Nieuwe Tiguan behaalt maximumscore van vijf sterren in strengere Euro NCAP-tests

Nieuwe Tiguan behaalt maximumscore van vijf sterren in strengere Euro NCAP-tests

 

Het onafhankelijke Europese consortium voor consumentenbescherming Euro NCAP heeft de nieuwe Volkswagen Tiguan bekroond met de maximumscore van vijf sterren. De jongste generatie van de populaire SUV doorstond de veiligheidstests van het strenge NCAP-protocol met glans en behoort zo tot de veiligste auto's van Europa. 

 

De globale score van vijf sterren voor de nieuwe Tiguan werd toegekend op basis van de resultaten in vier verschillende categorieën: de bescherming van kinderen en volwassenen in de wagen, de bescherming van voetgangers en de rijbijstandssystemen. De nieuwe Tiguan scoorde in de uitgebreide reeks tests van Euro NCAP (European New Car Assessment Programm = Europees programma voor de beoordeling van nieuwe voertuigen) uitstekend, niet in het minst door zijn eersteklas veiligheidspakket bestaande uit een geoptimaliseerde koetswerkstructuur, een uiterst efficiënt samenspel van zetels, veiligheidsgordels en airbags en innovatieve bijstandssystemen.

 

De volledige beoordeling van de nieuwe Volkswagen Tiguan door Euro NCAP is te raadplegen via volgende link: http://www.euroncap.com/nl/results/vw/tiguan/24845.

Over Volkswagen Belgium

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.


D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy