Dieselupdate-actie van Volkswagen verloopt zoals gepland

Dieselupdate-actie van Volkswagen verloopt zoals gepland

 

Nauwelijks drie weken nadat de implementatie van technische maatregelen voor de door de NOx-problematiek betroffen EA189-motoren gestart is, heeft de Volkswagen-groep in Duitsland al meer dan 50% van de eerste reeks voertuigen met succesvol afgehandeld. Afgelopen donderdag waren al 4.300 Volkswagens Amarok met nieuwe motorsturingssoftware uitgerust. Daardoor beantwoorden deze voertuigen opnieuw aan de grenswaarden van de Euro 5-uitstootnorm

 

- Na drie weken al meer dan de helft van de betrokken Amarok-voertuigen met nieuwe software uitgerust

- Volkswagen Passat volgt binnenkort

- Terugroepactie verloopt probleemloos

 

De Volkswagen-groep had in december 2015 aan de Duitse controle-instantie KBA de concrete technische maatregelen voor de door de NOx-problematiek betroffen EA189-motoren voorgesteld. Zoals afgesproken begon Volkswagen eind januari met de implementatie van de maatregelen voor de dieselmotoren met een cilinderinhoud van 2,0 liter.

 

In de loop van de volgende maanden is de update van de motoren met een cilinderinhoud van 1,2 en 1,6 liter gepland. Eind januari begon Volkswagen met het model Amarok. In maart volgen de exemplaren van de Volkswagen Passat met de betroffen 2.0 TDI-motoren. Naar schatting zal tegen het einde van het tweede kwartaal begonnen worden met de updates van de 1,2-litermotoren. Vanaf het derde kwartaal van dit jaar zal de terugroepactie afgerond worden met de update van de voertuigen met 1,6-litermotor.

 

Voor de 1,2-, 1,6- en 2,0-litermotoren van het type EA189 is een software-update voorzien, een ingreep die minder dan een half uur in beslag neemt, zoals uit de update van de Amarok gebleken is. Bij de 1,6-litermotor wordt bijkomend een luchtstroomstabilisator in de luchtaanvoer geïnstalleerd. De duur van deze ingreep inclusief software-update wordt berekend op ongeveer 45 minuten.

 

 

Over Volkswagen Belgium

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:


  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  


  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  


  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy