Volkswagen start e-mobiliteitsharing in Berlijn

Volkswagen start e-mobiliteitsharing in Berlijn

 

  •  Voor zijn carsharingdebuut zet het merk Volkswagen in Berlijn 2.000 zuiver elektrisch aangedreven voertuigen in
  • Start van de We Share-dienst gepland voor het tweede kwartaal van 2019
  • Lancering in andere steden in Duitsland, Europa en Noord-Amerika vanaf 2020

Via het submerk We Share start het merk Volkswagen in een aantal metropolen met een omvangrijk carsharingaanbod van zuiver elektrische voertuigen. De eerste vloot van auto’s zet aan in de Duitse hoofdstad Berlijn. Daar zullen van bij de start van het dienstaanbod in het tweede kwartaal van 2019 1.500 e-Golfs worden ingezet, nadien aangevuld met 500 exemplaren van de e-up! Vanaf 2020 schakelt deze vloot geleidelijk om naar de eerste modellen van de nieuwe Volkswagen I.D.-familie. Jürgen Stackmann, lid van de raad van bestuur van Volkswagen: “Wij willen jonge stadsgebruikers warm maken voor e-mobiliteit. Met ons carsharingaanbod We Share willen we eerst de inwoners van Berlijn elektrisch laten rijden.”

We Share is de eerste dienst in het nieuwe ecosysteem Volkswagen We, dat zich richt tot de niet-autobezitters. Jürgen Stackmann: “Door zijn groot inwonertal en bevolkingsdichtheid vormt Berlijn de ideale markt met een groot potentieel voor carsharing. Hier wonen veel mensen die het autodelen al getest hebben en dat aantal blijft maar toenemen.” Met een in het oog springende We Share-vloot van 2.000 voertuigen wil Volkswagen ook de voordelen van e-mobiliteit onder de aandacht brengen en de interesse voor deze technologie aanwakkeren. Jürgen Stackmann: “Wij democratiseren e-mobiliteit. Vanaf 2020 zal We Share de commercialisering ondersteunen van de nieuwe, volledig elektrische I.D.-modellen en zo een belangrijke bijdrage leveren tot het e-mobiliteitsoffensief van het merk Volkswagen.

We Share start met het zogeheten Free Floating-carsharing waarbij zoveel elektrische voertuigen worden aangeboden dat de klant altijd wel een auto in zijn buurt kan vinden. Later zal de zuivere elektrische vloot van We Share ook worden uitgebreid met kleinere voertuigen die bedoeld zijn om zogeheten micromobiliteit in te vullen.

Philipp Reth, CEO van de Volkswagen dochteronderneming Urban Mobility International (UMI) die als start-up het thema carsharing operationeel aanstuurt vanuit Berlijn: “De vooruitzichten voor vehicle-on-demanddiensten zijn erg gunstig. Voor Europa voorspellen de meest bescheiden prognoses een jaarlijkse groei met 15 procent. Wij zullen de markt nog verder uitbouwen en deze mobiliteitsvormen aan een nog bredere groep gebruikers aanreiken.”

Na de start in Berlijn zal We Share ook in andere grote Duitse steden worden geïntroduceerd. Voor 2020 staat bovendien een uitbreiding naar Europese kernmarkten en een aantal steden in de USA en Canada gepland. Globaal gaat het daarbij altijd om grootsteden met meer dan 1 miljoen inwoners.

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/


© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf