VW Bus Festival viert in 2023 zijn revival: ticketverkoop start op 15 augustus

VW Bus Festival viert in 2023 zijn revival: ticketverkoop start op 15 augustus

Het wordt wereldwijd de grootste bijeenkomst in haar soort

  • Van 23 tot 25 juni 2023 worden in Hannover meer dan 100.000 bezoekers van het VW Bus Festival verwacht
  • Parkings van de handelsbeurs veranderen in een ‘Bulli-camping’ voor meer dan 6.000 voertuigenVW-busjes van alle leeftijden en modellenreeksen zijn welkom: van de T1 tot de nieuwe ID. Buzz

 

Organisator VW CVI verwacht op het festival van 23 tot 25 juni 2023 in Hannover meer dan 100.000 bezoekers uit alle delen van de wereld. De community van de Bulli-liefhebbers zal samen drie dagen feesten, naar livemuziek luisteren, hun stokpaardje berijden en kamperen - een festival dat uitdrukking geeft aan hun levensinstelling. Al over enkele dagen start de ticketverkoop: vanaf 15 augustus 2022 om 12 uur kunnen de staanplaatsen worden gereserveerd. Zoals bij de legendarische bijeenkomst van de Volkswagen-busjes in 2007 veranderen nu ook de parkeerplaatsen van de handelsbeurs in een Bulli-camping voor meer dan 6.000 VW-busjes.

Het VW Bus Festival van 2007 met de vele duizenden Bulli-fans wordt vandaag nog altijd beschouwd als het hoogtepunt van VW Bus Events. Destijds een uniek evenement zowel qua format als in omvang. In 2023 wil Volkswagen Commercial Vehicles net daar aanknopen. Zowel VW-busjes van vandaag als de oldtimers zijn evenzeer welkom: van de T1 en al zijn opvolgers naar de nieuwe Multivan met plug-inhybride aandrijving tot de gloednieuwe ID. Buzz.

"Dit samenzijn van de meest uiteenlopende Bulli-modellen uit alle perioden vormt de ziel van de community. Wij zijn blij dat het automobielfenomeen, wereldwijd uniek in deze vorm, 16 jaar na het laatste festival opnieuw een eigen podium krijgt in 2023”, zegt Lars Krause, lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen Commercial Vehicles voor Verkoop en Marketing.

 

Campingtickets vanaf 29 euro

Tickets voor het VW Bus Festival 2023 kunnen alleen online worden geboekt op www.vw-bus-festival-2023.de

Campingtickets zijn beschikbaar vanaf 29 euro - voor het hele weekend! Inbegrepen in deze prijs is de staanplaats op de camping voor het busje & co, vrije toegang tot de sanitaire voorzieningen van de camping en natuurlijk vrije toegang tot het festivalterrein met diverse tentoonstellingen, de markt voor onderdelen en een groot podium met een gevarieerd programma. Er kan worden gereserveerd voor tot drie extra personen. En iedereen die bijvoorbeeld wil reserveren op het speciale terrein voor gezinnen, kan dat ook. De algemene regel voor deelnemers is: kinderen tot zes jaar nemen gratis deel. Kinderen en jongeren tot 17 jaar betalen voor het weekend slechts 15 euro.

 

De verkoop van de dagtickets (zonder voertuig) start op een latere datum.

Voorafgaand hadden Bulli-clubs al de mogelijkheid om grote groepen samen in te schrijven. VW CVI had hiertoe opgeroepen via een persbericht en op de sociale media. "De respons van de community van de clubs was overweldigend", legt Stefan Pfeiffer uit, Hoofd Marketing bij VW CVI. Reeds na enkele dagen registreerde de organisator veel meer aanvragen dan de voorziene staanplaatsen voor de clubs. Wie op het terrein van de clubs geen plaats kon krijgen, heeft uiteraard de kans om via de particuliere verkoop erbij te zijn. "Er zullen voldoende tickets beschikbaar zijn voor de andere terreinen met staanplaatsen bij de start van de verkoop", aldus Pfeiffer.

Gelijklopend met de start van de ticketverkoop informeert VW CVI de Bulli-fans van over de hele wereld over het festival. De fans zullen via de officiële socialemediakanalen van het merk op de hoogte worden gehouden van de start van de voorverkoop. Op oldtimerbijeenkomsten en bepaalde autobeurzen zijn de officiële festivalstickers bij de Bulli-bestuurders erg populair en worden ze meteen op het eigen VW-busje gekleefd.

Story image
Story image
Story image
Story image

 

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf