ID. Buzz Cargo van Volkswagen Commercial Vehicles verkozen tot ‘International Van Of The Year 2023’

ID. Buzz Cargo van Volkswagen Commercial Vehicles verkozen tot ‘International Van Of The Year 2023’

Vertaling

  • Onderscheiding uitgereikt op de IAA TRANSPORTATION in Hannover
  • Meer dan 13.700 bestellingen voor de ID. Buzz waarvan de helft voor de bestelwagenvariant

De ID. Buzz Cargo1 is onderscheiden met de prestigieuze industrieprijs ‘International Van Of The Year 2023’ (IVOTY). Tijdens de inauguratieavond Stars Of The Year van de VDA (Duitse vereniging van de auto-industrie) nam Carsten Intra, voorzitter van de Raad van Bestuur van het merk Volkswagen Commercial Vehicles, de prijs in ontvangst uit handen van Jarlath Sweeney, voorzitter van de IVOTY-jury.

Daarmee krijgt de ID. Buzz Cargo1 deze felbegeerde internationale prijs nog vóór zijn marktintroductie. Het voertuig werd uitsluitend ontwikkeld voor elektrisch vervoer en zal met een neutrale CO2-balans naar de klant gaan. Carsten Intra: "We zijn erg blij en trots dat we deze belangrijke prijs voor de ID. Buzz Cargo in ontvangst mogen nemen. Hartelijk dank aan de IVOTY-jury en aan alle medewerkers van Volkswagen Commercial Vehicles die er mede voor hebben gezorgd dat de ID. Buzz Cargo de beste bestelwagen in zijn klasse is geworden."

IVOTY-voorzitter Jarlath Sweeney reikte de prijs uit namens de in totaal 34 journalisten die deel uitmaken van deze internationale jury: "Het gebeurt niet vaak dat een volledig nieuw voertuigconcept het leven ziet en meteen op de markt zoveel opzien baart. Ik feliciteer het ontwikkelingsteam van Volkswagen Commercial Vehicles met dit unieke voertuig."

 

  1. ID. Buzz Cargo (150 kW/204 pk), gecombineerd stroomverbruik in kWh/100 km: 22,2-20,4; CO2-uitstoot gecombineerd in g/km: 0
Story image
Story image
Story image
V22-20N - ID. Buzz Cargo zum International Van Of the Year 2023.docx 628 KB V22-20F - ID. Buzz Cargo zum International Van Of The Year 2023.docx 628 KB

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf