Update van een icoon: nieuwe California 6.1 met digitale bediening voor de kampeerfuncties

Update van een icoon: nieuwe California 6.1 met digitale bediening voor de kampeerfuncties

  • Digitale bediening: nieuw bedieningspaneel vergroot het comfort op de standplaats
  • Koetswerk: nieuw vormgegeven voorkant verscherpt het karakter van de meest succesvolle kampeerauto
  • Interieur: nieuwe handgrepen en sierelementen voor de keuken en de kasten, achteraan vervangen schuifdeuren de jaloezieën, verbeterd ligcomfort
  • Rijdynamiek: nieuwe elektromechanische stuurbekrachtiging maakt gebruik van meesturende rijhulpsystemen mogelijk

 

Eind augustus onthult Volkswagen Commercial Vehicles op het Caravansalon van Düsseldorf in wereldpremière de nieuwe California 6.1. Charismatisch: de nieuwe voorkant. Doorontwikkeld: de kookhoek en bedden. Gedigitaliseerd: het nieuwe multifunctionele bedieningspaneel in de dakconsole. Een andere nieuwigheid aan boord van de kampeerauto zijn de optioneel eveneens digitale instrumenten en de infotainmentsystemen van de volgende generatie met geïntegreerde internetverbinding. Het dashboard is nieuw ontworpen en aangepast aan de digitale wereld. Een nieuwe elektromechanische stuurbekrachtiging draagt bij tot meer veiligheid en comfort, omdat ze gepaard gaat met de introductie van rijhulpsystemen zoals de rijstrookassistent Lane Assist in het model.

 

Dit is de favoriete kampeerwagen van globetrotters wereldwijd: de meer dan 175.000 keer verkochte California. Vandaag volgt op basis van de zesde generatie van de Bulli een zowel technisch als optisch verregaande update: de California 6.1. De eerste beelden tonen de California Ocean 6.1, de topversie van de kampeerauto. Uiterlijk springt het nieuwe front meteen in het oog. Het bovenste gedeelte van het verchroomde Ocean-radiatorrooster vormt een eenheid met de nieuwe leddagrijlichten. Daaronder zit nu een grotere luchtinlaat voor de efficiënte motoren. Een chroomstrip geeft de nieuwe voorbumper van de California Ocean 6.1 een stijlvollere toets. Met die chroomdetails onderscheidt de uitrustingsvariant Ocean zich van de versies Beach en Coast. Hoe dan ook benadrukt het aangescherpte design de breedte van de California 6.1 en zien alle versies van de mobilhome er op de baan nog soevereiner uit.

 

De voor dagelijkse verplaatsingen als busje bruikbare California overtuigt van oudsher met zijn doordachte detailoplossingen. In de Coast en de Ocean hoort daar een compacte kookhoek bij. Die werd nu verder uitgewerkt en kreeg nieuwe details zoals een bijkomend dubbel USB-aansluitpunt. Opvallend en praktisch zijn de nieuwe aluminium grepen op alle deuren. Ook nieuw zijn de drukknoppen om de keukenoppervlakken (spoelbak, kookvlak, koelbox) te openen. De jaloezieën van de kofferkast zijn vervangen door nieuw ontwikkelde schuifdeuren. De aluminium grepen passen helemaal bij de stijl van de kampeerwagen en hebben achteraan hetzelfde design als hun evenknieën in de kookhoek. Ook de edelhoutmotieven op alle kasten werden hertekend: het heldere Bright Oak en het donkere Graphit Grey. Voorts stemden de interieurontwerpers de nieuwe, donkere stoelbekleding in Palladium grijs af op dit nieuwe decor.

 

De bedden bieden voortaan nog meer comfort. Het dakbed wordt nu uitgerust met schotelveren. De tot bed omklapbare tweezitsachterbank kan bovendien ook in een lounge worden veranderd. Daarvoor moet gewoon de leuning van de bank omgeklapt worden en de bedverlenger helemaal achteraan in verscheiden stappen omhooggeklapt, zodat het interieur verandert in een gezellige lounge om te lezen en te ontspannen. De voortaan in donkergrijs uitgevoerde harmonicawand van het hefdak met geïntegreerd bovenbed beschermt nu nog beter tegen te fel licht. Een nieuwe zonsopgangfunctie maakt het ontwaken tot een bijzonder aangename ervaring doordat individueel selecteerbare leds in de dak- en woonzone bewust langzaam en in een instelbare tijdspanne tot een gewenste helderheid oplichten. Die zonsopgangfunctie wordt net zoals alle andere belangrijke kampeerinstellingen van de California 6.1 aangestuurd via het nieuw ontwikkelde bedieningspaneel in de dakconsole. Het tot op heden gebruikte monochrome scherm is daar vervangen door een groot aanraakscherm met duidelijk meer functies en een kleurrijke weergave. Via dit paneel kan de meest uiteenlopende informatie worden opgeroepen en onder meer de volgende menu-items aangestuurd: Camping(-modus), Koelbox, Licht en de Setup van het systeem. In de California Ocean 6.1 kunnen via het menu Hefdak de in dit geval standaard elektrohydraulische bediening van het dak en via Standverwarming de in deze topversie zonder meerprijs meegeleverde luchtverwarming worden bediend. Bijzonder praktisch is de nieuwe functie Niveau: een niveauweergave toont de langs- en dwarshoek waaronder de California op zijn standplaats staat. Daardoor kan de Bulli eenvoudiger vlak worden geparkeerd. De zonsopgangsfunctie wordt ingesteld via het menu Licht en geactiveerd via Wekker.

 

Als optie is voor het eerst ook het instrumentenbord digitaal uitgevoerd: de nieuwe Digital Cockpit in het al even nieuwe dashboard. Bovendien is ook het infotainmentgamma vernieuwd. Het begint bij de Composition Audio (met pixelscherm) en Composition Colour (aanraakscherm van 6,5 duim). Als extra nieuwigheid worden in de California 6.1 met de navigatiesystemen Discover Media (8,0 duim groot aanraakscherm) en Discover Pro (9,2 duim) ook toestellen van het ‘modulaire infotainmentplatform’ van de derde generatie (MIB3) gebruikt. Het belangrijkste nieuwe element van al die systemen is een geïntegreerde eSIM (optie op Composition Audio). Die geeft toegang tot Volkswagen We en zo tot talrijke onlinefuncties en -diensten. De MIB3-systemen bieden daarenboven nog features zoals de integratie van streamingdiensten Apple Music en TIDAL, een natuurlijke stembediening, en App Connect Wireless. Dankzij die nieuwe versie van App Connect kunnen iPhone-apps, zoals de Mediatheek of Google Maps, voor het eerst gratis via Bluetooth in het infotainment worden geïntegreerd.

 

De belangrijkste technische verandering op rijdynamisch vlak is de overstap van een hydraulische naar een elektromechanische stuurbekrachtiging. Doordat op die besturing voortaan kan worden ingegrepen, kan de California 6.1 in het najaar van 2019 met tal van nieuwe rijhulpsystemen op de markt worden gebracht. Het bredere spectrum omvat onder meer de rijstrookassistent Lane Assist, de parkeerhulp Park Assist, een flankbescherming (die waarschuwt bij het maneuvreren in de buurt van obstakels) en de Trailer Assist (die maneuvreren met een aanhangwagen vergemakkelijkt). Nieuw en standaard aan boord is bovendien de Side Wind Assist die de kampeerwagen automatisch stabiliseert bij windvlagen.

 

Volkswagen Commercial Vehicles heeft ook het motorengamma herwerkt. De standaard voorwielaangedreven en als optie met vierwielaandrijving uitgeruste California 6.1 gaat verder met de uiterst efficiënte 2.0-turbodieselmotoren1 (2.0 TDI), die allemaal voldoen aan de uitstootnorm Euro-6d-TEMP-EVAP.

 

Los van al die nieuwigheden in de California 6.1 geldt zoals steeds dat Volkswagen Commercial Vehicles vasthoudt aan alle slimme detailoplossingen die deze kampeerwagen zo ongeëvenaard praktisch en uiteindelijk ook tot een icoon maken. Kijk maar naar de in de schuifdeur geïntegreerde kampeertafel en de in de kofferklep opgeborgen kampeerstoelen.

 

De wereldpremière van de nieuwe California Beach, Coast en Ocean vindt eind augustus plaats op het Caravansalon van Düsseldorf.

 

 

  1. Het model is nog niet verkrijgbaar.
Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf