EV Check, de Volkswagen applicatie die de overgang naar elektriciteit vereenvoudigt

EV Check, de Volkswagen applicatie die de overgang naar elektriciteit vereenvoudigt

Bent u klaar voor de elektrische mobiliteit ? Wanneer u aan een nieuw voertuig toe bent, rijzen er vaak heel wat vragen. De nieuwe applicatie EV Check van Volkswagen schept daarin duidelijkheid.

Is mijn rijstijl geschikt voor een elektrische wagen? Hoe zit het met het verbruik, het rijbereik, de kost per kilometer? Welk elektrisch voertuig van Volkswagen past het best bij mij? Op vragen met betrekking tot elektrische mobiliteit is er meestal geen concreet antwoord. Daarom ontwikkelde Volkswagen een applicatie die specifiek gewijd is aan elektrische mobiliteit.

Door uw rijstijl en trajecten te analyseren, stelt de EV Check applicatie van Volkswagen uw rijprofiel op en vergelijkt na elke verplaatsing uw gegevens met die van een elektrisch model van Volkswagen van uw keuze.

Concreet komt u zo te weten of u dezelfde trajecten ook met een elektrische auto had kunnen doen. Meteen worden ook de verschillen op vlak van prijs per kilometer, CO2-uitstoot en energiehoeveelheid vergeleken. “Voor onze klanten is de EV Check applicatie het eenvoudigste en snelste middel om te weten te komen of ze klaar zijn voor de elektrische mobiliteit”, verduidelijkt Jürgen Stackmann, lid van de raad van bestuur van Volkswagen.

De EV Check applicatie bepaalt eveneens welk elektrisch model van Volkswagen het best bij u past en stelt het u voor in augmented reality. Verder levert ze een antwoord op tal van vragen met betrekking tot de elektrische mobiliteit en lokaliseert ze de laadpalen die zich het dichtst bij uw positie bevinden.

 

De EV Check applicatie voor smartphones is beschikbaar in de Play Store en de App Store.

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be

 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

- D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

- Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

- D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  



Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy