Gouden medaille voor de VW T6 1 als veiligste bestelwagen

Gouden medaille voor de VW T6 1 als veiligste bestelwagen

 

  • Euro NCAP test de veiligheid van 19 bestelwagens
  • Transporter T6.1 "legt de lat hoger voor de lichte bedrijfswagens"
  • De T6.1 biedt een breed scala aan rijhulpsystemen voor de bestuurder

 

Het Euro NCAP-consortium - bestaande uit Europese verkeersministeries, automobielclubs, verzekeringsmaatschappijen en onderzoeksinstituten - heeft onlangs de veiligheid van 19 lichte bestelwagens getest. De nadruk lag op de beschikbaarheid en het functioneren van de actieve veiligheidssystemen. De Transporter T6.1 van Volkswagen Bedrijfsvoertuigen kwam als beste uit de bus - en werd door Euro NCAP bekroond met de gouden medaille.

 

De groeiende online retail heeft geleid tot een toename van de vraag naar leveringsdiensten. Hierdoor neemt het aantal bestelwagens op de weg toe. Reden voor het NCAP-consortium om de beschikbaarheid en het functioneren van hulpsystemen van bestelwagens van categorie B en C/D met een toegelaten totaalgewicht tot 3,5 ton te testen en te evalueren.

 

Na uitgebreide tests concludeert NCAP dat de Transporter T6.1 van Volkswagen Bedrijfsvoertuigen het beste scoort: "De Transporter biedt haar klanten de mogelijkheid om een breed scala aan krachtige veiligheidsvoorzieningen aan te schaffen en krijgt daarvoor volgens de testen van Euro NCAP de gouden medaille. In 2021 legt de Transporter de lat voor de anderen binnen de lichte bedrijfsvoertuigen hoger".

 

Voor de T6.1-serie is een breed scala aan rijhulpsystemen beschikbaar. Deze behelzen tal van veiligheids- en comfortfuncties - afhankelijk van de wensen van de klant. Van de rijstrookassistent Lane Assist en Front Assist met noodstopfunctie voor de stad tot de automatische afstandsregeling (ACC) met snelheidsbegrenzer.

 

Voor zakelijke klanten zijn deze en vele andere functies gebundeld in het Driver Assistance Plus-pakket.

Story image
Story image
V20-31N - NCAP T61 V20-31N - NCAP T61.docx - 1 MB V20-31N - NCAP T61 (1p) V20-31N - NCAP T61 (1p).pdf - 151 KB V20-31F - NCAP T61 (2p) V20-31F - NCAP T61 (2p).pdf - 178 KB V20-31F - NCAP T61 V20-31F - NCAP T61.docx - 1 MB

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf