Volkswagen Arteon De nieuwe ‘Premium’ coupé van Volkswagen

Volkswagen Arteon De nieuwe ‘Premium’ coupé van Volkswagen

Donderdag 23 februari 2017 — Volkswagen versterkt zijn gamma met een nieuw topmodel: de Arteon, die zich positioneert boven de Passat en zal worden voorgesteld op het Salon International de l'Automobile in Genève (van 9 tot 19 maart). 

 

De ontwerpers van de Arteon hadden een duidelijk objectief voor ogen: een avant-garde design combineren met een hoog niveau van polyvalentie. Het resultaat is een architectuur die een uitzonderlijk genereus en ruim interieur biedt, met veel plaats voor het hoofd en de benen, zowel voor- als achteraan. Een hoogstandje voor een voertuig met zulke ranke vormen.

Aan de buitenkant valt een onuitgegeven stilistische identiteit ter hoogte van de voorzijde op, waarin de LED-koplampen, de 3D-dagrijlichten, de verchroomde grille en de motorkap tot één enkel geheel versmelten. In dezelfde stijl springt de brede gordellijn in het oog, die het horizontale karakter en de kracht van de Arteon versterkt.

De top coupé van Volkswagen verhult ook andere karakteristieke elementen, voornamelijk met betrekking tot de uitrusting en rijhulpsystemen die hun marktdebuut maken in – en meestal voorbehouden blijven aan - topluxewagens. Deze grote prestigeberline wordt in maart voorgesteld en komt vanaf de zomer op de markt.