Nieuwe Golf GTD is het krachtigste turbodieselmodel in de lange geschiedenis van de Volkswagen-bestseller

Nieuwe Golf GTD is het krachtigste turbodieselmodel in de lange geschiedenis van de Volkswagen-bestseller

(Vertaalde versie)

  • Langeafstandsatleet. Hoge efficiëntie van de nieuwe GTD-motor maakt zeer groot rijbereik mogelijk.
  • Turbodiesel. 147 kW (200 pk) vermogen en 400 Nm koppel zijn de belangrijkste cijfergegevens van de krachtigste Golf met TDI-motor.
  • Dubbele SCR-katalysator. Innovatieve Twindosing-technologie verlaagt de stikstofoxide-uitstoot (NOx) van de turbodiesel (TDI) aanzienlijk.
  • Altijd automatisch. Nieuwe Golf GTD wordt gelanceerd met standaard 7-versnellingsbak met dubbele koppeling (DSG).
  • Ledkoplampen standaard. GTD met verlicht radiatorrooster dat in de ledkoplampen overloopt.
  • GTD-logo. Luchtinlaten met honingraatdesign, rode remklauwen, verlicht radiatorrooster en rood pulserende startknop.
  • GTD-interieur. Standaard sfeerverlichting met 30 kleuren en Digital Cockpit.

De nieuwe Golf GTD is een langeafstandsatleet. Met zijn 147 kW (200 pk) sterke 2.0 TDI-motor is het nieuwe vlaggenschip van de Golf-dieselmodellen krachtiger, zuiniger en uitstootarmer dan ooit tevoren. Het sportieve totaalpakket wordt vervolledigd met GTD-specifieke kenmerken en een uitgebreide standaarduitrusting. De rijprestaties en het verbruik van de nieuwe Golf GTD zijn indrukwekkend: met zijn 400 Nm koppel accelereert de 245 km/u snelle Volkswagen in slechts 7,1 seconden tot 100 km/u; daartegenover staat een gecombineerd NEDC-verbruik van slechts 4,4 l/100 km. Zoals alle turbodiesels van de nieuwe Golf is ook de aandrijving van de GTD gekoppeld aan twee achter elkaar geschakelde SCR-katalysatoren (SCR = Selective Catalytic Reduction). Dankzij dit nieuwe Twindosing-SCR-systeem met dubbele AdBlue-injectie is de stikstofoxide-uitstoot beduidend lager in vergelijking met zijn voorganger. Volkswagen biedt de Golf GTD standaard aan in combinatie met een 7-traps-DSG (DQ381).

 

De standaard ledkoplampen zijn diep ingebouwd en vormen samen met het radiatorrooster een opvallende dwarslat. Hoger richting de motorkap loopt een dunne zilveren lijn, die zich over de voorpartij uitstrekt. Wanneer de dagrijlichten geactiveerd worden, als optie automatisch wanneer de bestuurder het voertuig nadert met de sleutel op zak, begeleidt een ledstrip in de koplampen de zilveren lijn.

 

De Golf draagt bovendien opzij op de voorvleugels een insigne met de drie letters ‘GTD’. Verbrede zijschorten in zwart – uitgevoerd als splitters, zoals in de autosport – behoren eveneens tot de standaarduitrusting. Naar voren lopen deze over in de voorspoiler, naar achteren in de diffuser. Helemaal bovenaan in het silhouet verlengt een specifieke spoiler de daklijn.

 

Door de ver naar achteren doorlopende dakspoiler en zijn zwarte omlijsting tegen de achterruit lijkt de Golf GTD nog lager. Onderaan onderscheidt de GTD zich door een sportieve diffuser van de minder krachtige dieselmodellen uit het gamma. Nog typisch voor de Golf GTD: de links ingeplante dubbele eindpijp van het uitlaatsysteem.

 

Klassieke GTD-kenmerken in het interieur. Wie de deur van de nieuwe GTD opent, zal meteen de voorste Top-sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en het klassieke maar toch nieuw ontworpen ruitmotief ‘Scalepaper’ opmerken. Typisch GTD: de accentkleur zilver, die in de vorm van naden in de grijs-zwarte ruiten werd verwerkt. Ook aan het sportstuur met geperforeerd leder toont een zilveren spaak dat de bestuurder in een Golf GTD zit. Achter het sportstuur bevindt zich de standaard Digital Cockpit met een 10-duimsscherm. Een andere opwindende functie is de ‘Engine’-start/stop-knop, die rood pulseert tot de motor gestart wordt. Het oplegwerk in het interieur behield zijn sportieve koolstofvezellook.

 

Progressieve technologie-uitrusting. Verschillende functies alsook rijhulp- en comfortsystemen vervolledigen de uitgebreide standaarduitrusting van de Golf GTD. Deze omvatten onder andere de rijprofielselectie, de progressieve stuurinrichting, het elektronische sperdifferentieel XDS, de verkeersbordenherkenning, de spraakbediening en een telefooninterface met inductieve oplaadfunctie. Daarenboven zorgen de Car2X-technologie, waarmee voertuigen elkaar onderling kunnen waarschuwen voor gevaren, en de rijstrookassistent Lane Assist voor extra veiligheid.

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be

 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

- D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

- Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

- D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy