GTI is coming home: Volkswagen brengt GTI-event naar Wolfsburg

GTI is coming home: Volkswagen brengt GTI-event naar Wolfsburg

Vertaling

 

  • Groot ‘GTI Coming Home’-event voor fans vanaf 2024
  • Nieuw eventformat ter vervanging van de stopgezette Wörthersee-bijeenkomst
  • Integratie van de GTI-community en andere partners uit de scene gepland

 

Volkswagen heeft in de toekomst een nieuwe locatie bepaald voor de legendarische GTI-bijeenkomst aan de Wörthersee: vanaf 2024 vindt het evenement plaats in het hart van het merk, in Wolfsburg. ‘GTI Coming Home’ zal voortaan liefhebbers en fans van sportieve Volkswagen-modellen verwelkomen aan de poorten van de Volkswagen-fabriek.

 

“Onze GTI-fans zijn van groot belang voor Volkswagen en daarom ligt de interactie met hen ons na aan het hart”, zegt Imelda Labbé, bestuurdslid voor Sales, Marketing en After Sales bij Volkswagen Passenger Cars. “Vandaar dat wij, nadat de GTI-bijeenkomst aan de Wörthersee helaas was afgelast, vrij snel besloten hebben om de GTI-fangemeenschap een nieuw onderkomen voor het evenement te bieden in Wolfsburg. Bij de planning van het evenement willen we ook rekening houden met de wensen van de fans, want het moet in de eerste plaats een bijeenkomst voor hen zijn. In die zin zullen we volgend jaar zeker enkele highlights en verrassingen kunnen bieden.”

 

GTI: deze drie letters staan al bijna een halve eeuw voor sportiviteit, emotie en dynamiek. De fangemeenschap groeit wereldwijd nog steeds aan en de liefhebbers van het cultmerk komen regelmatig samen in fanclubs en wisselen van gedachten in community’s. Sinds 1982 vindt de grootste GTI-bijeenkomst traditioneel plaats in Oostenrijk, aan de Wörthersee, maar de gemeente Maria Wörth heeft onlangs de beslissing genomen om het jaarlijkse evenement niet langer te organiseren.

 

Volkswagen heeft nu besloten om deze traditie vanaf volgend jaar voort te zetten in Wolfsburg: naast voertuigpresentaties, podiumshows en clubbijeenkomsten staan er nog vele andere activiteiten en verrassingen voor de GTI-fans op het programma. De terreinen en de infrastructuur in Wolfsburg vormen een ideale locatie om een groot aantal bezoekers met hun voertuigen te ontvangen. Onder het motto ‘Coming Home’ maakt Volkswagen van de vestiging in Wolfsburg de nieuwe thuisbasis van de GTI-fangemeenschap.

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf