Volkswagen T-Roc R: nieuwe topversie van de compacte cross-over

Volkswagen T-Roc R: nieuwe topversie van de compacte cross-over

  • Wereldpremière van bijna-productierijpe conceptcar in Genève
  • Extra krachtige variant met 221 kW/300 pk en 400 Nm
  • 4MOTION-vierwielaandrijving en DSG 7-versnellingsbak standaard
  • Sportief R-design met hertekende voor- en achterkant
  • Omvangrijke standaarduitrusting: progressieve stuurinrichting, sportonderstel met rijprofielselectie en Race-modus, Launch Control en uitschakelbare tractiecontrole

Met de Volkswagen T-Roc R presenteert de autoconstructeur uit Wolfsburg op het internationale autosalon van Genève (van 7 tot 17 maart 2019) een nieuw topmodel voor zijn jonge maar nu al succesvolle cross-overreeks. Het vermogenspakket van Volkswagen R overtuigt met zijn indrukwekkende cijfers: de 2.0 TSI-viercilindermotor maakt gebruik van Volkswagens beproefde TSI-technologie en ontwikkelt een vermogen van 221 kW/300 pk en een koppel van 400 Nm. De T-Roc R is standaard uitgerust met 4MOTION-vierwielaandrijving en een DSG 7-versnellingsbak. Die combinatie staat garant voor soevereine acceleraties zonder verlies aan trekkracht. Hij sprint in 4,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u en de topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u.

Het sportonderstel met verlagingskit zorgt voor een optimale wegligging. De standaard progressieve stuurinrichting draagt aanzienlijk bij tot het levendige stuurgedrag, en de remmen van 17 duim, die tot op heden het voorrecht waren van de Volkswagen Golf R Performance, garanderen een efficiënte vertraging. De beschikbare rijprofielen omvatten ook een speciale Race-modus, die een bijzonder sportief rijgedrag mogelijk maakt. Het pakket wordt afgerond met Launch Control. Deze functie garandeert een acceleratie met optimale trekkracht en maximale benutting van het beschikbare koppel, en met een aangepaste afstelling van de stabiliteitscontrole. Voor bijzonder dynamische ritten op de limiet kan de elektronische ESC-stabiliteitscontrole handmatig worden uitgeschakeld.

 

Typisch en onmiskenbaar R-design

Het sportieve karakter van de Volkswagen T-Roc R wordt benadrukt door het specifieke en onmiskenbare design van het koetswerk en het interieur. De krachtige cross-over onderscheidt zich al meteen aan de buitenkant van zijn bravere broers. Onder aan het speciaal ontworpen radiatorrooster loopt over de hele breedte een zilverglanzende band van geanodiseerd aluminium. De sportieve voor- en achterbumper in koetswerkkleur werden speciaal voor dit model ontworpen. Vooraan zijn de lichtblokken van de apart en verticaal opgestelde dagrijlichten in de bumper geïntegreerd. Kenmerkend voor de R-reeks zijn de bodembescherming in contrastkleur en de specifieke luchtinlaten. De achterkant wordt gesierd door een eveneens sportief getekende achterbumper in koetswerkkleur met optische luchtuitlaten bovenaan en een R-diffuser in contrastkleur. De dubbele uitlaatpijpen links en rechts zijn eveneens voorbehouden aan het R-model. Standaard staat de T-Roc R op lichtmetalen 18-duimsvelgen van het type Spielberg. Lichtmetalen 19-duimsvelgen van het type Pretoria in mat Dark Graphite en banden in de maat 235/40 R19 zijn verkrijgbaar als optie.

Andere exclusief voor de Volkswagen T-Roc R ontworpen designelementen zijn elegante spiegelbehuizingen in matte chroomlook, een dakspoiler en zijschorten in koetswerkkleur, bodembeschermplaten in contrastkleur, zwartgenerfde en licht uitstekende wielkasten en de zwarte remzadels met opvallend R-logo van de krachtige reminstallatie.

 

Succesvolle cross-over

Eind 2017 breidde Volkswagen zijn gamma uit met een volledig nieuw ontwikkelde cross-over in het compacte segment: de T-Roc.

Het homogene concept van de T-Roc is de basis van zijn succes en wist al vele klanten te overtuigen: sinds zijn marktintroductie in november 2017 werd hij wereldwijd al ongeveer 200.000 keer verkocht. De nieuwe T-Roc R breidt het spectrum van de compacte cross-over nu uit met een nadrukkelijk sportieve variant.

 

Volkswagen R – de naam staat voor een heel programma

  1. De nieuwe T-Roc R werd ontwikkeld en getest door Volkswagen R, onder meer op de legendarische Nürburgring. Zijn ontwikkeling werd ondersteund door de race-ervaring van WRX-wereldkampioen Petter Solberg en Volkswagen-fabrieksrijder Benjamin Leuchter. Volkswagen R is een volledig zelfstandige dochterfirma van Volkswagen AG. De letter R staat sinds het eerste model, de Golf R32, voor Racing en verwijst naar de nauwe band met de autosport.
Over Volkswagen Belgium

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:


  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  


  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  


  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy