Elektrische Microbus gaat in productie (update tekst)

Elektrische Microbus gaat in productie (update tekst)

 

Volkswagen zal een nieuw hoofdstuk toevoegen aan het schitterende verhaal van de Microbus. De productieversie van de I.D. BUZZ wordt in 2022 op de markt verwacht. Volkswagen zal een nieuw hoofdstuk toevoegen aan het schitterende verhaal van de Microbus. De productieversie van de I.D. BUZZ wordt in 2022 op de markt verwacht. 

 

Dit werd aangekondigd op het Concours d’Elégance van Pebble Beach in California. De elektrische Microbus - die gebaseerd zal zijn op de I.D. BUZZ concept – komt vanaf 2022 in de toonzaal. « Na de voorstellingen van deze concept in Detroit en Genève, kregen we talloze brieven en e-mails van klanten die ons vroegen om deze wagen te bouwen », zegt Dr. Herbert Diess, Volkswagen CEO.

Omdat de batterijen onder de vloer worden gemonteerd, heeft deze elektrische Volkswagen Microbus een lange wielbasis en zeer korte overhangen. « Zo ontstaat een erg ruim interieur, ondanks de compacte buitenafmetingen », voegt Herbert Diess eraan toe. Wie veel bagageruimte nodig heeft, zal evenmin teleurgesteld zijn. « Samen met de Minibus versie zullen we eveneens een I.D. BUZZ Cargo zero-emission aanbieden die tevens met verregaand autonome rijfuncties zal worden uitgerust», voegt Dr Eckhard Scholz, CEO voor Volkswagen Commercial Vehicles, eraan toe.

De productieversie van de I.D. BUZZ zal gebaseerd zijn op de nieuwe elektrische architectuur van Volkswagen en tal van designelementen die op de conceptversie te zien waren, zullen behouden blijven. Ook de overige aspecten zoals het modulaire interieur en de connectiviteit zullen het productiestadium halen.

De uitbreiding van het elektrische gamma past in de Volkswagen-strategie die ervan uitgaat dat tegen 2025 ruim 30 % van de voertuigen een volledig elektrische aandrijving zal hebben.

 

 

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf