Grand California (Photoshooting)

Grand California (Photoshooting)

  • De nieuwe Grand California: slaat een nieuwe dimensie in
  • Foto's: Grand California 600 (grey/white) and Grand California 680 (Blue/white)
  • Foto's: Volkswagen Commercial Vehicles

De Grand California: de volledig herontwikkelde kampeerauto is gebaseerd op de hypermoderne Crafter. Met de Grand California breidt Volkswagen Bedrijfsvoertuigen het gamma van zijn kampeerauto’s uit met een model van zes meter inclusief natte cel. Naast de ruime slaapplek achteraan zal de Grand California verkrijgbaar zijn met een hoogslaper voor kinderen. De marktintroductie van de nieuwe kampeerauto zal in de lente van 2019 plaatsvinden.

 

De California die in 1988 voor het eerst werd voorgesteld op de basis van de Bulli geldt met meer dan 160.000 verkochte exemplaren als de succesvolste camper ter wereld. Volkswagen Bedrijfsvoertuigen heeft de ervaring die dit kampeericoon drie decennia lang opleverde, zich ten nutte gemaakt om de nieuwe Grand California op het technische platform van de Crafter te concipiëren. Beide California modelreeksen zullen voortaan parallel worden aangeboden.

 

Het interieur volgt met zijn frisse helderheid en slim doordachte detailoplossingen de eigenschappen die van de California al een bestseller maakten. De afwerking van de kasten werden in de Grand California doorgaans in het wit gehouden. Deze kleur zorgt voor een heldere en royale sfeer net zoals de openslaande campervensters achteraan en aan de zijden, en de grote dakluiken boven het dubbele bed en de leefruimte. Alle campervensters werden uitgerust met tweedelige plissés (muggennet en verduistering). Voor de cockpit ontwikkelde men een geheel nieuw verduisteringsconcept.

 

Tot de standaarduitrusting behoren naast de keuken en de ruime natte cel (840 x 800 mm) details zoals een buitenverlichting boven de schuifdeur. De standaard aansluiting voor de buitendouche (met instelbare watertemperatuur) in het achterste deel verbetert het leven op de camping aanzienlijk. Een elektrisch uitschuifbare trede aan de schuifdeur vergemakkelijkt het in- en uitstappen. Een tweedelig muggennet in de schuifdeur maakt ook deel uit van de standaarduitrusting.

 

Innovatief is de optionele aansturing van de luidsprekers in de leefruimte via bluetooth. Zo kan er, los van het infotainmentsysteem, geluisterd worden naar muziek op smartphone, tablet of laptop.

 

De Grand California heeft draaizetels vooraan en een 2-zitsbank in de leefruimte. Gezinnen met kleine kinderen zullen de ISOFIX-houders met Top Tether in de achterbank weten te waarderen. Een grote eettafel biedt volop plaats aan vier personen voor ontbijt, lunch en avondeten. Een uittrekbare koelkast van 70 liter met vriesvak (ook vanaf buiten door de schuifdeur bedienbaar), een gasfornuis met twee kookpitjes, een spoelbak en ook verschillende opbergblokken, laden, en neerklapbare opbergvakken maken deel uit van de standaard keuken.

 

Het grootste verschil met de California T6 vormt de natte cel van de Grand California. Naast wc en douche is het badgedeelte uitgerust met onder andere een uitklapbare wasbak, schappen met houders voor de douchebenodigdheden, een kast met geïntegreerde wc-papierhouder (biedt bescherming tegen vocht), handdoekhouders en een dakluik voor de verluchting. 110 liter vers water kan de Grand California vervoeren. Een lichtschakelaar is niet te vinden. De verlichting gaat automatisch aan door de bewegingsdetectoren - dit is standaard.

 

In optie zijn er naast de hoogslaper met erboven het geïntegreerde panoramadak afwerkingen verkrijgbaar zoals de bijkomende dakklimaatregeling achteraan, een luifel, een fietsenrek voor achteraan, een kampeertafel en -stoelen (opgeborgen in de kofferdeur). De standaard verwarming op gas kan optioneel uitgebreid worden naar een systeem dat werkt op gas-stroom en diesel-stroom. Een zonnepaneel voor het dak wordt ook aangeboden, naast een SAT-schotel (tv-ontvangst) en een LTE-WLAN-Hotspot (router).

 

Bovendien zal de Grand California verkrijgbaar zijn met de rijhulp-, comfort- en Infotainmentsystemen van de Crafter. Tot de assistentiesystemen behoren o.a. het omgevingswaarschuwingssysteem Front Assist met stadsnoodremfunctie, het koerscorrectiesysteem Lane Assist, de rijstrookassistent Blind Spot Sensor, de uitparkeerhulp Rear Traffic Alert, de sensoraangestuurde flankbescherming, de parkeerhulp Park Assist, de snelheidsregelaar met ACC (adaptieve afstandsregeling) en de achteruitrijcamera Rear View.

 

Campers zoals de Grand California vertoeven over de hele planeet. Daarom zal Volkswagen Bedrijfsvoertuigen het nieuwe model ook met vierwielaandrijving 4MOTION aanbieden. Het herontworpen hoogdak kreeg een aerodynamische vorm om een hoog verbruik te vermijden.

 

Ontleend aan de California T6 is het concept van tweekleurig koetswerk. De unikleuren zijn Candy White, Reflex Silver en Indium Grey. In tweekleurenlak zijn de volgende combinaties mogelijk: Reflex Silver/Indium Grey, Candy White/Kirsch Red, Candy White/Deep Ocean Blue en Candy White/Mojave Beige metallic.

 

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf