Happy Birthday, Touran! – Al 20 jaar meer dan een gezinswagen

Happy Birthday, Touran! – Al 20 jaar meer dan een gezinswagen

  • Touran wordt opgewaardeerd met nieuwe rijhulpsystemen
  • Doorontwikkelde TSI-motor is ook geschikt voor brandstoffen met regeneratieve bestanddelen
  • Succesmodel Touran wereldwijd meer dan 2,6 miljoen keer verkocht

Het succesverhaal van de Touran gaat voort: Volkswagen heeft de populaire compacte monovolume opgewaardeerd en technisch helemaal up-to-date gebracht. De Touran viert dit jaar zijn 20e verjaardag en blijft indruk maken met zijn zeer ruime en moduleerbare interieur, zijn efficiënte aandrijflijnen en zijn levendige rijgedrag. Naast een groot aantal standaard veiligheidssystemen omvat het optionele assistentiepakket IQ.DRIVE met IQ.LIGHT nu ook het rijhulpsysteem Travel Assist en de dynamische grootlichtassistent Dynamic Light Assist.

“Meer dan een gezinswagen” was de claim bij de marktintroductie van de Touran op 14 maart 2003. De compacte monovolume is een veelzijdige gezins-, vrijetijds- en bedrijfswagen met optimale allround eigenschappen. En met intussen meer dan 2,6 miljoen verkochte exemplaren is het een van de meest succesvolle MPV’s (of multi-purpose vehicles) ter wereld.

De tweede generatie van de Touran kwam in 2015 op de markt. Het is VW’s eerste monovolume op basis van het MQB-platform voor voertuigen met dwars voorin geplaatste motor. Dankzij deze basis kan de Touran nu een uitgebreide technische upgrade en facelift genieten.

 

Nog efficiëntere aandrijvingen

Voor de bestseller zijn ook efficiënte aandrijfsystemen beschikbaar. Zo heeft Volkswagen onder andere zijn populaire benzinemotor 1.5 TSI doorontwikkeld, waarvan de nieuwste generatie, de TSI evo2 met 110 kW (150 pk)1, nu ook in de Touran verkrijgbaar is. Deze maakt het niet alleen mogelijk om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te beperken, maar is ook geschikt voor brandstoffen met regeneratieve bestanddelen. Bovendien beschikt de nieuwste versie over de cilinderuitschakeling ACTplus, een uitlaatgasreinigingssysteem vlak bij de motor en het moderne verbrandingsproces TSI-Evo.

 

Perfect dagelijks inzetbaar voor maximaal zeven personen

De Touran scoort met een groot en veelzijdig interieur, afhankelijk van de voorkeur van de klant met vijf tot zeven zitplaatsen. De enorme binnenbreedte is vooral interessant voor gezinnen, met achterin voldoende ruimte voor drie naast elkaar geplaatste kinderzitjes. Dankzij de Isofix-bevestigingspunten op de tweede en derde zitrij kunnen tot vijf kinderzitjes veilig in de Touran worden vastgemaakt. Het interieur kan op diverse manieren worden benut dankzij het Fold Flat-klapsysteem (vlakke vloer in de laadruimte met neergeklapte stoelen), dat een laadvolume tot 1.980 liter mogelijk maakt.

Bovendien beantwoorden de 47 opbergmogelijkheden en de schuifladen onder de voorstoelen aan vrijwel alle opbergwensen.

Wat de stuurinrichting en het onderstel betreft, maakt de Touran indruk met de wendbaarheid van een Golf. Zijn rijgedrag is levendig, de besturing biedt veel gevoel, het optionele adaptieve onderstel (DCC) zorgt voor een hoogwaardig rijcomfort en de draaicirkel bedraagt slechts 11,6 meter.

 

 

  1. Touran 1.5 TSI OPF 110 kW (150 pk) – brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 7,2-6,5; CO₂-uitstoot in g/km (gecombineerd): 162-146. Voor het voertuig zijn alleen nog verbruiks- en uitstootwaarden volgens WLTP en niet volgens NEDC beschikbaar. Gegevens over brandstofverbruik en CO₂-uitstoot met marges die afhankelijk zijn van de gekozen uitrusting van het voertuig.
  2. Binnen de grenzen van het systeem: de bestuurder moet te allen tijde klaar zijn om het rijhulpsysteem te overrulen en wordt niet ontslagen van zijn verantwoordelijkheid om het voertuig voorzichtig te besturen.

 

V23-10N - Happy Birthday Touran_20Y (2p).pdf 269 KB V23-10N - Happy Birthday Touran_20Y.docx 741 KB V23-10F - Happy Birthday Touran_20Y (2p).pdf 298 KB V23-10F - Happy Birthday Touran_20Y.docx 741 KB

 

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf