Ozark Henry en Volkswagen Belgium lanceren CAR TRAX: een muziekproject voor én door VW-fans

Ozark Henry en Volkswagen Belgium lanceren CAR TRAX: een muziekproject voor én door VW-fans

 

  • Met CAR TRAX willen Volkswagen en Ozark Henry de ultieme songs voor onderweg maken
  • Ozark Henry schrijft en producet de muziek, VW-bestuurders zingen en musiceren
  • Iedereen met een Volkswagen en muzikaal (zang)talent kan zich kandidaat stellen
  • Deelnemen kan vanaf woensdag 5 juli 2023 tot 5 september 2023 op Volkswagen.be (https://www.volkswagen.be/nl/volkswagen-car-trax.html)
  • De opnames in de Ozark Henry Studio staan gepland voor de herfst, de release voor 2024
  • Het resulterende mini-album (EP) wordt uitgebracht onder het muzieklabel CAR TRAX

 

Vergeet de klassieke partnerships tussen de auto- en de muziekwereld, want CAR TRAX kleurt stevig buiten de lijntjes. Getuige daarvan de ambitie om de ultieme songs voor onderweg te creëren. Niet met professionele studiomuzikanten, maar met Volkswagen-bestuurders die zingen of een instrument bespelen. En de dirigent die alles in goede banen mag leiden? Dat is niemand minder dan Ozark Henry die speciaal voor CAR TRAX muziek gaat schrijven, opnemen én producen.

 

Kortenberg, 5 juli 2023. Volkswagen valt niet meer weg te denken uit de popcultuur. Van Abbey Road tot Woodstock en van Gilberto Gil tot de Beasty Boys, het VW-embleem was steevast van de partij.

“Precies dat erfgoed willen we met CAR TRAX doen herleven”, benadrukt Gert Van Leeuw, directeur bij Volkswagen België en drijvende kracht achter het nieuwe muziekproject. “Volkswagen is in 2023 helemaal terug als Love Brand, met de elektrische ID.Buzz als spirituele opvolger van het originele VW-busje. Daar hoort gewoon een nieuwe soundtrack bij, gemaakt voor én door Volkswagen-fans. We zijn ervan overtuigd dat we met Ozark Henry als creatieve duizendpoot een breed publiek zullen aanspreken, met een reeks topnummers tot gevolg.”
Story image

 

Laagdrempelig

“Zoals alle frisse ideeën kwam CAR TRAX een beetje uit de lucht gevallen”, gaat Gert Van Leeuw verder. “Begin vorig jaar, bij mijn start als directeur van Volkswagen België, nodigde ik enkele klanten uit voor een demo van de Immersive Sound-technologie bij Ozark Henry in zijn studio. Van het een kwam het ander en voor ik het goed en wel besefte zat ik met Piet Goddaer piano te spelen voor onze genodigden.” Precies die ervaring, om met een bekende artiest te musiceren én op te nemen, wilde Gert voor alle Volkswagen-bestuurders openstellen. “Dus kwamen we met CAR TRAX op de proppen, om de Volkswagen-familie een unieke kans te geven en terloops een originele soundtrack voor ons Love Brand in België te creëren.”
“Bij mijn weten is dit zelfs nooit eerder gedaan”, bevestigt Piet Goddaer alias Ozark Henry. “Het unieke aan CAR TRAX is dat alle Volkswagen-bestuurders -wat er in België toch gauw 800.000 zijn- de kans krijgen om deel te nemen aan een artistiek traject dat met een muzikale inzending begint en via de opnamestudio in een professioneel eindproduct moet resulteren. Het grote verschil met een klassieke talentenjacht is dat iedereen in aanmerking komt die toonvast kan zingen of muziek speelt. Een basisniveau is weliswaar vereist, maar virtuositeit is zeker geen must.”
Story image

 

Inclusief muziekproject

Doorheen de geschiedenis is Volkswagen altijd het automerk van het volk geweest, wat een hoge graad van inclusiviteit impliceert. Het spreekt voor zich dat die lijn doorgetrokken wordt in een project als CAR TRAX, zoals Piet verder toelicht.

“De songs die ik momenteel aan het schrijven ben, laten ruimte voor een groot zangkoor. En als ik groot zeg, dan bedoel ik ook groot – met maar liefst 100 stemmen. Zangtalenten die het nog niet aandurven om alleen in de spotlights te staan, zullen zich in zo’n grote groep wel thuisvoelen. Bovendien worden alle instrumenten individueel opgenomen in mijn studio te Oostduinkerke, om de deelnemers zo professioneel mogelijk te begeleiden.”

Dat de kwaliteisnorm die Volkswagen in zijn autoproductie hanteert ook van tel is bij CAR TRAX, spreekt dan weer voor zich.

“Of je bij ons voor een licht geëlektrificeerde dan wel voor een volledig elektrische wagen kiest, we willen altijd dat het de auto van je leven wordt”, bevestigt Gert. “De muziek die daarbij hoort, moet van hetzelfde niveau zijn – wat de lat voor CAR TRAX best hoog legt. We zijn er namelijk van overtuigd dat we met een klasbak als Ozark Henry en onze getalenteerde fans echt een topresultaat kunnen neerzetten. Eentje dat Volkswagen waardig is en even tijdloos zal blijken als onze wagens die de tand des tijds ondertussen 75 jaar weerstaan in België.”
Story image

 

Online audities

De inschrijvingen voor CAR TRAX worden op woensdag 5 juli geopend en lopen tot 5 september. Meer dan een streepje muziek uploaden en een korte motivatie schrijven, is er niet aan. Dat kan op een specifieke pagina (https://www.volkswagen.be/nl/volkswagen-car-trax.html) maar ook op Instagram en TikTok waar de nieuwe ‘Remix’ en ‘Duets’-functies toelaten om je eigen opname met een bestaande video te combineren. Ozark Henry heeft alvast een paar stukjes muziek klaargezet, waar deelnemers naar hartenlust op kunnen meejammen om zich kandidaat te stellen.

“We willen zoals gezegd zoveel mogelijk Volkswagen-fans bereiken”, aldus Gert, “waardoor we al onze kanalen maximaal inzetten om de perfecte muziekband én een geschikt zangkoor samen te stellen.” ​
“En als ik tot slot nog even hardop mag dromen”, concludeert Piet, “dan hoop ik dat er zich ook muzikanten inschrijven met atypische instrumenten. Een viool en een cello bijvoorbeeld, of zelfs een hobo en andere blaasinstrumenten. Nog mooier zou het zijn als er instrumenten opduiken die ik helemaal niet ken, want dan komt de muzikale avonturier in mij pas echt boven. Zo kan ik weer naar hartenlust ontdekken en experimenteren, wat de hele premisse is om dit soort uitdagingen aan te gaan.”

Na de finale selectie begin september gaan de studio-opnames richting oktober van start. Rond de jaarwisseling moet het CAR TRAX mini-album dan klaar zijn voor release op het nieuwe Spotify-kanaal van Volkswagen Belgium (https://open.spotify.com/user/31mvatgkq4mfd7njglfmi3n64jna?si=e706d184cd5e4d44), onder het nieuwe muzieklabel CAR TRAX.

 

 

Volkswagen Persbericht - Car Trax NL Website.docx 21 KB Volkswagen Communique de presse - Car Trax FR Site Web.docx 30 KB

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf