Volkswagen bekroond voor zijn innovaties

Volkswagen bekroond voor zijn innovaties

Volkswagen werd voor het derde opeenvolgende jaar bekroond met de prijs voor de meest innovatieve volumemerk in de autoindustrie. Het Duitse merk werd ook bekroond met andere prijzen in de categorieën alternatieve motoren, autonoom rijden, veiligheid en conventionele motoren. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt door het Center of Automotive Management (een onafhankelijk wetenschappelijk instituut) in samenwerking met het auditkantoor PricewaterhouseCoopers

"We blijven onze voertuigen verder ontwikkelen in het kader van het algemeen belang en we willen de nieuwste innovaties voor alle automobilisten beschikbaar maken", legt Dr. Frank Welsch uit, lid van het directiecomité van Volkswagen Passenger Cars en verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling.

Volkswagen heeft het afgelopen jaar maar liefst 62 innovaties ontwikkeld, wat bewijst dat het inderdaad het meest innovatieve volumemerk in de autoindustrie is. Bij deze innovaties zit ook de Volkswagen Arteon met het optionele Emergency Assist 2.0-systeem met rijstrookwisselfunctie, de Golf 1.5 TSI met zijn eco-coasting functie en de partikelfilter voor de up! GTI.

In de categorie alternatieve motorisaties heeft de studie de aandacht gevestigd op een twaalftal innovaties van Volkswagen, waaronder de nieuwe versie van de e-Golf die aanzienlijk meer rijbereik en vermogen kreeg en de aardgasversie van de Polo (TGI) met een erg lage CO2-emissie.

Het pionierskarakter van het merk Volkswagen werd ook op het vlak van veiligheid en autonoom rijden geprezen. De jury bekroonde de Arteon; dit is het eerste model dat is uitgerust met een noodhulpsysteem dat andere weggebruikers waarschuwt wanneer de bestuurder om gezondheidsredenen de wagen niet langer kan besturen. Het voertuig zal indien nodig automatisch naar de rechter rijstrook sturen en vervolgens stoppen.

Volkswagen won ook in de categorie van conventionele motoren. Enkele innovaties die hier naar voor worden geschoven, zijn het onderzoek van het merk naar een dubbele SCR-katalysator (een wereldprimeur) of de installatie van een partikelfilter op de benzinemotor van de up! GTI en de Arteon. Deze primeur gaat ook gepaard met een aanzienlijke daling van het verbruik.

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy