Volkswagen presenteert volledig elektrische ID. XTREME in Locarno.

Volkswagen presenteert volledig elektrische ID. XTREME in Locarno.

 

Elektriserende verrassing op het ID. Treffen in Locarno: Volkswagen presenteert vandaag in Ticino de ID. XTREME, een uitzonderlijke off-road concept-car die enthousiaste reacties zal oproepen bij de vele fans van elektrische mobiliteit op het evenement. De volledig elektrische conceptwagen met vierwielaandrijving is op de ID.4 GTX gebaseerd en combineert de sterke punten van een moderne SUV met het gevoel van avontuur dat een ruige terreinwagen belichaamt.

 

  • ID. XTREME concept car is ​ op de prestatiegerichte ID.4 GTX gebaseerd.
  • De volledig elektrische terreinwagen met vierwielaandrijving is het krachtigste ID. model tot nu toe.
  • ID. XTREME toont het prestatiepotentieel en de veelzijdigheid van de modulaire elektrische aandrijvingsmatrix.
  • Volkswagen steunt het internationale ID. Treffen in Ticino als partner

 

De ID. XTREME van Volkswagen staat voor maximale emotie en zin in avontuur. Het conceptvoertuig is gecreëerd door het team van Andreas Reckewerth van de ontwikkelingsafdeling van Volkswagen.

"De modulaire elektrische aandrijvingsmatrix (MEB) heeft een enorm technisch potentieel", zegt Silke Bagschik, hoofd van de MEB-productlijn.
"Voor veel van onze klanten zijn voertuigen veel meer dan alleen een vervoermiddel. Met de ID. XTREME tillen we elektrische mobiliteit van VW naar een nieuw prestatieniveau." Het resultaat van het project is een uniek terreinvoertuig dat indruk maakt met zijn ruige uiterlijk en uitstekende vermogen. Een high-performance aandrijving op de achteras en software-aanpassingen in de drive control unit verhogen het systeemvermogen van de concept car met 65 kW tot 285 kW in vergelijking met de ID.4 GTX02 - met andere woorden, met ongeveer 30 procent. "De ID. XTREME is ​ door liefhebbers bij Volkswagen voor ID. liefhebbers hier in Locarno gemaakt. We zijn echt benieuwd hoe de fans van elektromobiliteit op het voertuig reageren. Op basis van de feedback van onze gemeenschap zullen we beslissen hoe we verder gaan met het project," voegt Silke Bagschik toe.

De buitenkant van de VW ID. XTREME laat ook zien dat het voertuig klaar is voor elk off-road avontuur. Een verhoogd rallyonderstel, 18-inch offroadwielen, een gewijzigde crashbalk met extra voorbumper en 50 mm bredere vleugels die door 3D-printing zijn vervaardigd, geven het conceptvoertuig een authentieke offroad-look. De dakdrager met extra LED-verlichting en de volledig gesloten aluminium bodemplaat maken het volledig elektrisch aangedreven voertuig ook geschikt voor tochten buiten de verharde wegen.

Ook akoestisch heeft de ID. XTREME iets bijzonders te bieden: het rijgeluid werd samen met Volkswagen Design speciaal voor het conceptvoertuig ontwikkeld en wordt via een geluidsgenerator in de wielkasten naar buiten afgevoerd. In het interieur maakt de concept-car indruk met diverse highlights, waaronder talrijke Alcantara-toepassingen, vernieuwde stoelen en elementen in de accentkleur oranje. En dat de ID. XTREME duurzaam is: een niet meer benodigde testauto uit de productieontwikkeling en een gebruikte 82 kWh batterij werden als basis genomen voor de conceptcar.

Volkswagen stelt de ID. XTREME voor het eerst aan het publiek op het ID. Treffen in Locarno. Het evenement door en voor liefhebbers van elektrische mobiliteit vindt dit jaar voor de tweede keer plaats en zou het groene en duurzame evenement voor elektrische mobiliteit kunnen worden naar het voorbeeld van het GTI-treffen aan het meer van Wörth (Oostenrijk). Dit jaar komen ID.-liefhebbers uit heel Europa van 6 tot 10 september samen aan de oever van het Lago Maggiore om hun ervaringen met elektrische mobiliteit te delen.

Geïnitieerd en georganiseerd door de ID. Drivers Club wordt het ID. Treffen ondersteund door Volkswagen in het kader van haar engagement voor de weg naar 'zero emissions'. Samen met deskundigen van het bedrijf is het team van de Volkswagen Drivers Club aanwezig om inzicht te geven in de huidige ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit. Naast de ID. XTREME presenteert Volkswagen in Locarno ook andere modellen uit de ID. familie.

 

 

  • ID.XTREEM: Concept auto - Het voertuig is niet te koop.
  • ID.4 GTX: Stroomverbruik in kWh/100 km: gecombineerd 17,2-15,8; CO2-uitstoot in g/km: gecombineerd 0; efficiëntieklasse: A+++
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image

 

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf