Gouden medaille voor de VW T6 1 als veiligste bestelwagen

Gouden medaille voor de VW T6 1 als veiligste bestelwagen

 

  • Euro NCAP test de veiligheid van 19 bestelwagens
  • Transporter T6.1 "legt de lat hoger voor de lichte bedrijfswagens"
  • De T6.1 biedt een breed scala aan rijhulpsystemen voor de bestuurder

 

Het Euro NCAP-consortium - bestaande uit Europese verkeersministeries, automobielclubs, verzekeringsmaatschappijen en onderzoeksinstituten - heeft onlangs de veiligheid van 19 lichte bestelwagens getest. De nadruk lag op de beschikbaarheid en het functioneren van de actieve veiligheidssystemen. De Transporter T6.1 van Volkswagen Bedrijfsvoertuigen kwam als beste uit de bus - en werd door Euro NCAP bekroond met de gouden medaille.

 

De groeiende online retail heeft geleid tot een toename van de vraag naar leveringsdiensten. Hierdoor neemt het aantal bestelwagens op de weg toe. Reden voor het NCAP-consortium om de beschikbaarheid en het functioneren van hulpsystemen van bestelwagens van categorie B en C/D met een toegelaten totaalgewicht tot 3,5 ton te testen en te evalueren.

 

Na uitgebreide tests concludeert NCAP dat de Transporter T6.1 van Volkswagen Bedrijfsvoertuigen het beste scoort: "De Transporter biedt haar klanten de mogelijkheid om een breed scala aan krachtige veiligheidsvoorzieningen aan te schaffen en krijgt daarvoor volgens de testen van Euro NCAP de gouden medaille. In 2021 legt de Transporter de lat voor de anderen binnen de lichte bedrijfsvoertuigen hoger".

 

Voor de T6.1-serie is een breed scala aan rijhulpsystemen beschikbaar. Deze behelzen tal van veiligheids- en comfortfuncties - afhankelijk van de wensen van de klant. Van de rijstrookassistent Lane Assist en Front Assist met noodstopfunctie voor de stad tot de automatische afstandsregeling (ACC) met snelheidsbegrenzer.

 

Voor zakelijke klanten zijn deze en vele andere functies gebundeld in het Driver Assistance Plus-pakket.

Story image
Story image
V20-31N - NCAP T61 V20-31N - NCAP T61.docx - 1 MB V20-31N - NCAP T61 (1p) V20-31N - NCAP T61 (1p).pdf - 151 KB V20-31F - NCAP T61 (2p) V20-31F - NCAP T61 (2p).pdf - 178 KB V20-31F - NCAP T61 V20-31F - NCAP T61.docx - 1 MB

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be

 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

- D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

- Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

- D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy