Volkswagen T-Roc R: nieuwe topversie van de compacte cross-over

Volkswagen T-Roc R: nieuwe topversie van de compacte cross-over

  • Wereldpremière van bijna-productierijpe conceptcar in Genève
  • Extra krachtige variant met 221 kW/300 pk en 400 Nm
  • 4MOTION-vierwielaandrijving en DSG 7-versnellingsbak standaard
  • Sportief R-design met hertekende voor- en achterkant
  • Omvangrijke standaarduitrusting: progressieve stuurinrichting, sportonderstel met rijprofielselectie en Race-modus, Launch Control en uitschakelbare tractiecontrole

Met de Volkswagen T-Roc R presenteert de autoconstructeur uit Wolfsburg op het internationale autosalon van Genève (van 7 tot 17 maart 2019) een nieuw topmodel voor zijn jonge maar nu al succesvolle cross-overreeks. Het vermogenspakket van Volkswagen R overtuigt met zijn indrukwekkende cijfers: de 2.0 TSI-viercilindermotor maakt gebruik van Volkswagens beproefde TSI-technologie en ontwikkelt een vermogen van 221 kW/300 pk en een koppel van 400 Nm. De T-Roc R is standaard uitgerust met 4MOTION-vierwielaandrijving en een DSG 7-versnellingsbak. Die combinatie staat garant voor soevereine acceleraties zonder verlies aan trekkracht. Hij sprint in 4,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u en de topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u.

Het sportonderstel met verlagingskit zorgt voor een optimale wegligging. De standaard progressieve stuurinrichting draagt aanzienlijk bij tot het levendige stuurgedrag, en de remmen van 17 duim, die tot op heden het voorrecht waren van de Volkswagen Golf R Performance, garanderen een efficiënte vertraging. De beschikbare rijprofielen omvatten ook een speciale Race-modus, die een bijzonder sportief rijgedrag mogelijk maakt. Het pakket wordt afgerond met Launch Control. Deze functie garandeert een acceleratie met optimale trekkracht en maximale benutting van het beschikbare koppel, en met een aangepaste afstelling van de stabiliteitscontrole. Voor bijzonder dynamische ritten op de limiet kan de elektronische ESC-stabiliteitscontrole handmatig worden uitgeschakeld.

 

Typisch en onmiskenbaar R-design

Het sportieve karakter van de Volkswagen T-Roc R wordt benadrukt door het specifieke en onmiskenbare design van het koetswerk en het interieur. De krachtige cross-over onderscheidt zich al meteen aan de buitenkant van zijn bravere broers. Onder aan het speciaal ontworpen radiatorrooster loopt over de hele breedte een zilverglanzende band van geanodiseerd aluminium. De sportieve voor- en achterbumper in koetswerkkleur werden speciaal voor dit model ontworpen. Vooraan zijn de lichtblokken van de apart en verticaal opgestelde dagrijlichten in de bumper geïntegreerd. Kenmerkend voor de R-reeks zijn de bodembescherming in contrastkleur en de specifieke luchtinlaten. De achterkant wordt gesierd door een eveneens sportief getekende achterbumper in koetswerkkleur met optische luchtuitlaten bovenaan en een R-diffuser in contrastkleur. De dubbele uitlaatpijpen links en rechts zijn eveneens voorbehouden aan het R-model. Standaard staat de T-Roc R op lichtmetalen 18-duimsvelgen van het type Spielberg. Lichtmetalen 19-duimsvelgen van het type Pretoria in mat Dark Graphite en banden in de maat 235/40 R19 zijn verkrijgbaar als optie.

Andere exclusief voor de Volkswagen T-Roc R ontworpen designelementen zijn elegante spiegelbehuizingen in matte chroomlook, een dakspoiler en zijschorten in koetswerkkleur, bodembeschermplaten in contrastkleur, zwartgenerfde en licht uitstekende wielkasten en de zwarte remzadels met opvallend R-logo van de krachtige reminstallatie.

 

Succesvolle cross-over

Eind 2017 breidde Volkswagen zijn gamma uit met een volledig nieuw ontwikkelde cross-over in het compacte segment: de T-Roc.

Het homogene concept van de T-Roc is de basis van zijn succes en wist al vele klanten te overtuigen: sinds zijn marktintroductie in november 2017 werd hij wereldwijd al ongeveer 200.000 keer verkocht. De nieuwe T-Roc R breidt het spectrum van de compacte cross-over nu uit met een nadrukkelijk sportieve variant.

 

Volkswagen R – de naam staat voor een heel programma

  1. De nieuwe T-Roc R werd ontwikkeld en getest door Volkswagen R, onder meer op de legendarische Nürburgring. Zijn ontwikkeling werd ondersteund door de race-ervaring van WRX-wereldkampioen Petter Solberg en Volkswagen-fabrieksrijder Benjamin Leuchter. Volkswagen R is een volledig zelfstandige dochterfirma van Volkswagen AG. De letter R staat sinds het eerste model, de Golf R32, voor Racing en verwijst naar de nauwe band met de autosport.
Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be

 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

- D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

- Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

- D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy