Plaatselijk uitstootvrij in de stad, groot rijbereik om te reizen: verkoop van Golf eHybrid en Golf GTE begint

Plaatselijk uitstootvrij in de stad, groot rijbereik om te reizen: verkoop van Golf eHybrid en Golf GTE begint

  • Twee nieuwe plug-inhybride modellen: Golf eHybrid rijdt tot 80 kilometer* puur elektrisch, de sterkere Golf GTE haalt tot 62 kilometer*
  • Golf eHybrid: de op zoveel mogelijk comfort afgestemde aandrijving van de nieuwe Golf eHybrid ontwikkelt een systeemvermogen van 150 kW (204 pk)
  • Golf GTE: Performance-hybride aandrijving van de nieuwe Golf GTE haalt met zijn 180 kW (245 pk)4 dankzij extra elektrische kracht het prestatiepeil van de Golf GTI

Volkswagen elektrificeert de achtste generatie van de Golf met twee nieuwe plug-inhybride versies: de Golf eHybrid en de Golf GTE. Voor het eerst zijn zo tegelijk twee Golfs als plug-inhybride verkrijgbaar. De op zoveel mogelijk comfort afgestemde Golf eHybrid ontwikkelt 150 kW (204 pk). De 180 kW (245 pk) sterke en al even efficiënte Golf GTE zet in op een maximum aan sportieve prestaties. De verkoop van beide modellen begint nu. Tegen het eind van het jaar zullen in totaal acht verschillende Golf- en Golf Variant-versies met een hybride aandrijving beschikbaar zijn. Daarmee is de Golf het meest gehybridiseerde model van het merk.

De nieuwe plug-inhybride Golf-versies onderscheiden zich in vergelijking met de plug-inhybride aandrijving van hun voorganger door de 50 procent grotere opslagcapaciteit van de batterij (13 kWh), waardoor een groter elektrisch rijbereik mogelijk is. De Golf eHybrid en de Golf GTE gaan met een opgeladen batterij elektrisch en dus lokaal uitstootvrij van start. De Golf eHybrid legt afstanden van tot 80 kilometer* puur elektrisch af, de Golf GTE haalt tot 62 kilometer* lokaal uitstootvrij. De “E-Mode” maakt ook op autowegen en snelwegen puur elektrisch rijden mogelijk. Bij hogere snelheden en in functie van de gekozen hybride modus, het rijprofiel of de laadstatus van de batterij wordt de TSI-motor (turbobenzinemotor) automatisch ingeschakeld. De aandrijving bevindt zich dan in de zuinige modus “Hybrid”, waarin een zeer groot totaal rijbereik haalbaar is van tot 870 kilometer (NEDC) met de eHybrid en tot 748 kilometer (NEDC) met de Golf GTE.

Het schakelwerk wordt standaard door een zestraps gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling DSG gedaan. Tijdens langere reizen kan elektrische energie worden voorbehouden voor een rit in een stedelijke bestemming om zo lokaal uitstootvrij in de stad te rijden.

Volkswagen biedt de Golf eHybrid in het hoogwaardige uitrustingsniveau Style aan. Net zoals zijn voorganger wordt de Golf GTE op dit vlak als zelfstandige versie met een aangepaste GTE-uitrusting aangeboden. 

Met de nieuwe Golf eHybrid en Golf GTE brengt Volkswagen de volgende modellen van een breedvoerige productcampagne op de markt. Het aanbod van de achtste generatie van de Golf wordt in het kader van deze campagne heel sterk uitgebreid. De komende weken en maanden volgen ook nog sportieve iconen zoals de nieuwe Golf GTI, Golf GTD en Golf R. Parallel zit ook de marktintroductie van de nieuwe Golf Variant eraan te komen. Bovendien worden ook de mild-hybride modellen steeds belangrijker. 

 

 

Thermische motor : 1,4l TSI 110kW 150pk DSG6
Elektrische motor : 80kW Peak
Batterijen : 13kWh
System Performance (eHybrid): 150kW (204pk) / 350Nm
System Performance (GTE): 180kW (245pk) / 400Nm

*(berekend volgens de NEDC 2.0 normen) (Golf GTE 2014: 50km)

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf