ID. Buzz: Productiestart op Duitse onderdelenlocaties

ID. Buzz: Productiestart op Duitse onderdelenlocaties

Na de productiestart van de ID. Buzz zijn Duitse onderdelenfabrieken begonnen met de productie van belangrijke technologische componenten voor het nieuwe e-model.

  • Made in Germany: Braunschweig, Kassel, Salzgitter en Hannover leveren nu belangrijke technologische componenten voor de ID. Buzz
  • Volkswagen Group Components zal tot 2026 alleen al in Duitsland ongeveer 2,3 miljard euro investeren in de elektrificatie van locaties - ruim de helft van alle investeringen
  • In 2024 zal het batterijsysteem voor de ID. Buzz ook in Hannover worden geproduceerd.
  • Thomas Schmall: "Wij willen een wereldwijd toonaangevende systeemaanbieder voor e-mobiliteit worden"

Fabrieken in Braunschweig, Kassel, Salzgitter en Hannover leveren nu het accusysteem, de elektrische aandrijving en het chassis. In 2015 is er een transformatieproces dat het bedrijf omvormt tot een leverancier van e-mobiliteitssystemen gestart. Volkswagen Group Components zal tot 2026 2,3 miljard euro investeren in de elektrificatie van zijn Duitse vestigingen - meer dan de helft van de totale investeringen

Thomas Schmall, het lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen AG met verantwoordelijkheid voor Technologie en de CEO van Volkswagen Group Components, zei: "Als een van de pioniers maken we sinds 2015 deel uit van de transformatie naar e-mobiliteit. Vandaag ontwikkelt en produceert Volkswagen Group Components belangrijke componenten voor alle e-modellen die door de Groep worden gemaakt - van de CUPRA Born tot de ID. Buzz. De Duitse vestigingen zijn voortrekkers van de wereldwijde uitrol op onze locaties in Europa, China en de Verenigde Staten. Ons doel is om een wereldwijd toonaangevende systeemleverancier voor e-mobiliteit te worden."

Locatie Hannover sluit zich aan bij het productienetwerk van MEB-accusystemen

Volkswagen Group Components is verantwoordelijk voor de volledige assemblage van de voor- en achterassen van de ID. Buzz en ID. Buzz Cargo. Ter voorbereiding op deze verandering werd in Barsinghausen een nieuwe asassemblagelijn opgezet: Ongeveer 200 werknemers uit de nabijgelegen onderdelenfabriek in Hannover zullen daar in de toekomst de assen voor de ID. Buzz monteren. In Hannover wordt nu begonnen met de productie van MEB-onderdelen. In 2024 volgt de assemblage van het MEB accusysteem voor de ID. Buzz volgen. Dit systeem wordt momenteel geleverd door de onderdelenfabriek in Braunschweig. Hannover produceert ook flexibele snellaadstations, de hardware die nodig is om een mobiele oplaadinfrastructuur voor e-voertuigen te creëren.

Onderdelenfabrieken evolueren tot leveranciers van e-mobiliteitssystemen

De onderdelenfabriek in Kassel is al omgebouwd tot een expertisecentrum voor elektrische aandrijvingen. De elektrische aandrijvingen voor de MEB worden er geproduceerd. Bovendien zal de fabriek ook de pulsomvormer voor de toekomstige modulaire elektrische aandrijvingsmatrix van de Groep ontwikkelen en produceren. Daarmee zal ze verantwoordelijk voor het "brein" van de elektrische aandrijflijn worden. De ontwikkeling en fabricage van accusystemen worden door de vestiging in Braunschweig uitgevoerd. De fabriek in Salzgitter zal de elementaire componenten -rotor en stator - voor de elektrische aandrijving van het MEB produceren. De locatie zal ook worden omgevormd tot de Europese accu-hub van het Volkswagen-concern. In 2025 zal de eerste 'gigafactory' van de Groep daar beginnen met de productie van batterijcellen.

 

Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image

 

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf