De nieuwe T-Roc R: uitmuntende prestaties en sportieve lifestyle

De nieuwe T-Roc R: uitmuntende prestaties en sportieve lifestyle

 

  • Sportief topmodel met 221 kW/300 pk en 400 Nm koppel
  • T-Roc R standaard met vierwielaandrijving 4MOTION, DSG 7-versnellingsbak, progressieve stuurinrichting, sportonderstel met rijprofielkeuze en uitschakelbare trekkrachtregeling

 

Krachtig als een echte sportwagen, cool als een veelzijdige CUV: de nieuwe T-Roc R is voortaan de nieuwe ster van de T-Roc-familie. Met zijn krachtige 221 kW/300 pk sprint de compacte spierbundel van Volkswagen R in slechts 4,8 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid ligt op 250 km/u, waar de elektronica de voorwaartse drang van de nieuwe topversie van de T-Roc voorzichtig inperkt.

 

De moderne 2.0-motor met TSI-technologie en de intelligente vierwielaandrijving 4MOTION verleent de nieuwe T-Roc R uitmuntende rijeigenschappen. Drukvoeding en directe injectie zorgen reeds bij lage toerentallen voor een indrukwekkend koppel van 400 Nm. Dankzij het brede toerentalbereik beweegt de T-Roc R zich in nagenoeg alle situaties in het optimale prestatiegebied. Het hoogperformante remsysteem garandeert korte remwegen. De standaard Launch Control-functie zorgt voor een bliksemsnelle start. Wie graag wat ambitieuzer rijdt, kan het elektronische stabiliteitsprogramma ESC uitschakelen. De DSG 7-versnellingsbak is altijd in de prijs inbegrepen en is speciaal op de sportieve T-Roc R afgestemd. De beproefde vierwielaandrijving 4MOTION verdeelt de overdosis vermogen naargelang van de noodzaak en de wielspin in milliseconden over de voor- en achterwielen. Dat resulteert in een optimale trekkracht, ook bij ongunstige weersomstandigheden zoals regen of sneeuw en op een zware ondergrond.

Onmiskenbaar, ook vanbuiten

Bumpers in R-styling, luchtinlaten met zwarte lamellen en het R-logo in het zwarte radiatorrooster zijn typische uiterlijke kenmerken van de krachtige Volkswagen R-familie. Ledkoplampen zorgen voor een perfecte verlichting van de weg en zichtbaarheid van het voertuig. Het dagrijlicht is verticaal ingewerkt in de speciaal voor de T-Roc R ontworpen voorbumper. Daardoor is deze topversie binnen het gamma al van ver onmiskenbaar. De ledachterlichten zijn voorzien van donkerrood glas, typisch voor de R-modellen. De twee dubbele uitlaatpijpen links en rechts achteraan zijn verchroomd. De optionele titanium R ‘Performance’-uitlaatlijn van specialist Akrapovič onderscheidt zich door een opmerkelijk geluid, een onmiskenbaar design van de eindpijpen en een gewicht dat ongeveer 7 kilo lager ligt.

Afgeplat sportstuurwiel in R-bekleding met schakelpeddels

Het multifunctionele sportstuurwiel is met leder bekleed en onderaan afgeplat. Opvallende siernaden in Crystal Grey en het R-logo maken er een echte blikvanger van. Het stuur heeft een aangenaam dikke bekleding, ligt perfect in de hand en geeft een zeer direct gevoel voor de progressieve stuurinrichting van de T-Roc R. De overbrengingsverhouding leidt tot een geoptimaliseerd, direct en gecontroleerd stuurgedrag en zorgt voor een perfect contact met de weg. In combinatie met de standaard sportophanging verbetert dat de rijdynamiek op bochtige wegen en het comfort tijdens dagelijkse ritten, bijvoorbeeld bij het manoeuvreren of inparkeren. Op de achterkant van het stuurwiel bevinden zich de twee schakelpeddels voor manueel schakelen. Deze liggen goed in de hand en zorgen ervoor dat de bestuurder bliksemsnel de zeven verhoudingen van de versnellingsbak met dubbele koppeling kan inschakelen.

Slimme connectiviteit & moderne rijhulpsystemen

Het 8 duim grote tft-aanraakscherm met tabletdesign kan in een mum van tijd met een smartphone verbonden worden. Bepaalde apps voor Android en iOS kunnen dan via App-Connect in het groot worden weergegeven en bediend. Hetzelfde geldt onder meer voor toevoegingen aan het telefoonboek, afspeellijsten en agendapunten. De optionele telefooninterface Comfort maakt inductief laden mogelijk. Alternatief kunnen ook tablets en iPads via wifi worden geconnecteerd. Via het Active Info Display-kleurenscherm kunnen verschillende profielen en weergaves worden gekozen.

Zoals alle T-Roc-modellen is ook de R-versie overladen met moderne rijhulpsystemen, zoals de standaard vermoeidheidsherkenning, de automatische noodoproepdienst en de vertrek- en afdaalhulp voor op hellingen. Optioneel maken andere rijhulpsystemen de T-Roc R nog comfortabeler. Het aantrekkelijke rijhulppack omvat onder meer de automatische afstandregelaar ACC ‘stop & go’, de file-assistent, de uitparkeerhulp, de rijstrookassistent Lane Assist, de Blind Spot Sensor en de noodremhulp Front Assist.

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be

 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

- D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

- Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

- D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy