ID.-familie wordt uitgebreid met het nieuwe prestatiemerk GTX

ID.-familie wordt uitgebreid met het nieuwe prestatiemerk GTX

(Vertaalde versie)

  • Na GTI en GTE zet het nieuwe label het succesvolle verhaal van de sportieve topmodellen bij Volkswagen in de elektrische wereld verder
  • Vierwielaandrijving met intelligente performance: de nieuwe GTX-modellen bieden voortreffelijk rijplezier voor een brede klantengroep, lokaal emissievrij
  • Eerste voertuig van de nieuwe productfamilie zal de ID.4 GTX zijn

 

Met de nieuwe ID.4 GTX onthult Volkswagen op 28 april het eerste sportieve topmodel van zijn volledig elektrische reeks. In Europa zullen de respectieve performancemodellen van de ID.-familie voortaan de typebenaming GTX dragen. Zoals voor GTI en GTE staat die voor een eigen productmerk dat de wereld van elektrische mobiliteit van Volkswagen met nieuwe, intelligente sportiviteit oplaadt.

 

“De letters GT staan al lang voor rijplezier”, zegt Klaus Zellmer, bestuurslid Marketing en Verkoop van het merk Volkswagen. “Nu slaat de X de brug naar de mobiliteit van de toekomst. Duurzaamheid en sportiviteit sluiten elkaar niet uit, maar vullen zich intelligent aan.”

 

De GTX-modellen weten vooral te overtuigen op vlak van prestaties en design. Een extra elektromotor op de vooras, gebouwd voor maximale efficiëntie, brengt de vierwielaandrijving naar de ID.-familie. De bijkomende motor schakelt in enkele milliseconden intelligent aan, als er veel vermogen of een sterke tractie wordt geëist. In de nieuwe rijmodus Traction is hij zelfs permanent ingeschakeld. Daarnaast onderstrepen sportieve designdetails en een eigen lichtsignatuur de topprestaties van de GTX-modellen.

 

Het nieuwe productmerk voor de ID.-familie geeft de ondernemingsstrategie ACCELERATE een duwtje in de rug. Zo zal Volkswagen het meest begeerde merk voor duurzame mobiliteit worden. Het doel is om tegen 2030 het aandeel zuiver elektrische wagens in Europa met 70 procent van de verkoop te verhogen. Volkswagen wil tegen 2050 klimaatneutraal zijn. Tegen 2025 wordt zo’n 16 miljard euro geïnvesteerd in elektrische mobiliteit, hybridisering en digitalisering.

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf