Nieuwe functionaliteiten op www.lez.dieteren.be

Nieuwe functionaliteiten op www.lez.dieteren.be

 • Liefhebbers van oldtimers vinden er voortaan alle nuttige informatie
 • Een interactieve tool die multimodale oplossingen integreert
 • De nieuwe LEZ in 2020

De website HTTPS://LEZ.DIETEREN.BE/NL stelt automobilisten vandaag een module ter beschikking waarbij ze op basis van de motorversie en het jaar van de eerste inschrijving van hun voertuig of de euronorm van de auto realtime kunnen nakijken of hun wagen is toegelaten in de stad van hun keuze. Deze module werkt voor alle automerken en dus ook voor de voertuigen die zijn ingeschreven als oldtimer.

Een interactieve tool in chatvorm waarbij bestuurders kunnen kiezen voor een mobiliteitsoplossing die is aangepast aan hun noden, is voortaan beschikbaar op de website HTTPS://LEZ.DIETEREN.BE/NL. De ontwikkeling van de website sluit aan bij de wens van D’Ieteren Auto om de voorkeurspartner te worden van de weggebruikers door hen op elk moment te verzekeren van een mobiliteit die is aangepast aan hun noden. Naast de commercialisering van nieuwe of tweedehandsvoertuigen van de merken van de Volkswagen-groep in België, biedt D’Ieteren Auto via Poppy (https://poppy.be/nl/) deelauto’s, -steps en -scooters aan in Brussel en Antwerpen, alsook het mobiliteitsplatform Skipr (https://www.skipr.com/nl) dat gebruikers in staat stelt om hun verschillende vervoermiddelen in één enkele app te plannen, reserveren en betalen.

De recente maatregelen die zijn genomen door de stad Gent, lage-emissiezone in wording, evenals het rijverbod voor modellen met Euro 3 in Brussel werden eveneens in de applicatie geïntegreerd. Navigeren en opzoeken van informatie verloopt heel vlot met behulp van de recente grafische updates.

 

HTTPS://LEZ.DIETEREN.BE/NL: de lage-emissiezones in België IN EEN KLIK

De LEZ of lage-emissiezones duiken overal in België op, zonder dat ze echter op elkaar zijn afgestemd. Dit betekent dat het voor automobilisten moeilijk is te weten waar ze mogen rijden. Als antwoord op hun vragen stelt D’Ieteren Auto daarom WWW.LEZ.DIETEREN.BE/NL ter beschikking. Op deze website worden ook alternatieve mobiliteitsoplossingen voorgesteld aangepast aan de wensen van de gebruiker.

De website HTTPS://LEZ.DIETEREN.BE/NL biedt antwoorden op de vragen van talrijke privé- of professionele gebruikers van het verkeersnetwerk zoals:

 • LEZ, wat is dat eigenlijk?
 • Mag ik met mijn voertuig niet meer binnen in bepaalde steden?
 • Welke steden zijn LEZ?
 • Wat zijn de evoluties voor de toekomst?
 • Welke alternatieve oplossingen zijn er voor mij?
 • Welke oplossing is de beste voor mij?
Over Volkswagen Belgium

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.


D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
 • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
 • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy