E-campagne in China komt op snelheid: wereldpremière van de ID.6

E-campagne in China komt op snelheid: wereldpremière van de ID.6

Vertaalde versie

  • Volledig elektrische gezins-SUV op autosalon Shanghai 2021 voorgesteld
  • Regionalisering van het modulaire platform voor elektrische aandrijving (MEB): eerste model van de ID.-familie dat speciaal voor slechts één markt werd ontwikkeld
  • De ID.6 heeft tot zeven zitplaatsen en brengt vermogen in verhouding met 4MOTION-aandrijving en 225 kW in het hoogste uitrustingsniveau

 

Het merk Volkswagen schakelt hoger in zijn elektrificatiecampagne in China. Op Auto Shanghai werd met de ID.6 thans het derde model van de ID.-familie voorgesteld. De volledig elektrische gezins-SUV is er in twee versies: de ID.6 CROZZ rolt in het noorden van China van de band en de ID.6 X in het zuiden van het land. Het multivariabele allroundmodel biedt plaats aan tot zeven passagiers. Daarmee zet de ID.6 de regionaliseringsstrategie van Volkswagen voort en is hij een volgende belangrijke bouwsteen om ook in China het meest begeerde merk te worden voor duurzame mobiliteit.

 

“Met de nieuwe ID.6 leggen we de basis, zodat tegen 2030 minstens 50 procent van onze afzet in China elektrisch zal rijden”, aldus Ralf Brandstätter, CEO van het merk Volkswagen. “We houden een hoog tempo aan en breiden ons aanbod elektrische voertuigen geleidelijk uit. Tegen 2023 zal Volkswagen in China in totaal acht ID.-modellen lanceren en daarmee ook het modulaire platform voor elektrische aandrijving over het hele land spreiden. Met de behaalde schaaleffecten kunnen we de modernste technologie betaalbaar aanbieden, en zo onze elektrische campagne verder in de breedte dragen.”

 

Zoals reeds de compacte ID.3 en de ID.4 is de derde telg van de volledig elektrische familie gebaseerd op het modulaire platform voor elektrische aandrijving MEB. De ID.6 speelt de sterktes van het MEB-platform volledig uit. Het maakt wereldwijd een constant hoge kwaliteit mogelijk alsook hoge standaards, en laat tegelijk ook toe om aparte modellen, specifiek voor bepaalde markten of regio’s in de wereld, te ontwikkelen. De ID.6 richt zich wat betreft plaatsaanbod, functionaliteit, design en in het bijzonder user experience speciaal op de behoeften en wensen van de Chinese klanten.

 

De ID.6 brengt talrijke innovaties met zich mee. Zo biedt het ruimste model van de ID.-familie veel plaats binnenin en zet het designaccenten in de verlichting en het materiaal. Hij is bestelbaar in vier uitvoeringen, met een rijbereik van tot 588 km (China-NEDC), een vermogen van 225 kW en de voor het MEB-platform kenmerkende IQ.Drive-systemen. Zo kunnen in de ID.6 tot zeven personen dynamisch, elegant en veilig reizen.

 

De twee aangeboden batterijen hebben een netto-inhoud van 58 kWh en 77 kWh en een rijbereik van respectievelijk 436 en 588 km (China-NEDC). De batterij ligt onder de passagiersruimte, wat een laag zwaartepunt garandeert. De elektrische motoren hebben in de 4MOTION-versie een vermogen van 305 pk (225 kW), genoeg voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 6,6 seconden en een topsnelheid van 160 km/u.

 

De ID.-familie wordt groter: een lange wielbasis en 30 cm meer lengte leveren de passagiers veel plaats op

De 4,88 meter lange ID.6 maakt gebruik van de architectuur van Volkswagens modulaire platform voor elektrische aandrijving (MEB). Die deelt het plaatsaanbod voor mens en techniek volledig opnieuw in en in het voordeel van de passagiers. Dankzij de 30 cm die hij langer is dan de ID.4 biedt de ID.6 een derde zitrij. Tot de uitvoeringen van de ID.6 behoren 19 tot 21 duim grote velgen, een in de lengte verstelbare tweede zitrij en een groot, panoramisch glazen dak. Als optie kan er ook gekozen worden voor een panoramisch schuifdak dat opengaat.

 

Hedendaags bedieningsconcept typisch voor ID.

De e-SUV heeft geen fysieke toetsen en schakelaars meer. Het bedieningsconcept steunt op een display met een diagonaal van 12 inch en aanraakfunctie, en op de natuurlijke spraakbediening “Hallo ID.” Het nieuwe ID. Light, een smalle lichtstrook onder de voorruit, biedt de bestuurder op intuïtieve wijze ondersteuning. Optioneel is er een AR-head-updisplay dat enkele kennisgevingen met de realiteit fuseert. Navigatiepijlen om af te slaan bijvoorbeeld worden rijstrookgetrouw op de weg geprojecteerd. De rijhulpsystemen van IQ.Drive maken het rijden nog rustiger. Dat geldt in het bijzonder voor Travel Assist. Software en hardware van de ID.6 werden in een geheel nieuwe architectuur geconcipieerd, waardoor de klant na de aankoop in zijn auto updates kan binnenhalen.

 

Strategie ACCELERATE van Volkswagen: de toekomst van de mobiliteit is elektrisch

Volkswagen pakt toekomstthema’s als digitalisering, nieuwe businessmodellen en autonoom rijden resoluut aan. Met de ID.-familie, een nieuwe autonome productreeks, vult Volkswagen sinds kort het klassieke productportfolio van het merk aan. Na de compacte ID.3 en de SUV ID.4 volgt de ID.6 als derde zuiver elektrisch model. Met de ID.6 is Volkswagen voortaan wereldwijd vertegenwoordigd in het sterk groeiende segment van de SUV’s.

 

De ID.6 wordt in beide fabrieken van Anting en Foshang in China gebouwd en zijn twee varianten worden uitsluitend op de Chinese markt verkocht. In het kader van zijn merkstrategie ACCELERATE versnelt Volkswagen de elektrificatiecampagne om wereldleider elektrische mobiliteit te worden. Daarvoor zal het elk jaar een nieuw MEB-voertuig voorstellen om er grote aantallen van te produceren en alle segmenten te bestrijken. Op deze manier onderstreept het merk zijn bewering dat tegen 2030 minstens 70 procent van de afzet in Europa elektrisch zal rijden, in Noord-Amerika en China minstens 50 procent.

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf