De nieuwe ID.3 is er helemaal klaar voor

De nieuwe ID.3 is er helemaal klaar voor

  • Kwaliteit en design naar een hoger niveau getild: Volkswagen heeft naar zijn klanten geluisterd en veel van hun suggesties geïmplementeerd
  • Duurzaamheid in beeld: CO2-neutrale1 levering, voertuiginterieur bevat geen materialen van dierlijke oorsprong
  • Volkswagen breidt productienetwerk voor bestseller uit: vanaf 2023 zal de hoofdfabriek in Wolfsburg samen met Zwickau en Dresden de ID.3 produceren

Volkswagen zal in het voorjaar de nieuwe ID.3 publiekelijk onthullen. De ID.3 van de tweede generatie is het nieuwste hoofdstuk in het succesverhaal van de ID.-familie: tot op heden zijn er meer dan een half miljoen ID.-modellen, stuk voor stuk gebouwd op basis van het modulaire platform voor elektrische aandrijving (MEB), geleverd aan klanten over de hele wereld. Momenteel wordt de ID.3 geproduceerd in de vestigingen van Zwickau en Dresden in Duitsland. Het productienetwerk wordt volgend jaar echter uitgebreid met de hoofdfabriek van Volkswagen in Wolfsburg. Dit is om te voldoen aan de grote vraag van klanten naar de compacte, zuiver elektrische auto.

"De nieuwe ID.3 reflecteert ons streven naar kwaliteit, design en duurzaamheid. Het design is gerijpt en we hebben de materialen in het interieur opgewaardeerd", zegt Imelda Labbé, bestuurslid voor Verkoop, Marketing en Aftersales van Volkswagen. Om het product te verbeteren en de standaarduitrusting uit te breiden heeft het ontwikkelingsteam bij de uitvoering van de vernieuwde versie rekening gehouden met een reeks klantensuggesties. "De behoeften van onze klanten staan bij ons altijd centraal. Daarom luisteren we aandachtig en ligt onze focus op het afstemmen van ons productportfolio op hun behoeften", voegt Labbé toe.

De nieuwe ID.3 is uitgerust met de nieuwste softwaregeneratie die de systeemprestaties verbetert en over-the-air-updates kan ontvangen. Daarnaast heeft de standaarduitrusting een upgrade gekregen: deze omvat nu een display met een diagonaal van 12 inch (30,5 centimeter), een verwijderbare bagageruimtevloer en een middenconsole met twee bekerhouders.

Functies zoals Plug & Charge en de intelligente routeplanner voor elektrische voertuigen maken het opladen van de nieuwe ID.3 nog eenvoudiger en comfortabeler. VW maakt in de ID.3 gebruik van de nieuwste generatie volledig geïntegreerde rijhulpsystemen. Opvallende voorbeelden hiervan zijn de optioneel verkrijgbare Travel Assist met zwermgegevens en de Park Assist Plus met geheugenfunctie.

"Een deel van onze missie bij Volkswagen is het aanbieden van ultramoderne technologieën en innovaties in alle modellen, inclusief in de compacte auto's. De ID.3 is daar een voorbeeld van, bijvoorbeeld als het gaat om nieuwe comfort- en rijhulpsystemen: met het gebruik van zwermgegevens in de nieuwste Travel Assist zetten we de volgende stap op weg naar sterk geautomatiseerd rijden", verklaart Kai Grünitz, lid van de raad van bestuur van het merk Volkswagen en verantwoordelijk voor Ontwikkeling.

Klanten kunnen vanaf 16 december de voorgeconfigureerde modellen Pro Life Business2, Pro Business2, Pro Business Premium2 & Pro S Business Premium3 bestellen. Wegens het hoge bestelvolume zullen klanten die op dat moment hun bestelling plaatsen, hun nieuwe ID.3 naar verwachting vanaf het vierde kwartaal van 2023 ontvangen.4

  1. De koolstofuitstoot wordt bij Volkswagen waar mogelijk direct vermeden en verminderd. Upstreamleveranciers worden verplicht koolstofuitstoot te vermijden en te verminderen. De koolstofuitstoot die bij Volkswagen of in de toeleveringsketen niet kan worden vermeden of verminderd door het opleggen van navenante verplichtingen aan toeleveranciers, wordt in dezelfde mate gecompenseerd door gecertificeerde projecten die de klimaatverandering beperken.
  2. Pro Life Business, Pro Business, Pro Business Premium & Pro S Business Premium: stroomverbruik in kWh/100 km: gecombineerd 16,3 - 15,2; CO₂-uitstoot in g/km: gecombineerd 0. De voor de voertuigen beschikbare verbruiks- en uitstootwaarden zijn uitsluitend volgens WLTP. Waarden volgens NEDC zijn niet langer beschikbaar.
  3. ID.3 Pro S: stroomverbruik in kWh/100 km: gecombineerd 16,2 - 15,4; CO₂-uitstoot in g/km: gecombineerd 0. De voor de voertuigen beschikbare verbruiks- en uitstootwaarden zijn uitsluitend volgens WLTP. Waarden volgens NEDC zijn niet langer beschikbaar.
  4. Als gevolg van de huidige aanvoersituatie voor halfgeleiders en de orderportefeuille van vandaag schat Volkswagen dat de ID.3 Pro-modellen Pro Life Business, Pro Business, Pro Business Premium & Pro S Business Premium niet vóór het vierde kwartaal van 2023 aan klanten zullen worden afgeleverd. Volgens de huidige planning zal de productie van de vernieuwde versie van de ID.3 tegen die tijd gestart zijn. Dit betekent dat het voertuig dat zal worden geleverd, niet de auto zal zijn die in de configurator of op het contract stond op het moment dat de klant zijn bestelling plaatste, maar dat de klant het vernieuwde ID.3-model zal ontvangen. Het voertuig kan afwijken van de bestelling, maar dergelijke mogelijke verschillen zullen in het voordeel van de klant zijn - met de volgende uitzonderingen: het stuurwiel van de ID. was voorheen bekleed met leder; dit zal worden vervangen door een hoogwaardig alternatief. Door de hierboven beschreven verbetering van het design kunnen de WLTP-verbruiks- en rijbereikcijfers voor de voertuigen tot 2% afwijken van de cijfers die vandaag worden vermeld.
PB - ID.3 Early PA.pdf 241 KB PB - ID.3 Early PA.docx 633 KB

 

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf