Volkswagen toont nieuwste telg van de I.D.-familie: de I.D. R Pikes Peak

Volkswagen toont nieuwste telg van de I.D.-familie: de I.D. R Pikes Peak

 

Volkswagen I.D. R Pikes Peak is de naam van het volledig elektrische raceprototype waarmee Volkswagen zal aantreden op de Pikes Peak International Hill Climb, 's werelds beroemdste heuvelklimwedstrijd die op 24 juni in Colorado plaatsvindt.

Het prototype beschikt over vierwielaandrijving en is meteen de ambassadeur voor het merk I.D., dat enkel elektrische auto’s zal bouwen. Men linkt I.D. overigens aan de meest sportieve Volkswagen producten van R GmbH. Dit is meteen ook een nieuwe fase vormt in de samenwerking tussen Volkswagen R en Volkswagen Motorsport. I.D. wil tegen 2025 meer dan 20 100% elektrisch aangedreven modellen aanbieden. Het eerste productiemodel zal vanaf eind 2019 in de productiesite van Zwickau (Duitsland) worden gebouwd.

 

"Met het Volkswagen I.D.-gamma willen we een voortrekkersrol spelen op vlak van elektrische mobiliteit. Deze deelname aan de vermaarde heuvelklim met het I.D. R Pikes Peak heeft niet alleen een symbolische betekenis, maar het is ook een interessante test in de ontwikkeling van elektrische auto's", legt Dr. Frank Welsh uit. Hij is lid van de raad van beheer bij Volkswagen en verantwoordelijk voor ontwikkeling.

 

"Pikes Peak is zonder twijfel de meest legendarische hillclimb ter wereld. Voor Volkswagen is dit een fantastische kans om de elektrische mobiliteit emotioneel en sportief te promoten aan de hand van dit I.D. R project”, stelt Jürgen Stackmann, lid van de raad van bestuur en verantwoordelijk voor sales, marketing en na-verkoop.

 

De International Pikes Peak Hill Climb wordt sinds 1916 georganiseerd in de buurt van Colorado Springs (Colorado), te midden van de Rocky Mountains in de Verenigde Staten. De race start op een hoogte van 2.800 meter hoogte en de finish ligt op 4.300 meter. Het parcours meet precies 19,99 kilometer en de “aficionados” noemen het de "Race to the Clouds".

 

Volkswagen nam voor het laatst in 1987 deel aan Pikes Peak met een spectaculaire tweemotorige Golf die 652 pk leverde. De bolide greep net naast de overwinning.

"Vandaag is het tijd om dit recht te zetten", zegt Volkswagen Motorsport directeur, Sven Smeets. “De I.D. R is voor ons een enorme uitdaging om de mogelijkheden van elektrische aandrijving in de autosport te illustreren. Het hele team staat achter onze piloot Romain Dumas om een nieuw record voor elektrische wagens te vestigen. Het huidige record voor elektrische prototypes dateert van 2016 door en staat op naam van Rhys Millen (Nieuw Zeeland). Hij reed op 8 minuten 57 seconden en 118 duizendsten naar de top.

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy