De zussen Ickx en de broers Planckaert betwisten de e-Rally Ardenne Roads met Volkswagen ID.

De zussen Ickx en de broers Planckaert betwisten de e-Rally Ardenne Roads met Volkswagen ID.

  • De 2de e-Rally Ardenne Roads vindt plaats van 23 t.e.m. 25 mei in en rond Durbuy.
  • Volkswagen België treedt aan als hoofdpartner met het volledige gamma elektrische ID.-wagens.
  • Vanina en Larissa Ickx verschijnen samen aan de start met een opvallende Volkswagen ID. Buzz.
  • Junior en Francesco Planckaert nemen deel met een unieke ID.3 in Harlekin-livrei.
  • Dit jaar telt de e-Rally Ardenne Roads officieel mee voor de 2024 Bridgestone FIA ecoRally Cup.

Na een geslaagde eerste editie in 2023 is de e-Rally Ardenne Roads terug, ditmaal als officiële manche van de 2024 Bridgestone FIA ecoRally Cup. Volkswagen België treedt opnieuw aan als hoofdpartner van de elektrische regularitywedstrijd, getekend ‘by Volkswagen ID.'. De zussen Ickx en de broers Planckaert nemen voor het eerst deel aan de elektrische discipline, respectievelijk met een opvallende ID. Buzz en een unieke ID.3 in Harlekin-look.

Het was altijd de droom van Antoine Deschamps om de ecoRallye Cup naar België te halen. De batterijder betwist de internationale competitie ondertussen voor het derde jaar op rij met de steun van Volkswagen België. Vorig jaar kreeg hij zijn mededingers zover om massaal naar Durbuy af te zakken voor de eerste Belgische editie, dit jaar overtuigde hij de internationale motorsportfederatie om de Belgische manche officieel op de FIA-kalender te zetten. Om dat te vieren verschijnt het volledige ID-gamma opnieuw aan de start van de Belgische eRallye, inclusief twee bekende equipes: de zussen Vanina en Larissa Ickx en de broers Junior en Francesco Planckaert.

Vanina en Larissa Ickx - Volkswagen ID. Buzz
Vanina Ickx staat in ieder geval te popelen om van 23 tot 25 mei een discipline toe te voegen aan haar rijkgevulde palmares. Ze vormt samen met de Planckaerts en rallypiloot Eric Cunin het ‘Belgian VW Club Power’-team, dat zeker in de schijnwerpers zal staan.

“Als groot autoliefhebber kruip ik uiteraard graag achter het stuur, maar ik ben ook altijd nieuwsgierig”, stelt de 49-jarige Brusselse. “Ik trek dus met heel veel enthousiasme naar Durbuy! Een regularity-wedstrijd voor elektrische voertuigen, ik moet toegeven dat me dat ten zeerste intrigeert.”

Larissa Ickx neemt de navigatie en het regelmatigheidsapect voor haar rekening in de ID. Buzz. Daarbij komt het erop aan om het roadbook van trajectoire.be correct te volgen en de opgelegde snelheden zo dicht mogelijk te benaderen.

Junior en Francesco Planckaert - Volkswagen ID.3 Harlekin
De Planckaerts willen naar eigen zeggen vooral plezier beleven in Durbuy.

“Iedereen weet wel dat ik vorig jaar een bewogen motorsportseizoen heb beleefd”, legt Junior uit. “Als ik daarbij iets heb geleerd, dan is het dat ik niets mag overhaasten. Ik leg mezelf geen druk meer op, ik wil vooral plezier hebben aan wat ik doe in de autosport en plezante momenten beleven. Dat zal in de ecoRally zeker lukken. Het resultaat is dan ook minder belangrijk.”

Co-piloot Francesco gaat de uitdaging al even relax aan in de ID.3, die voor de gelegenheid in een unieke livrei is gewrapt. De ecoRally wordt daarmee de eerste uitstap voor de ID.3 Harlekin, die geïnspireerd is op de gelijknamige Volkswagen Polo uit de jaren ’90 en het goedlachse karakter van de Planckaerts onderstreept.

40 internationale teams
Met 40 deelnemende teams is de 2024-editie van de e-Rally Ardenne Roads wederom volzet. Na de technische keuring en de proloog op donderdag gaat de regelmatigheidrally op vrijdag 24 mei echt van start. Verwacht je aan een mix van bekende namen, ervaren ecorijders, rallypiloten en zelfs fleetspecialisten die het opnemen tegen de vaste deelnemers van de Bridgestone FIA ecoRally Cup. Antoine Dechamps zal de teams van de Belgian VW Club met zijn co-piloot Didier Noirhomme coachen, samen met Bernard Heine en Valérie Piette die eind vorig jaar nog brons pakten in de vermaarde eRallye van Monaco.

​Noteren we nog dat ook Bridgestone vijf Volkswagen ID.3’s in de kleuren van de bandenfabrikant laat rijden, wat het aantal vertegenwoordigers van het merk uit Wolfsburg op een twintigtal brengt. De Belgen kunnen trouwens strijden voor een uitzonderlijke prijs aangeboden door Volkswagen België, partner van het evenement: het beste Volkswagen ID.-team krijgt de inschrijving voor de komende E-Rallye Monte-Carlo cadeau, en zal worden opgenomen in het team van de Belgian VW Club, vorig jaar nog winnaar van de teamrangschikking.


​Het hele gebeuren is live te volgen via de Instagram en Facebook-Stories van Volkswagen Belgium, alsook via de website van de Belgian VW Club. Zonder verkenning en met roadbooks die pas 1 uur voor de start van de dagritten worden uitgedeeld, belooft het alvast een spannende editie te worden op de grens tussen de Ardennen, de Condroz en de Famenne.

 

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf