Project Trinity: met een groot rijbereik, extreem korte oplaadtijden en een revolutionaire productie luidt de berline 2026 in

Project Trinity: met een groot rijbereik, extreem korte oplaadtijden en een revolutionaire productie luidt de berline 2026 in

(Vertaalde versie)

  • Trinity wordt het kristallisatiepunt van de strategie ACCELERATE
  • Nieuwe standaarden qua rijbereik, oplaadsnelheid en digitalisering
  • Businessmodel 2.0 moet digitale opbrengsten tijdens de duur van het gebruik genereren
  • Met de productie van het seriemodel wordt de fabriek in Wolfsburg het uithangbord van innovatieve, volledig geconnecteerde productieprocessen

 

Volkswagen geeft een eerste designpreview op het project Trinity: de elektrisch aangedreven berline die vanaf 2026 in Wolfburg moet worden gebouwd, zet nieuwe maatstaven op vlak van rijbereik, oplaadsnelheid en digitalisering. Hij wordt bovendien omhoog geautomatiseerd naar Level 4 van autonoom rijden.

 

De projectnaam Trinity is afgeleid van het Latijnse ‘trinitas’ en betekent drie-eenheid. Bijgevolg staat Trinity voor drie beslissende thema’s: een nieuw ontwikkeld elektronicaplatform met de modernste software, de vereenvoudiging van de aanbodstructuur en de volledig geconnecteerde en intelligente productie in de hoofdfabriek in Wolfsburg.

 

“Trinity is zoiets als het kristallisatiepunt van onze strategie ACCELERATE, een vaandeldrager, onze softwaredroomwagen”, zegt Ralf Brandstätter, CEO van het merk Volkswagen. De nieuw ontwikkelde voertuigarchitectuur zal bakens verleggen wat betreft rijbereik, oplaadsnelheid (opladen zo snel als tanken) en digitalisering.

 

Bovendien zal Trinity in het volumesegment autonoom rijden voor veel mensen mogelijk maken. Bij de geplande start van de productie in 2026 zal Trinity al Level 2+ bereiken en technisch klaar zijn voor Level 4. “Wij maken gebruik van onze schaaleffecten om autonoom rijden voor veel mensen beschikbaar te maken en om een lerend, neuraal netwerk op te bouwen. Zo scheppen we de voorwaarden voor de continue gegevensuitwisseling van onze voertuigvloot, over bijvoorbeeld de verkeerssituatie, obstakels of ongevallen”, aldus Ralf Brandstätter. Zo schenkt Trinity de mensen tijd en bespaart het hun stress. Na een lange rit op de autosnelweg komt u ontspannen aan op uw bestemming. Want u laat u rijden, de vakantie in of na het werk naar huis. “Trinity wordt voor onze klanten een soort tijdmachine”, legt Ralf Brandstätter uit.

 

Met de productie van het seriemodel wordt de fabriek in Wolfsburg het uithangbord van de modernste, intelligente en volledig geconnecteerde productieprocessen. “We zullen onze manier van auto’s bouwen volledig herdenken en revolutionaire benaderingen invoeren. Digitalisering, automatisering en lichtgewichtconstructie spelen hier een belangrijke rol”, voegt Ralf Brandstätter toe.

 

Toekomstige voertuigmodellen zoals Trinity zullen in aanzienlijk minder varianten worden geproduceerd, zodat de hardware verregaand wordt geünificeerd. De auto’s zullen dan quasi alles aan boord hebben en de klant zal de functionaliteit die hij wenst, te allen tijde ‘on demand’ via het digitale ecosysteem in de auto kunnen activeren. Daardoor vermindert de complexiteit in de productie significant.

 

Door de doorontwikkeling van de auto tot een softwaregebaseerd product schept Volkswagen de voorwaarden voor nieuwe, op data gebaseerde businessmodellen. Toegangsdrempels in de individuele mobiliteit moeten zakken en tegelijk aantrekkelijke gebruikspakketten aanbieden. Zo wil Volkswagen extra opbrengsten tijdens de gebruiksfase genereren (voor prestaties i.v.m. opladen en energiediensten, voor softwaregebaseerde functionaliteiten die de klant naar believen kan boeken, of ook voor autonoom rijden). “Binnenkort gebeurt de individuele configuratie van het voertuig niet langer via de hardware bij de aankoop, maar kan de klant functionaliteiten te allen tijde ‘on demand’ via het digitale ecosysteem in de auto boeken”, besluit Ralf Brandstätter.

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf