Volkswagen T-Roc R: nieuwe topversie van de compacte cross-over

Volkswagen T-Roc R: nieuwe topversie van de compacte cross-over

  • Wereldpremière van bijna-productierijpe conceptcar in Genève
  • Extra krachtige variant met 221 kW/300 pk en 400 Nm
  • 4MOTION-vierwielaandrijving en DSG 7-versnellingsbak standaard
  • Sportief R-design met hertekende voor- en achterkant
  • Omvangrijke standaarduitrusting: progressieve stuurinrichting, sportonderstel met rijprofielselectie en Race-modus, Launch Control en uitschakelbare tractiecontrole

Met de Volkswagen T-Roc R presenteert de autoconstructeur uit Wolfsburg op het internationale autosalon van Genève (van 7 tot 17 maart 2019) een nieuw topmodel voor zijn jonge maar nu al succesvolle cross-overreeks. Het vermogenspakket van Volkswagen R overtuigt met zijn indrukwekkende cijfers: de 2.0 TSI-viercilindermotor maakt gebruik van Volkswagens beproefde TSI-technologie en ontwikkelt een vermogen van 221 kW/300 pk en een koppel van 400 Nm. De T-Roc R is standaard uitgerust met 4MOTION-vierwielaandrijving en een DSG 7-versnellingsbak. Die combinatie staat garant voor soevereine acceleraties zonder verlies aan trekkracht. Hij sprint in 4,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u en de topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u.

Het sportonderstel met verlagingskit zorgt voor een optimale wegligging. De standaard progressieve stuurinrichting draagt aanzienlijk bij tot het levendige stuurgedrag, en de remmen van 17 duim, die tot op heden het voorrecht waren van de Volkswagen Golf R Performance, garanderen een efficiënte vertraging. De beschikbare rijprofielen omvatten ook een speciale Race-modus, die een bijzonder sportief rijgedrag mogelijk maakt. Het pakket wordt afgerond met Launch Control. Deze functie garandeert een acceleratie met optimale trekkracht en maximale benutting van het beschikbare koppel, en met een aangepaste afstelling van de stabiliteitscontrole. Voor bijzonder dynamische ritten op de limiet kan de elektronische ESC-stabiliteitscontrole handmatig worden uitgeschakeld.

 

Typisch en onmiskenbaar R-design

Het sportieve karakter van de Volkswagen T-Roc R wordt benadrukt door het specifieke en onmiskenbare design van het koetswerk en het interieur. De krachtige cross-over onderscheidt zich al meteen aan de buitenkant van zijn bravere broers. Onder aan het speciaal ontworpen radiatorrooster loopt over de hele breedte een zilverglanzende band van geanodiseerd aluminium. De sportieve voor- en achterbumper in koetswerkkleur werden speciaal voor dit model ontworpen. Vooraan zijn de lichtblokken van de apart en verticaal opgestelde dagrijlichten in de bumper geïntegreerd. Kenmerkend voor de R-reeks zijn de bodembescherming in contrastkleur en de specifieke luchtinlaten. De achterkant wordt gesierd door een eveneens sportief getekende achterbumper in koetswerkkleur met optische luchtuitlaten bovenaan en een R-diffuser in contrastkleur. De dubbele uitlaatpijpen links en rechts zijn eveneens voorbehouden aan het R-model. Standaard staat de T-Roc R op lichtmetalen 18-duimsvelgen van het type Spielberg. Lichtmetalen 19-duimsvelgen van het type Pretoria in mat Dark Graphite en banden in de maat 235/40 R19 zijn verkrijgbaar als optie.

Andere exclusief voor de Volkswagen T-Roc R ontworpen designelementen zijn elegante spiegelbehuizingen in matte chroomlook, een dakspoiler en zijschorten in koetswerkkleur, bodembeschermplaten in contrastkleur, zwartgenerfde en licht uitstekende wielkasten en de zwarte remzadels met opvallend R-logo van de krachtige reminstallatie.

 

Succesvolle cross-over

Eind 2017 breidde Volkswagen zijn gamma uit met een volledig nieuw ontwikkelde cross-over in het compacte segment: de T-Roc.

Het homogene concept van de T-Roc is de basis van zijn succes en wist al vele klanten te overtuigen: sinds zijn marktintroductie in november 2017 werd hij wereldwijd al ongeveer 200.000 keer verkocht. De nieuwe T-Roc R breidt het spectrum van de compacte cross-over nu uit met een nadrukkelijk sportieve variant.

 

Volkswagen R – de naam staat voor een heel programma

  1. De nieuwe T-Roc R werd ontwikkeld en getest door Volkswagen R, onder meer op de legendarische Nürburgring. Zijn ontwikkeling werd ondersteund door de race-ervaring van WRX-wereldkampioen Petter Solberg en Volkswagen-fabrieksrijder Benjamin Leuchter. Volkswagen R is een volledig zelfstandige dochterfirma van Volkswagen AG. De letter R staat sinds het eerste model, de Golf R32, voor Racing en verwijst naar de nauwe band met de autosport.
Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf