Volkswagen do Brazil brengt de ‘Kombi Last Edition’ op

Volkswagen do Brazil brengt de ‘Kombi Last Edition’ op

Dinsdag 27 augustus 2013 — - De tot 600 exemplaren beperkte speciale reeks is tweekleurig gelakt, exclusief uitgerust en enkel in Brazilië verkrijgbaar

- De sedert 2 september 1957 in Brazilië gebouwde Combi is wereldwijd genomen het langst geproduceerde model van de auto-industrie

Zijn functionele design, het enorme laadvolume en zijn veelzijdigheid vormden de hoekstenen voor het succes van de Combi, het allereerste Volkswagenmodel dat in Brazilië werd gebouwd. De speciale reeks ‘Last Edition’ wordt vanaf deze maand aangeboden en betekent het eindpunt van de productie van de Combi in Brazilië. De voertuigen worden afgeleverd met een nummering op een speciaal identificatieplaatje op het instrumentenbord en met een echtheidscertificaat van de fabrikant.

 

Volkswagen do Brasil presenteert de speciale serie Last Edition van de Combi, een van de meest succesvolle modellen op de Braziliaanse automarkt en bovendien houder van het record als langst geproduceerde model in de auto-industrie wereldwijd.

 

De productie werd beperkt tot 600 exemplaren. Deze worden vanaf deze maand voor 85.000 Braziliaanse real (omgerekend 27.605 euro) op de Braziliaanse markt aangeboden. Deze speciale editie biedt exclusieve uitrustingsdetails, zoals een speciale tweekleurige laklaag, een luxueuze binnenafwerking en designelementen die herinneren aan de verschillende versies die sedert 1957 in Brazilië werden vervaardigd. Elke Combi is bovendien individueel genummerd en van een eigen identificatieplaatje voorzien.

 

De “Kombi Last Edition” is met de EA111 1.4-liter Total Flex-motor uitgerust, die met benzine (E20) 78 pk levert en 80 pk wanneer hij op ethanol rijdt (telkens aan 4.800 t/min.). Het maximale koppel bedraagt met benzine ongeveer 123 Nm en met ethanol 125 Nm en wordt gehaald aan 3.500 t/min. De overbrenging gebeurt met een 4-traps versnellingsbak. De 14”-velgen zijn geschoeid met banden van het type 185 R14C.

.