Elektrische Microbus gaat in productie (update tekst)

Elektrische Microbus gaat in productie (update tekst)

Maandag 21 augustus 2017 —  

Volkswagen zal een nieuw hoofdstuk toevoegen aan het schitterende verhaal van de Microbus. De productieversie van de I.D. BUZZ wordt in 2022 op de markt verwacht. Volkswagen zal een nieuw hoofdstuk toevoegen aan het schitterende verhaal van de Microbus. De productieversie van de I.D. BUZZ wordt in 2022 op de markt verwacht. 

 

Dit werd aangekondigd op het Concours d’Elégance van Pebble Beach in California. De elektrische Microbus - die gebaseerd zal zijn op de I.D. BUZZ concept – komt vanaf 2022 in de toonzaal. « Na de voorstellingen van deze concept in Detroit en Genève, kregen we talloze brieven en e-mails van klanten die ons vroegen om deze wagen te bouwen », zegt Dr. Herbert Diess, Volkswagen CEO.

Omdat de batterijen onder de vloer worden gemonteerd, heeft deze elektrische Volkswagen Microbus een lange wielbasis en zeer korte overhangen. « Zo ontstaat een erg ruim interieur, ondanks de compacte buitenafmetingen », voegt Herbert Diess eraan toe. Wie veel bagageruimte nodig heeft, zal evenmin teleurgesteld zijn. « Samen met de Minibus versie zullen we eveneens een I.D. BUZZ Cargo zero-emission aanbieden die tevens met verregaand autonome rijfuncties zal worden uitgerust», voegt Dr Eckhard Scholz, CEO voor Volkswagen Commercial Vehicles, eraan toe.

De productieversie van de I.D. BUZZ zal gebaseerd zijn op de nieuwe elektrische architectuur van Volkswagen en tal van designelementen die op de conceptversie te zien waren, zullen behouden blijven. Ook de overige aspecten zoals het modulaire interieur en de connectiviteit zullen het productiestadium halen.

De uitbreiding van het elektrische gamma past in de Volkswagen-strategie die ervan uitgaat dat tegen 2025 ruim 30 % van de voertuigen een volledig elektrische aandrijving zal hebben.