Plaatselijk uitstootvrij in de stad, groot rijbereik om te reizen: verkoop van Golf eHybrid en Golf GTE begint

Plaatselijk uitstootvrij in de stad, groot rijbereik om te reizen: verkoop van Golf eHybrid en Golf GTE begint

  • Twee nieuwe plug-inhybride modellen: Golf eHybrid rijdt tot 80 kilometer* puur elektrisch, de sterkere Golf GTE haalt tot 62 kilometer*
  • Golf eHybrid: de op zoveel mogelijk comfort afgestemde aandrijving van de nieuwe Golf eHybrid ontwikkelt een systeemvermogen van 150 kW (204 pk)
  • Golf GTE: Performance-hybride aandrijving van de nieuwe Golf GTE haalt met zijn 180 kW (245 pk)4 dankzij extra elektrische kracht het prestatiepeil van de Golf GTI

Volkswagen elektrificeert de achtste generatie van de Golf met twee nieuwe plug-inhybride versies: de Golf eHybrid en de Golf GTE. Voor het eerst zijn zo tegelijk twee Golfs als plug-inhybride verkrijgbaar. De op zoveel mogelijk comfort afgestemde Golf eHybrid ontwikkelt 150 kW (204 pk). De 180 kW (245 pk) sterke en al even efficiënte Golf GTE zet in op een maximum aan sportieve prestaties. De verkoop van beide modellen begint nu. Tegen het eind van het jaar zullen in totaal acht verschillende Golf- en Golf Variant-versies met een hybride aandrijving beschikbaar zijn. Daarmee is de Golf het meest gehybridiseerde model van het merk.

De nieuwe plug-inhybride Golf-versies onderscheiden zich in vergelijking met de plug-inhybride aandrijving van hun voorganger door de 50 procent grotere opslagcapaciteit van de batterij (13 kWh), waardoor een groter elektrisch rijbereik mogelijk is. De Golf eHybrid en de Golf GTE gaan met een opgeladen batterij elektrisch en dus lokaal uitstootvrij van start. De Golf eHybrid legt afstanden van tot 80 kilometer* puur elektrisch af, de Golf GTE haalt tot 62 kilometer* lokaal uitstootvrij. De “E-Mode” maakt ook op autowegen en snelwegen puur elektrisch rijden mogelijk. Bij hogere snelheden en in functie van de gekozen hybride modus, het rijprofiel of de laadstatus van de batterij wordt de TSI-motor (turbobenzinemotor) automatisch ingeschakeld. De aandrijving bevindt zich dan in de zuinige modus “Hybrid”, waarin een zeer groot totaal rijbereik haalbaar is van tot 870 kilometer (NEDC) met de eHybrid en tot 748 kilometer (NEDC) met de Golf GTE.

Het schakelwerk wordt standaard door een zestraps gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling DSG gedaan. Tijdens langere reizen kan elektrische energie worden voorbehouden voor een rit in een stedelijke bestemming om zo lokaal uitstootvrij in de stad te rijden.

Volkswagen biedt de Golf eHybrid in het hoogwaardige uitrustingsniveau Style aan. Net zoals zijn voorganger wordt de Golf GTE op dit vlak als zelfstandige versie met een aangepaste GTE-uitrusting aangeboden. 

Met de nieuwe Golf eHybrid en Golf GTE brengt Volkswagen de volgende modellen van een breedvoerige productcampagne op de markt. Het aanbod van de achtste generatie van de Golf wordt in het kader van deze campagne heel sterk uitgebreid. De komende weken en maanden volgen ook nog sportieve iconen zoals de nieuwe Golf GTI, Golf GTD en Golf R. Parallel zit ook de marktintroductie van de nieuwe Golf Variant eraan te komen. Bovendien worden ook de mild-hybride modellen steeds belangrijker. 

 

 

Thermische motor : 1,4l TSI 110kW 150pk DSG6
Elektrische motor : 80kW Peak
Batterijen : 13kWh
System Performance (eHybrid): 150kW (204pk) / 350Nm
System Performance (GTE): 180kW (245pk) / 400Nm

*(berekend volgens de NEDC 2.0 normen) (Golf GTE 2014: 50km)

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be

 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

- D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

- Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

- D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy