I.D. CROZZ – Volkswagen onthult elektrische cross-over in Shanghai (Update)

I.D. CROZZ – Volkswagen onthult elektrische cross-over in Shanghai (Update)

Dinsdag 18 april 2017 — De I.D.-familie die vorig jaar op het Salon van Parijs werd onthuld, wordt binnenkort aangevuld met een nieuw model dat het midden houdt tussen een SUV en een coupé. Deze conceptcar zal onthuld worden op het salon van Shanghai, dat plaatsvindt van 19 tot 29 april.

 

 

Volkswagen wil andermaal een vernieuwend voertuigconcept toevoegen aan het prille en avantgardistische I.D.-gamma. Deze nieuwe cross-over houdt het midden tussen een SUV en een coupé. Hij rijdt volledig emissievrij en is voorzien van vierwielaandrijving. Hij beschikt bovendien over technologie die toelaat om 100 % autonoom te rijden. Deze conceptcar is de eerste elektrisch aangedreven CUV (crossover utility vehicle) van het merk. Hij combineert elementen van een vierdeurs coupé met die van een SUV (sport utility vehicle).

 

Na de I.D. (die in 2016 in Parijs werd getoond) en de I.D. Buzz (die dit jaar in Detroit te zien was) ontdekken we vandaag het derde model van deze nieuwe generatie ‘zero emission’-voertuigen die het verschil maken met een grote autonomie en een charismatisch design. Net als de andere I.D.-modellen kan deze cross-over overtuigen met zijn unieke interieurconcept dat ergonomie, flexibiliteit, comfort en ruimte uitstraalt en op die manier de lat een stuk hoger legt binnen dit segment.

 

Deze eerste CUV I.D.-concept is een sportief alleterreinvoertuig met vierwielaandrijving en een elektrische aandrijving. Deze CUV voelt zich zowel in een stedelijke omgeving als op ruwer terrein thuis. Het is een actief voertuig met een rijbereik dat niet moet onderdoen voor dat van een wagen met een verbrandingsmotor. Net zoals de I.D. en de I.D. Buzz kan deze nieuwe conceptwagen ook volledig autonoom rijden. Door op het VW-logo op het stuur te drukken, wordt de automatische rijmodus geactiveerd. De wagen anticipeert automatisch op zijn omgeving en op de andere weggebruikers dankzij tal van sensoren, scanners en camera’s.

 

De nieuwe conceptauto past in een wereldwijd productoffensief. Het studiemodel illustreert dat de elektrische voertuigen die Volkswagen tegen 2020 zal aanbieden avant-gardistisch en multifunctioneel zijn. Ze worden bovendien ontwikkeld met het oog op massaproductie.