Studio-opnames van Car Trax by Volkswagen succesvol afgerond

Studio-opnames van Car Trax by Volkswagen succesvol afgerond

Op zondag 15 oktober werden de opnames voor Car Trax, het nieuwe muziekproject van Volkswagen België, feestelijk afgerond in de gerenommeerde Galaxy Studios te Mol. Een 150-koppig zangkoor onder leiding van Ozark Henry en Hans Primusz nam er de backing vocals op voor het mini-album dat begin 2024 op het label Car Trax verschijnt, powered by Volkswagen.

Wat begon als een waanzinnig idee, werd gaandeweg een haalbare kaart. Met meer dan 250 kwalitatieve inzendingen voor Car Trax had dirigent Hans Primusz niet de minste moeite om een groot gelegenheidskoor samen te stellen, ter ondersteuning van de opnames die Ozark Henry al eerder in zijn studio realiseerde. Het pop-upkoor mocht in de bekende Galaxy Studios te Mol aantreden om de backing-vocals in te zingen van drie nummers die begin volgend jaar op het eerste Car Trax mini-album verschijnen. 150 getalenteerde deelnemers beleefden er op zondag 15 oktober een muzikale experience van de bovenste plank. Daarmee zet Car Trax meteen de stap van een muziekproject naar een volwaardig label, dat in de toekomst als een platform voor opkomend Belgisch talent wil fungeren.

Immersive Sound

Car Trax demarreerde op 5 juni 2023 met een oproep van Ozark Henry, getiteld ‘Muzikale bestuurders gezocht om de nieuwe soundtrack van Volkswagen te creëren.’ De inzendingen waren niet alleen talrijk maar ook dermate kwalitatief dat kiezen altijd verliezen zou worden, tenzij er veel Volkswagen-fans bij de opnames betrokken konden worden. Een pop-upkoor bleek daar de ideale oplossing voor, de bekende Galaxy Studios de perfecte locatie. Hans Primusz werd als specialist ter zake aangetrokken, omdat die al eerder gelegenheidskoren samenstelde, coachte en dirigeerde voor Bart Peeters, K’s Choice en Lady Linn. En vermits Ozark Henry ook ambassadeur is van de Immersive Sound-geluidstechnologie, was de keuze voor een geschikte opnamestudio snel gemaakt.

Galaxy Studios is immers de bakermat van de immersieve 3D-audiotechnologie Auro 3D. Het concept en de formaten werden in 2005 ontwikkeld door Wilfried Van Baelen, die de Car Trax-kooropnames samen met Ozark Henry heeft geleid. Het Auro-3D format is ontworpen met drie geluidslagen (Surround, hoogte en plafond) in plaats van de enkele horizontale laag die gebruikt wordt bij het traditionele 5.1 geluidsformaat. Door een hoogtelaag rond het publiek toe te voegen, krijg je een extra dimensie bovenop het traditionele 2D Surround geluidssysteem. Deze extra laag onthult zowel gelokaliseerde geluiden als hoogtereflecties die cruciaal zijn voor onze hersenen om de geluiden uit de onderste Surround laag bestaan beter te beleven. En vooral, om het eerste Car Trax-album volledig tot zijn recht te laten komen.

Heilige grond

Tussen de opnamesessies door werden de deelnemers ondergedompeld in de wondere wereld van 3D-geluid, aangevuld met andere specialisaties die de Galaxy Studios sinds 1982 hebben ontwikkeld – zoals kleurcorrecties van films en geluidseffecten voor Hollywood-blockbusters. Zingen in de indrukwekkende Galaxy Hall waar grote artiesten zoals A-Ha, Kendrick Lamar, Deus en Ozark Henry al passeerden, bleef evenwel de hoofdmoot van de dag. De feilloze organisatie door de stichtende broers Guy en Wilfried Van Baelen, die nog steeds samen aan het roer van de studio’s staan, werd kundig gesteund door het VW Events Team dat voor een professionele omkadering zorgde.

Na een lange maar tegelijk inspirerende dag vol verrassende muziek mocht Ozark Henry om klokslag 19u00 de woorden That’s a Wrap! scanderen. Daarmee kwam er een einde aan een reeks opnamesessies die midden september van start gingen en op 15 oktober feestelijk werd afgerond. In een eerste fase ontving Ozark Henry 15 muzikanten die de lead-vocals en instrumenten bij hem in de studio inspeelden, bij de tweede etappe kwam daar een 150-koppig zangkoor bij om de creatieve kracht van de Volkswagen-community te benadrukken. De bedoeling was immers altijd om de nieuwe soundtrack voor én door VW-fans te laten creëren, wat met dit opzet meer dan geslaagd is.

Release in 2024

Het grote publiek zal nog tot begin 2024 geduld moeten hebben om het eindresultaat te horen. Dan wordt het eerste Car Trax mini-album officieel uitgebracht onder eigen label en gereleaset op alle grote streamingplatformen. In tussentijd neemt Ozark Henry de mixing en de mastering van de drie songs voor zijn rekening, terwijl het 5D-productiehuis ShootTheArtist de videoclip van de single gaat draaien. Het gevierde team van Bjorn Tagemose en Katarina Vercammen staat hoog aangeschreven in zowel mode- als muziekmiddens en werkte al eerder met Ozark Henry samen voor de video’s van Indian Summer en At Sea. Met al die creatieve krachten én de getalenteerde Volkswagen-community heeft Car Trax alles in huis om vanaf de eerste jaargang hoge ogen te gooien.

150 getalenteerde Volkswagen-fans beleefden op zondag 15 oktober een muzikale experience van de bovenste plank.

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf