Volkswagen start onmiddellijk met over-the-air updates voor alle ID.-modellen

Volkswagen start onmiddellijk met over-the-air updates voor alle ID.-modellen

(Vertaalde versie)

  • Volkswagen zet zijn transformatie naar een softwaregeoriënteerde mobiliteitsaanbieder systematisch voort
  • Onmiddellijke gratis updates voor ID.31), ID.42) en ID.4 GTX3)
  • Klanten genieten van eerste update met betere beeldherkenning van de camera, intuïtievere bediening van het infotainmentsysteem en andere innovaties
  • Volkswagen CEO Brandstätter: "Met onze over-the-air updates leggen we de basis voor nieuwe digitale bedrijfsmodellen en bereiken we een belangrijke mijlpaal in onze ACCELERATE-strategie."

 

Volkswagen versnelt zijn transformatie tot een softwaregeoriënteerde mobiliteitsaanbieder met de ACCELERATE-strategie. Vanaf nu krijgen alle ID.-modellen regelmatig op een mobiele manier software-updates. Tot nu toe waren de updates in de testfase alleen beschikbaar voor klanten die waren geregistreerd in de zogenaamde ‘ID. First Movers Club’. De ‘ID. Software 2.3’ biedt nieuwe functies en optimaliseert bestaande. Met de connectiviteit van de hele ID.-vloot, creëert Volkswagen de basis voor nieuwe klantgerichte bedrijfsmodellen. Volkswagen is tot dusver de enige volumefabrikant die deze technologie ter beschikking van zijn klanten stelt.

"Met de volledige beschikbaarheid van onze over-the-air updates onderstrepen we niet alleen de innovatieve kracht van Volkswagen, maar creëren we nu ook de basis voor een volledig nieuwe, digitale klantenervaring", aldus Volkswagen CEO Ralf Brandstätter."Tegelijkertijd leggen we de basis voor nieuwe digitale bedrijfsmodellen en bereiken we zo een belangrijke mijlpaal in onze ACCELERATE-strategie".

Over-The-Air Updates for all ID. Models
Over-The-Air Updates for all ID. Models

Over-the-air updates als basis voor nieuwe bedrijfsmodellen en extra inkomsten

In de toekomst wil het bedrijf zijn klanten ongeveer om de twaalf weken gratis software ter beschikking stellen om de voertuigen up-to-date te houden en de klantenervaring te verbeteren. Volkswagen is ook van plan om nieuwe, datagebaseerde bedrijfsmodellen te gebruiken om meer inkomsten te genereren in de gebruiksfase – voor diensten en functies die klanten naar behoefte kunnen toevoegen. En precies dan, wanneer hij ze nodig heeft. In de toekomst zou dat kunnen gaan om Travel Assist voor lange afstanden of betere prestaties van de batterij en, in een latere fase, in hoge mate geautomatiseerd rijden. Met deze extra digitale diensten wil Volkswagen in de komende jaren extra verkopen genereren in de driecijferige miljoenen.

 

De klant staat centraal

De over-the-air updates worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met CARIAD, het softwarebedrijf van de groep. "De nieuwe updates zijn een belangrijke functionaliteit van digitale geconnecteerde wagens. Voor onze klanten zullen ze snel de norm worden, net zoals ze die kennen van hun smartphone", zegt Thomas Ulbrich, lid van de raad van bestuur, verantwoordelijk voor ontwikkeling bij Volkswagen. "Softwareontwikkeling is herhalend en snel. Wij werken in korte cycli zoals een techbedrijf en voorzien onze klanten van updates in navenante krappe cycli."

Volkswagen wil ook na de aankoop of leasing van de auto in contact blijven met zijn klanten om digitale diensten aan te bieden. "Voertuigen die altijd de nieuwste software aan boord hebben en zo een uitstekende digitale klantenervaring bieden, zijn van het grootste belang voor ons toekomstig succes", zegt Ulbrich. "Dankzij regelmatige updates blijft de auto niet alleen up-to-date - hij wordt zelfs steeds beter."

 

Update optimaliseert veiligheids- en comfortfuncties

Sommige van de nieuwe functies betreffen het ID. Light, de lichtband onder de voorruit. Het biedt de bestuurder nu informatie die hem intuïtief ondersteunt, bijvoorbeeld bij energiebesparend rijden en bij het rijden met het automatische afstandsregelsysteem Active Cruise Control (ACC). Ook de beeldverwerking van de multifunctionele camera is verbeterd; hij detecteert motoren en andere weggebruikers nog sneller. Hetzelfde geldt in het donker: hier regelt de dynamische grootlichtregeling – indien aanwezig – zijn eigen licht nog preciezer. De graphics van het centrale infotainmentdisplay worden rustiger en duidelijker en de bediening intuïtiever – Volkswagen houdt ook rekening met de feedback van de eerste ID.-klanten.

De digitale klantenervaring wordt het vaste punt voor alle ontwikkelingsstappen van producten en diensten gedurende de hele levenscyclus van het voertuig. Als onderdeel van de ACCELERATE-strategie vormen over-the-air updates de basis voor nieuwe bedrijfsmodellen en klantgerichte productoptimalisering.

Hier is een video over de over-the-air updates.

 

  1. ID.3 – Stroomverbruik in kWh/100 km (NEDC): 15,6-13,1 (gecombineerd); CO2-uitstoot in g/km: 0; efficiëntieklasse: A+.
  2. ID.4 – Stroomverbruik gecombineerd in kWh/100 km (NEDC): 17,5–15,5; gemiddelde CO2-uitstoot in g/km: 0; efficiëntieklasse: A+.
  3. ID.4 GTX – Stroomverbruik in kWh/100 km (NEDC): 18,2-16,3 (gecombineerd); CO2-uitstoot in g/km: 0; efficiëntieklasse: A+.

 

 

PM Volkswagen introduces Over-the-Air Updates for all ID. models.pdf 214 KB

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf