Volkswagen Bedrijfsvoertuigen en Argo AI starten internationale testoperatie voor autonoom rijden – MOIA eerste gebruiker van ID. BUZZ AD

Volkswagen Bedrijfsvoertuigen en Argo AI starten internationale testoperatie voor autonoom rijden – MOIA eerste gebruiker van ID. BUZZ AD

  • Een tweede Argo-testterrein, naar het voorbeeld van Pennsylvania wordt momenteel gebouwd op de luchthaven van München
  • Grote mogelijkheid om ook in grote Duitse steden de verkeersveiligheid te vergroten
  • Voor voertuigen van niveau 4 vertrouwt VWN op een combinatie van lidar- en radarsensoren en camerasystemen in het voertuig
  • Commercieel gebruik vanaf 2025: mobiliteitsaanbieder MOIA lanceert autonome dienst in Hamburg

 

De ontwikkeling is al begonnen en deze zomer worden de eerste autonoom rijdende prototypes op basis van de toekomstige ID. BUZZ getest in de omgeving van München. Dit is een mijlpaal in de internationale samenwerking binnen de groep, waarbij Volkswagen Bedrijfsvoertuigen (VWN) de ontwikkeling van autonoom rijden tot niveau 4 voor zelfrijdende shuttles en bestelwagens doorvoert. Lichte bedrijfsvoertuigen zijn de eerste, logische toepassing voor het autonome vervoer van personen en goederen. "Ons doel is om commerciële activiteiten voor vervoer- en leveringsdiensten mogelijk te maken met de autonome versie van de ID. BUZZ vanaf 2025", zei Christian Senger, hoofd Autonoom Rijden bij VWN, tijdens een digitale persconferentie. "Klanten kunnen zich dan met autonome voertuigen veilig naar hun bestemming laten brengen in geselecteerde steden, en autonoom rijden zal ook de werklast voor bezorgers bij pakjesdiensten aanzienlijk verminderen."

 

Volkswagen Bedrijfsvoertuigen heeft een apart bedrijfsonderdeel opgericht voor de ontwikkeling van autonoom rijden en heeft een belang genomen in Argo AI, een bedrijf uit de VS dat het zogenoemde Self-Driving System (SDS) ontwikkelt, voor de integratie van de technologie in de volledig elektrische ID. BUZZ AD. In het voorjaar heeft Argo er al een eerste prototype mee uitgerust en test het voor het eerst in Duitsland. "We beschouwen het Argo-testprogramma als het grootste voor binnenstedelijk rijden, met alleen al zes locaties in de VS", meldde Argo-CEO Bryan Salesky op de persconferentie. "Nu kijken wij ernaar uit om op basis van deze ontwikkelingswerkzaamheden in onze vestiging in München de tests voor gebruik in het Europese verkeer uit te voeren. Daartoe hebben wij zopas in de onmiddellijke nabijheid van de luchthaven van München een testterrein ingericht".

Zowel Volkswagen Bedrijfsvoertuigen als Argo AI beschouwen het gebruik van een combinatie van sensoren en camerasystemen in het voertuig als onmisbaar. Argo AI introduceerde onlangs een lidar-scanner (light detection and ranging) die, in tegenstelling tot radar, gebruik maakt van lichtgolven en voorwerpen kan detecteren tot op een afstand van 400 meter. De gepatenteerde Geiger-modus kan zelfs de kleinste deeltjes (een foton) detecteren, zodat zelfs zeer zwak reflecterende voorwerpen worden opgemerkt, waardoor een zeer nauwkeurige weergave van de omgeving mogelijk wordt. "We gebruiken deze technologie ook in voertuigen van Volkswagen Bedrijfsvoertuigen”, zei Salesky.

 

Er zijn ook concrete plannen voor het commerciële gebruik van de toekomstige technologie door aanbieders van vervoersdiensten. In 2025 zal dochteronderneming MOIA van de groep de eerste gebruiker zijn van de autonoom rijdende ID. BUZZ AD. "MOIA heeft een uitgebreide ervaring in mobiliteitsdiensten en vlootbeheer. In zeer korte tijd hebben wij Europa's grootste, volledig elektrische, vervoersdienst opgebouwd, die miljoenen passagiers vervoert. Deze expertise brengen wij in bij de samenwerking met Volkswagen Bedrijfsvoertuigen en Argo AI. Hamburg zal de eerste stad zijn met een autonome vervoersdienst met een ID. BUZZ", aldus nog algemeen directeur Robert Henrich. MOIA is de grootste aanbieder van deelfaciliteiten in Hamburg en heeft momenteel 1.200 mensen in dienst. Autonoom rijden is voor het bedrijf een belangrijke stap op weg naar de uitbreiding van dit nieuwe bedrijfssegment.

About Argo AI:

Argo AI is a global autonomous vehicle technology platform company headquartered in Pittsburgh, Pennsylvania. The company is developing self-driving technology in partnership with leading automakers, including Ford Motor Company and Volkswagen Group, to make getting around cities safe, easy, and enjoyable for all. Argo AI employs more than 1,200 people with engineering centers located in Dearborn, Michigan; Cranbury, New Jersey; ​ Palo Alto, California; and Munich, Germany. Argo is currently testing autonomous vehicles on public roads in Miami, Florida; Austin, Texas; and Washington D.C., as well as in Pennsylvania, Michigan, and California. For more information regarding Argo, please visit www.argo.ai.

About MOIA :

MOIA is a subsidiary of the Volkswagen Group. The company develops mobility services at its Berlin and Hamburg locations and works in partnership with cities and local public transport providers. MOIA is currently developing and implementing a ridepooling system to avoid individual car traffic and to use the road infrastructure more efficiently. Cities are relieved of traffic jams, noise and exhaust fumes. MOIA has been offering its ride pooling service in Hanover since summer 2018, with Hamburg being the first metropolis with a population of over a million to follow on April 15, 2019. More information at www.moia.io ​

Notes for editors: You will find this text and pictures in our press database: www.vwn-presse.de

Press Release - VW Argo V21-17N - VW Argo (2p).pdf - 201 KB

 

 

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf