snel mogelijk samenwerken met het oog op een wereldwijde schaalvergroting. Zo kunnen we de competitiviteit verhogen en kunnen we topproducten, technologie en service nog bereikbaarder maken voor onze klanten.”

Navistar zal kunnen profiteren van de technologische voordelen van Volkswagen Truck & Bus op vlak van motorisaties. Men onderzoekt ook mogelijkheden op andere domeinen zoals autonoom rijden, connectiviteit en alternatieve brandstoffen. Volkswagen Truck & Bus kan via deze alliantie zijn productievolume opdrijven. Op die manier kan men consumenten wereldwijd milieuvriendelijke en intelligente mobiliteitsoplossingen aanbieden.