Update voor de iconische reisauto: Volkswagen Commercial Vehicles gunt eerste blik op de nieuwe California 6.1

Update voor de iconische reisauto: Volkswagen Commercial Vehicles gunt eerste blik op de nieuwe California 6.1

  • Nieuw en comfortabeler: doorontwikkeld interieur en nieuw display voor de camperfuncties
  • Nieuw en geconnecteerd: voor het eerst een digitale cockpit en online infotainmentsystemen met geïntegreerde e-sim
  • Nieuw en spitser: charismatisch design van de neus is een vertaling van het toekomstige California-DNA
  • Nieuw en veilig: Side Wind Assist, Lane Assist en flankbescherming zorgen voor extra veiligheid
 

Volkswagen Commercial Vehicles onthult de eerste schetsen en informatie over de nieuwe California 6.1. De update van de iconische reisauto is veelvoudig: het interieur van de camper werd doorontwikkeld, de multifunctionele camperbediening in de dakconsole werd nieuw ontworpen en gedigitaliseerd, nieuwe rijhulpsystemen zorgen voor extra veiligheid en comfort, een nieuwe infotainmentgeneratie met geïntegreerde e-sim laat de wereld van de mobiele onlinediensten binnen en voor het eerst is er de mogelijkheid om voor digitale instrumenten te kiezen (Digital Cockpit). Visueel markant: de geheel nieuw ontworpen voorkant van de California 6.1.

 

Met meer dan 18.000 verkochte exemplaren per jaar (2018) is de California de nummer 1 van de campers. Camper en tegelijkertijd bestelwagen. Net zo goed voorbestemd voor de grote reis als voor de ritten van alledag. Een allrounder. Vandaag heeft Volkswagen Commercial Vehicles de bestseller verder ontwikkeld. Het woon- en slaapgedeelte van de reisauto werd daarbij behoedzaam doorontwikkeld en geoptimaliseerd. Bestuurder en passagiers nemen plaats voor een nieuw vormgegeven dashboard met nieuwe instrumenten (analoog of optioneel voor het eerst digitaal) alsook nieuwe online infotainmentsystemen.

 

Zoals de in het voorjaar voorgestelde Multivan 6.1 krijgt voortaan ook de nieuwe California 6.1 een elektromechanische stuurbekrachtiging. Hiermee brengt Volkswagen Commercial Vehicles talrijke nieuwe rijhulpsystemen aan boord van de camper zoals de rijstrookassistent Lane Assist, een flankbescherming en de Trailer Assist die het maneuvreren met een aanhangwagen tot kinderspel maakt. Bovendien maakt de Side Wind Assist reizen met de California 6.1 nog veiliger.

 

De nieuwe California T6.1 komt op de markt met een uiterst efficiënte 2.0 turbodiesel met een vermogen tot 199 pk (146 kW). De wereldpremière van de nieuwe campergeneratie zal einde augustus op het caravansalon in Düsseldorf plaatsvinden.

 

 

  1. Het voertuig is momenteel nog niet te koop.
Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/


© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf