China Challenge: Volkswagen ID. R op de ‘way to heaven’

China Challenge: Volkswagen ID. R op de ‘way to heaven’

  • Romain Dumas achter het stuur van de Volkswagen ID. R op de Tianmen Shan Big Gate Road
  • Uniek traject met 99 bochten en 1.200 m hoogteverschil
  • Gaming-wedstrijd op zoek naar het beste virtuele merk

De 100% elektrische Volkswagen ID. R gaat in september van dit jaar een heel aparte uitdaging aan, namelijk tijdens de China Challenge op de Tianmen Shan Big Gate Road: een uniek traject met 99 bochten dat zich uitstrekt op de berg Tianmen, zo’n 1.500 km zuidwestelijk van Peking. Aan het stuur van de elektrische sportwagen van 500 kW zit opnieuw Fransman Romain Dumas. Omdat er voor de elf kilometer lange bergweg, die niet toegankelijk is voor het openbare verkeer, geen officiële recordtijd bestaat, zal Volkswagen China vooraf een gaming-wedstrijd organiseren waarbij deelnemers hun virtueel beste tijd op de Tianmen Shan Big Gate Road kunnen neerzetten. Tijdens zijn rit in september zal Romain Dumas in de realiteit onder de tijd van de snelste virtuele deelnemer proberen te blijven.

 

Dr. Stephan Wöllenstein, lid van de raad van bestuur van Volkswagen personenwagens en CEO van Volkswagen China, legt uit: “De Volkswagen ID. R is een icoon dat ons enthousiasme voor e-mobiliteit en onze competentie in de ontwikkeling van elektrische aandrijftechnologie perfect belichaamt. Door de ervaringen in de motorsport kunnen we ons nog verder verbeteren en vervolgens deze verbeteringen implementeren in het productieproces van elektrisch aangedreven modelreeksen.”

 

Directeur Volkswagen Motorsport Sven Smeets: “In China heeft de Tianmen de mystieke betekenis van ‘hemelpoort’. Het traject behoort tot het uitzonderlijkste en moeilijkste parcours ter wereld, een hele uitdaging voor de ID. R. Ons doel is een nieuwe mijlpaal te vestigen voor elektrische voertuigen en zo de e-strategie van Volkswagen in China te ondersteunen, die dit jaar goed op snelheid komt.”

 

De China Challenge op de Tianmen is een reis in het onbekende, ook voor Pikes Peak-winnaar Romain Dumas. “Tot nu ken ik de bergweg alleen van foto’s en enkele video’s”, aldus de 41-jarige Fransman. “De omgeving is buitengewoon, een droomdecor. De weg is heel bochtig, op sommige plaatsen heel smal en bovendien zeer ongelijk. Het wordt beslist een zeer bijzondere ervaring. Ik verheug me nu al op deze nieuwe uitdaging.”

 

De ‘way to heaven’ trekt heel wat toeristen

De smalle Tianmen Shan Big Gate Road is geliefd bij toeristen. Hij slingert zich door een van de authentiekste berglandschappen ter wereld. Er zijn haast geen stukken langer dan 50 meter. Tongtian Avenue (‘way to heaven’) is een bekende route die ook bussen nemen om bezoekers naar de Tianmen te vervoeren. Ze start op een hoogte van zo’n 200 meter in het dal en eindigt op ongeveer 1.300 meter. De top van de berg is op 1.519 meter.

 

Onder de loep: ronderecord op de Nürnburgring-Nordschleife

De Volkswagen ID. R wordt aangedreven door twee elektrische motoren met een totaalvermogen van 500 kW (680 pk) en trekt op naar 100 km/u in slechts 2,25 seconden. In juni 2018 zette Romain Dumas er een recordtijd mee neer tijdens de beroemde klimkoers Pikes Peak International Hill Climb en het Goodwood Festival of Speed. Voor hij in september naar China afreist, zal Dumas met de recordwagen op de bekende Nürburgring-Nordschleife aan de start verschijnen en het daar gevestigde record voor elektrisch aangedreven voertuigen naar zijn hand zetten.

 

Over Volkswagen Belgium

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:


  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  


  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  


  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy