EV Check, de Volkswagen applicatie die de overgang naar elektriciteit vereenvoudigt

EV Check, de Volkswagen applicatie die de overgang naar elektriciteit vereenvoudigt

Bent u klaar voor de elektrische mobiliteit ? Wanneer u aan een nieuw voertuig toe bent, rijzen er vaak heel wat vragen. De nieuwe applicatie EV Check van Volkswagen schept daarin duidelijkheid.

Is mijn rijstijl geschikt voor een elektrische wagen? Hoe zit het met het verbruik, het rijbereik, de kost per kilometer? Welk elektrisch voertuig van Volkswagen past het best bij mij? Op vragen met betrekking tot elektrische mobiliteit is er meestal geen concreet antwoord. Daarom ontwikkelde Volkswagen een applicatie die specifiek gewijd is aan elektrische mobiliteit.

Door uw rijstijl en trajecten te analyseren, stelt de EV Check applicatie van Volkswagen uw rijprofiel op en vergelijkt na elke verplaatsing uw gegevens met die van een elektrisch model van Volkswagen van uw keuze.

Concreet komt u zo te weten of u dezelfde trajecten ook met een elektrische auto had kunnen doen. Meteen worden ook de verschillen op vlak van prijs per kilometer, CO2-uitstoot en energiehoeveelheid vergeleken. “Voor onze klanten is de EV Check applicatie het eenvoudigste en snelste middel om te weten te komen of ze klaar zijn voor de elektrische mobiliteit”, verduidelijkt Jürgen Stackmann, lid van de raad van bestuur van Volkswagen.

De EV Check applicatie bepaalt eveneens welk elektrisch model van Volkswagen het best bij u past en stelt het u voor in augmented reality. Verder levert ze een antwoord op tal van vragen met betrekking tot de elektrische mobiliteit en lokaliseert ze de laadpalen die zich het dichtst bij uw positie bevinden.

 

De EV Check applicatie voor smartphones is beschikbaar in de Play Store en de App Store.

Over Volkswagen Belgium

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.


D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy