Volkswagen toont nieuwste telg van de I.D.-familie: de I.D. R Pikes Peak

Volkswagen toont nieuwste telg van de I.D.-familie: de I.D. R Pikes Peak

 

Volkswagen I.D. R Pikes Peak is de naam van het volledig elektrische raceprototype waarmee Volkswagen zal aantreden op de Pikes Peak International Hill Climb, 's werelds beroemdste heuvelklimwedstrijd die op 24 juni in Colorado plaatsvindt.

Het prototype beschikt over vierwielaandrijving en is meteen de ambassadeur voor het merk I.D., dat enkel elektrische auto’s zal bouwen. Men linkt I.D. overigens aan de meest sportieve Volkswagen producten van R GmbH. Dit is meteen ook een nieuwe fase vormt in de samenwerking tussen Volkswagen R en Volkswagen Motorsport. I.D. wil tegen 2025 meer dan 20 100% elektrisch aangedreven modellen aanbieden. Het eerste productiemodel zal vanaf eind 2019 in de productiesite van Zwickau (Duitsland) worden gebouwd.

 

"Met het Volkswagen I.D.-gamma willen we een voortrekkersrol spelen op vlak van elektrische mobiliteit. Deze deelname aan de vermaarde heuvelklim met het I.D. R Pikes Peak heeft niet alleen een symbolische betekenis, maar het is ook een interessante test in de ontwikkeling van elektrische auto's", legt Dr. Frank Welsh uit. Hij is lid van de raad van beheer bij Volkswagen en verantwoordelijk voor ontwikkeling.

 

"Pikes Peak is zonder twijfel de meest legendarische hillclimb ter wereld. Voor Volkswagen is dit een fantastische kans om de elektrische mobiliteit emotioneel en sportief te promoten aan de hand van dit I.D. R project”, stelt Jürgen Stackmann, lid van de raad van bestuur en verantwoordelijk voor sales, marketing en na-verkoop.

 

De International Pikes Peak Hill Climb wordt sinds 1916 georganiseerd in de buurt van Colorado Springs (Colorado), te midden van de Rocky Mountains in de Verenigde Staten. De race start op een hoogte van 2.800 meter hoogte en de finish ligt op 4.300 meter. Het parcours meet precies 19,99 kilometer en de “aficionados” noemen het de "Race to the Clouds".

 

Volkswagen nam voor het laatst in 1987 deel aan Pikes Peak met een spectaculaire tweemotorige Golf die 652 pk leverde. De bolide greep net naast de overwinning.

"Vandaag is het tijd om dit recht te zetten", zegt Volkswagen Motorsport directeur, Sven Smeets. “De I.D. R is voor ons een enorme uitdaging om de mogelijkheden van elektrische aandrijving in de autosport te illustreren. Het hele team staat achter onze piloot Romain Dumas om een nieuw record voor elektrische wagens te vestigen. Het huidige record voor elektrische prototypes dateert van 2016 door en staat op naam van Rhys Millen (Nieuw Zeeland). Hij reed op 8 minuten 57 seconden en 118 duizendsten naar de top.

 

Over Volkswagen Belgium

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:


  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  


  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  


  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy