Golf GTI Clubsport S 310pk

Golf GTI Clubsport S 310pk

Wörthersee-treffen 2016: Volkswagen viert 40e verjaardag van de Golf GTI

  • Nieuw speciaal model Golf GTI Clubsport S overschrijdt de kaap van 300 pk
  • Golf GTI Clubsport S verpulvert ronderecord voor in serie geproduceerde voorwielaangedreven wagens op de Nürburgring-Nordschleife

Tienduizenden GTI-fans verzamelden onlangs in het schilderachtige Reifnitz (Oostenrijk) langs de zuidelijke oever van de Wörthersee voor een gigantisch feest ter ere van de 40e verjaardag van het sportieve cultmodel. Volkswagen nam alle zeven generaties van de Golf GTI en de nieuwe Golf GTI Clubsport mee naar het Wörthersee-treffen. En dat was nog niet alles: tijdens het legendarische GTI-treffen toonde Volkswagen in wereldpremière een nog straffere variant van de Clubsport, de Golf GTI Clubsport S. De tot dusver krachtigste in serie gebouwde Golf verschijnt vanaf de herfst ook in een beperkte speciale serie.

 

Sinds 40 jaar staat de afkorting 'GTI' voor de referentie onder de compacte sportwagens. De Golf GTI kwam in 1976 op de markt en maakte sportief rijden betaalbaar. Hij was uitgerust met tal van GTI-kenmerken die hem echt uniek maakten: pittige motor, direct stuurgedrag, straf onderstel, laag gewicht, expressief design, een golfbal als schakelpookknop, een rode streep in het radiatorrooster en sportzetels met ruitmotief. In het geheim ontwikkeld, met 5.000 exemplaren als doel. Intussen werden van alle generaties Golf GTI samen echter al meer dan twee miljoen exemplaren gebouwd.

 

GTI. Een fenomeen. Een unieke wagen. Al 40 jaar een hoogvlieger. Redenen genoeg voor een Golf GTI als nooit tevoren. De beperkte speciale editie Golf GTI Clubsport S – een van de snelste voorwielaangedreven auto's van deze tijd. Twee feiten: 228 kW (310 pk) en een speciaal voor snelle rondetijden op de Nürburgring afgestemd nieuw onderstel. Onder meer dankzij die eigenschappen is de Golf GTI voortaan de snelste voorwielaangedreven wagen op een van de meest legendarische circuits ter wereld, de beruchte Nordschleife van de Nürburgring. Met een tijd van 7:49:21 verpulverde de nieuwe Golf GTI Clubsport S het vorige record voor een in serie geproduceerde wagen met voorwielaandrijving.

 

Over Volkswagen Belgium

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:


  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  


  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  


  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy