Laatste testfase van de nieuwe Golf is begonnen

Laatste testfase van de nieuwe Golf is begonnen

  • Ontwikkeling bijna voltooid: Volkswagen test nieuwe Golf(1) intensief met gecamoufleerde prototypen
  • Wereldpremière in de herfst van dit jaar: achtste generatie van de Golf wordt digitaal, smart en geconnecteerd

 

Er staat een nieuwe Golf in de startblokken, de achtste generatie. Het nieuwe design en de digitale innovaties leiden deze bestseller, waarvan intussen al meer dan 35 miljoen exemplaren werden gebouwd, binnen in een nieuw tijdperk: dat van de geëlektrificeerde aandrijving, van het digitale en geconnecteerde interieur, van het geassisteerde rijden en van de online functies en diensten. De Golf van de volgende generatie zal met nieuwe impulsen zijn stempel drukken op dit tijdperk.

De camouflage kan niet verhullen dat onder de zwart-witte lijnen een vijfdeursmodel met krachtige proporties schuilgaat. En het gaat overduidelijk om een Golf, want zijn optische DNA is onmiskenbaar. Wie goed kijkt, ziet bovendien dat in de camouflage het opschrift ‘Golf’ is geïntegreerd. Eén ding valt uit de camouflage echter niet op te maken: hoe de fijne details van het nieuwe design er zullen uitzien. Klaus Bischoff, hoofddesigner bij Volkswagen: “Bepaalde details van de nieuwe Golf kunnen we nog niet prijsgeven. De elegante proporties daarentegen willen we niemand onthouden.“ Hij vult aan: “De achtste generatie wordt een eyecatcher!” We tellen af naar het debuut van deze nummer acht: zijn wereldpremière is al voorzien voor de herfst van dit jaar.

  1. Het voertuig wordt nog niet te koop aangeboden.
Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be

 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

- D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

- Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

- D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy