Volkswagen Trailer Assist & Yamaha Waverunner days

Volkswagen Trailer Assist & Yamaha Waverunner days

Zondag 1 juli 2018 — Manoeuvreert probleemloos met aanhangwagens

Zelfs voor een ervaren chauffeur kan manoeuvreren met een aanhangwagen een lastige klus zijn. Dat werd nu echter aanzienlijk vereenvoudigd dankzij Trailer Assist: stel gewoon de gewenste hoek in en het systeem neemt het sturen voor zijn rekening. 

Trailer Assist helpt u om achterwaarts met een aanhangwagen in een parkeerplaats te manoeuvreren. U hoeft het voertuig slechts neer te zetten op een geschikte plaats, in achteruit te schakelen en het systeem te activeren met de parkeertoets. Via een camera wordt de omgeving getoond op een display in de cockpit. Met behulp van de spiegelverstelschakelaar selecteert u de gewenste richting voor de aanhangwagen. Het systeem neemt het sturen voor zijn rekening en manoeuvreert automatisch. U hoeft zelf alleen maar gas te geven en te remmen. U kunt de richting van de aanhangwagen op ieder moment tijdens het proces corrigeren of aanpassen.

https://www.volkswagen.be/nl/technologieen/hulpsystemen.html#item=1&powerLayer=technologieen/hulpsystemen/trailer-assist.display

Trailer Assist by Volkswagen: The new tv-commercial