Nu te beluisteren: Running Wild van Velvet Road Collective, met de steun van Volkswagen België

Nu te beluisteren: Running Wild van Velvet Road Collective, met de steun van Volkswagen België

  • Op 22 maart wordt de EP ‘Running Wild’ gereleaset, het muzikale resultaat van een jaar cultureel ondernemerschap.
  • Ozark Henry componeerde en producete de nummers, de onbekende talenten van Velvet Road Collective deden de rest.
  • In totaal namen er 150 zangers, koorleden en muzikanten deel aan dit unieke muziekproject, getekend Car Trax.
  • Gert Van Leeuw, Directeur bij Volkswagen België en tevens amateurmuzikant, ontpopte zich als bedenker én drijvende kracht van dit community-concept.
  • Running Wild is beschikbaar op alle streamingdiensten en wordt ondersteund door een videoclip van het gerenommeerde 5D-productiehuis ShootTheArtist.

BELUISTER RUNNING WILD HIER:

Velvet Road Collective - Running Wild
Choose your preferred music service
orcd.co

Een jaar lang is er achter de schermen hard gewerkt aan het muziekproject Car Trax, met het mini-album ‘Running Wild’ als zinnenprikkelend resultaat. Wat begon als een innoverend idee van Volkswagen-directeur Gert Van Leeuw accelereerde snel tot een fikse challenge waar Ozark Henry zijn creatieve schouders onder zette. 150 muzikanten en zangers kregen dankzij Volkswagen België de kans om professioneel muziek op te nemen met een gerenommeerd artiest.

Kortenberg, 22 maart. Cultureel ondernemerschap is het ondersteunen van kunsten, met als doel om een zo breed mogelijk publiek te bereiken en tegelijkertijd de waarden van de onderneming uit te dragen. De zoektocht naar ontluikend muziektalent mag dan wel binnen de Volkswagen-community gelanceerd zijn - toen de online audities van start gingen, was er geen houden meer aan. Meer dan 250 Belgen stuurden een kwalitatieve video in, wat de selectie er niet makkelijker op maakte voor Ozark Henry. Die had ondertussen drie nummers geschreven om het gevoel van rijden en vrijheid te belichamen, als unieke soundtrack bij de Auto van je Leven-campagne van Volkswagen België.

Veel verborgen talenten

Binnen de kortste keren evolueerden de audities tot een luxeprobleem, met gewoonweg teveel goede stemmen en muzikanten om op drie nummers een plaats te geven. Als er dus iets uit de Car Trax-queeste is gebleken, dan is het dat er nog steeds veel verborgen muziektalent in garages, op zolders en in repetitieruimtes te vinden is. Toch wou Gert Van Leeuw zoveel mogelijk mensen bij het project betrekken, waardoor het idee ontstond om een gelegenheidskoor op te richten. Onder leiding van de pop-upkoormeester Hans Primusz (o.a. bekend van de grote Bart Peeters-shows in het Sportpaleis) werd er parallel meerstemmige zangmuziek geschreven én ingestudeerd om de drie songs op het mini-album Running Wild te ondersteunen.

Ondertussen waren de individuele stemmen en instrumenten aan de opnames begonnen in Studio Ozark Henry (SOH), de opnameruimte van Piet Goaddaer in Wulpen te Oostduinkerke. Gedurende twee weken kwamen zestien sessiemuzikanten er hun partij inzingen en -spelen, onder persoonlijke begeleiding van de Belgische popartiest. Daarna zakten de koorleden onder leiding van Hans Primusz af naar de gerenommeerd Galaxy Studios in Mol, waar de audiopioniers Wilfried en Guy Van Baelen de Immersive Sound-opnames realiseerden. Op die manier konden er nog eens 150 zangstemmen bij het project betrokken worden en kreeg de muziek het inclusieve karakter waar Volkswagen België van meet af aan op mikte.

Droom in vervulling

De pre-release van het eerste nummer op de EP, getiteld ‘Hell Yeah’, is ondertussen 25.000 keer beluisterd. De ambities van de hoofdsingle ‘Running Wild’ liggen nog hoger, omdat het echt een nummer is waar het collectieve talent van muzikaal België uit spreekt. Doe daar nog een muziekvideo bij van het internationaal geprezen productiehuis ShootTheArtist (release op donderdag 28/03/24) en je krijgt een cultureel prestatie waar alle betrokken partijen bijzonder fier op zijn. Voor Volkswagen België en Gert Van Leeuw in het bijzonder is dit een droom die in vervulling gaat. De meerwaarde van een onderneming zit hem namelijk niet alleen in de producten en de services die het aanbiedt, maar ook in de unieke kansen die het voor zijn community creëert. Car Trax smaakt in dat opzicht sowieso naar meer, niet in het minst omdat de impact van muziek alles overstijgt en toch onlosmakelijk verbonden is met het avontuur dat auto’s sinds jaar en dag ontsluiten. ​


 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf