Publiek snellaadpunt aan het Volkswagen Contact Center

Publiek snellaadpunt aan het Volkswagen Contact Center

Maandag 1 september 2014 — Volkswagen stelt een publiek toegankelijk snellaadpunt ter beschikking van de gebruikers van een elektrische wagen. De laadpaal bevindt zich nabij de ingang van het Volkswagen Contact Center, het nationale testrittencentrum van het merk in Kortenberg (adres: Leuvensesteenweg 639, 3071 Erps-Kwerps).

Na een testfase werd dit laadpunt al gebruikt bij de lancering van de testrittencampagne van de e-up! en nadien van de e-Golf.

 

De elektrische Volkswagens kunnen worden opgeladen via een klassiek stopcontact of via een zogenaamde 'Wallbox'. Een volledige oplaadbeurt duurt 8 tot 10 uur, of ongeveer 6 uur via de 'Wallbox'. Via een snellaadpunt zoals aan het Contact Center volstaan 30 minuten om de e-up! of e-Golf tot 80% van zijn maximumcapaciteit op te laden.

 

Het Contact Center en het Technical Training Center, die quasi naast elkaar gelegen zijn, zijn ook de plaats bij uitstek om het personeel van het dealernet op te leiden, zowel voor de verkoop als voor de naverkoop. Zij kunnen maximaal genieten van de infrastructuur en de testvoertuigen in het kader van de voor hen voorziene permanente opleiding.

 

De ontwikkeling van de elektrische mobiliteit is afhankelijk van de beschikbare modellen op de markt, zoals momenteel de e-up! en e-Golf, maar ook van de beschikbaarheid van oplaadpunten op verschillende plaatsen. D'Ieteren gaat op dat vlak een sterk engagement aan, om deze vorm van alternatieve mobiliteit te promoten bij zijn particuliere en fleetklanten.