Nieuwe Tiguan behaalt maximumscore van vijf sterren in strengere Euro NCAP-tests

Nieuwe Tiguan behaalt maximumscore van vijf sterren in strengere Euro NCAP-tests

Donderdag 23 juni 2016 —  

Het onafhankelijke Europese consortium voor consumentenbescherming Euro NCAP heeft de nieuwe Volkswagen Tiguan bekroond met de maximumscore van vijf sterren. De jongste generatie van de populaire SUV doorstond de veiligheidstests van het strenge NCAP-protocol met glans en behoort zo tot de veiligste auto's van Europa. 

 

De globale score van vijf sterren voor de nieuwe Tiguan werd toegekend op basis van de resultaten in vier verschillende categorieën: de bescherming van kinderen en volwassenen in de wagen, de bescherming van voetgangers en de rijbijstandssystemen. De nieuwe Tiguan scoorde in de uitgebreide reeks tests van Euro NCAP (European New Car Assessment Programm = Europees programma voor de beoordeling van nieuwe voertuigen) uitstekend, niet in het minst door zijn eersteklas veiligheidspakket bestaande uit een geoptimaliseerde koetswerkstructuur, een uiterst efficiënt samenspel van zetels, veiligheidsgordels en airbags en innovatieve bijstandssystemen.

 

De volledige beoordeling van de nieuwe Volkswagen Tiguan door Euro NCAP is te raadplegen via volgende link: http://www.euroncap.com/nl/results/vw/tiguan/24845.