Volkswagens eerste volledig elektrische limousine: de ID. AERO* staat in de startblokken

Volkswagens eerste volledig elektrische limousine: de ID. AERO* staat in de startblokken

  • Designschetsen geven eerste indruk van toekomstig model voor hogere middenklasse in China
  • Dynamisch vierdeursmodel met vloeiende lijnen en veel ruimte
  • Digitale wereldpremière op 27 juni, om 14 uur (CEST)

 

Het merk Volkswagen kijkt naar de toekomst en geeft exclusieve designschetsen vrij van de ID. AERO, de eerste volledig elektrische limousine voor de Chinese automarkt. Op het eerste gezicht maakt de nieuwe conceptcar indruk met zijn uitstekende stroomlijn, zijn elegante design en zijn royale ruimte. De digitale wereldpremière van de preproductiestudie vindt plaats op maandag 27 juni om 14 uur (CEST).

 

Met de toekomstige productieversie van de ID. AERO breidt Volkswagen zijn succesvolle ID.-familie uit in het hogere middenklassesegment met hoge verkoopvolumes, en versnelt de constructeur zijn elektrische offensief in het kader van de ACCELERATE-strategie. Zoals alle modellen in de ID.-familie is de elegante nieuwe limousine gebaseerd op Volkswagens modulaire platform voor elektrische aandrijving MEB. Ook stilistisch volgt hij de onmiskenbare designtaal van de ID.-familie. Zo is het koetswerkdesign van de ID. AERO vloeiend en precies. Bijzonder opvallende kenmerken van de preproductiestudie zijn de aerodynamische voorkant en dakpartij, die helpen om het energieverbruik te beperken en het rijbereik te vergroten.

 

De volgende wereldauto voor een nieuw marktsegment. De productieversie van de ID. AERO zal in de tweede helft van 2023 op de Chinese automarkt verschijnen. Het overeenkomstige productiemodel voor de Noord-Amerikaanse en Europese markt zal in 2023 worden voorgesteld. De productie van de ID. AERO-versie voor de Europese en Noord-Amerikaanse automarkt zal dan van start gaan in de Volkswagen-fabriek in Emden.

 

  1. ID. AERO – de auto is een preproductiestudie en is nog niet te koop.

 

Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf