Eerste overzees autovrachtschip met emissiearme lng-aandrijving in dienst van Volkswagen-groep (vertaling)

Eerste overzees autovrachtschip met emissiearme lng-aandrijving in dienst van Volkswagen-groep (vertaling)

  • Minder uitstoot: kooldioxide tot 25%, stikstofoxiden tot 30%, roetdeeltjes tot 60% en zwaveloxiden tot 100%
  • Exclusief charterschip voor Volkswagen Konzernlogistik

Primeur in Emden: voor het eerst worden voertuigen uit Europa met een door vloeibaar aardgas (lng of liquid natural gas) aangedreven autovrachtschip van Europa naar Noord- en Midden-Amerika vervoerd. Op dinsdagavond vertrekt de SIEM CONFUCIUS met meer dan 4.800 voertuigen voor Noord-Amerika vanuit Emden naar Veracruz in de Golf van Mexico. De lng-aandrijving vermindert de uitstoot van kooldioxide tot 25 procent, van stikstofoxiden tot 30 procent, van roetdeeltjes tot 60 procent en van zwaveloxide tot 100 procent.

"We zijn trots dat we 's werelds eerste lng-voertuigtransporteur van deze omvang in gebruik mogen nemen. Dit is een belangrijk onderdeel van onze decarbonisatiestrategie", benadrukt Thomas Zernechel, hoofd van Volkswagen Konzernlogistik. Tegen 2025 wil het bedrijf, overeenkomstig de ecologische missieverklaring ‘goTOzero’, zijn totale CO2-uitstoot met 30 procent verminderen en in 2050 CO2-neutraal zijn. Om dit doel te bereiken moeten alle transporten – over water, weg en spoor – op klimaatvriendelijke wijze plaatsvinden. "We moeten nu actie ondernemen, want schepen als het lng-vrachtschip SIEM CONFUCIUS en binnenkort ook het zusterschip SIEM ARISTOTLE zullen jarenlang in de vaart zijn", zegt Zernechel.

Net als zijn zusterschip, dat naar verwachting nog dit jaar in gebruik wordt genomen, beschikt de technologisch zeer geavanceerde SIEM CONFUCIUS, met zijn 200 meter lengte en 38 meter breedte, over 13 autodekken en een capaciteit van 7.500 CEU (of car equivalent units), wat overeenkomt met ongeveer 4.800 voertuigen in de modelmix van de Volkswagen-groep, van personenauto's tot lichte bedrijfsvoertuigen. De schepen worden aangedreven door 12.600 kW sterke dual-fuel-scheepsmotoren met directe injectie en uitlaatgasnabehandeling van MAN Energy Solutions. In de Eco-modus varen ze met een snelheid van 16,5 knopen (30,6 km/u). De twee tanks in ieder schip, elk met een inhoud van 1.800 kubieke meter, volstaan om met de brandstof die in Europa is getankt, heen en terug te kunnen varen. Naast vloeibaar, diepgekoeld aardgas kunnen de autovrachtschepen in de toekomst ook met biogas of e-gas uit regeneratieve bronnen aangedreven worden.

Volkswagen Konzernlogistik organiseert, coördineert en realiseert wereldwijd ongeveer 7.700 vaarten van autovrachtschepen per jaar. Honderden lijn- en elf charterschepen, waarvan er nu twee worden vervangen door exemplaren op lng, zijn dagelijks op de wereldzeeën onderweg voor de groep. Ze worden ingezet om 2,8 miljoen nieuwe auto's per jaar te verschepen.

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf