Een nieuwe sensationele Polo: de Volkswagen Polo R Supercar

Een nieuwe sensationele Polo: de Volkswagen Polo R Supercar

 

  • Voorstelling van de nieuwe Polo R Supercar bestemd voor het FIA Wereldkampioenschap Rallycross (WRX)
  • Klaar om zijn titel te verdedigen dankzij systematische verbeteringen
  • Volkswagen R is de nieuwe partner van het team PSRX Volkswagen Sweden
  • Wereldkampioenen Johan Kristoffersson en Petter Solberg verdedigen hun titel

Het wapen om de titel te verdedigen is klaar: de nieuwe Polo R Supercar van Volkswagen Motorsport werd onthuld in Autostadt. Met 570 pk, vierwielaandrijving en een verbeterde stroomlijn is de ‘new look’-bolide de vaandeldrager van een nieuw strategisch partnership. Volkswagen R, dat de krachtigste en sportiefste productieversies van Volkswagen ontwikkelt, is ook partner van het team PSRX Volkswagen Sweden voor het seizoen 2018, en gaat intenser samenwerken met Volkswagen Motorsport.

 

In aanwezigheid van regerend wereldkampioen Johan Kristoffersson en rallycrosslegende en teameigenaar Petter Solberg, werd de nieuwe Polo R Supercar voorgesteld door Sven Smeets, Directeur van Volkswagen Motorsport, Pernilla Solberg, manager van het PSRX team, en Jost Capito, Managing Director van Volkswagen R.

 

"Het nieuwe seizoen wordt ongetwijfeld erg spannend. Onze concurrenten zullen alles in het werk stellen om ons de titel te ontfutselen", verklaarde Sven Smeets. "We willen Johan en Petter uiteraard een wagen geven waarmee ze echt voor de titel kunnen vechten. Ik denk echt dat die binnen ons bereik ligt, zeker omdat het partnership met Volkswagen R ons nog meer mogelijkheden biedt.”

 

Jost Capito, van zijn kant, is verheugd omdat dit partnership samen met het  kampioenschap start. “Bij Volkswagen R zijn we steeds erg gepassioneerd en geïnspireerd geweest door de competitie. Door de samenwerking met Volkswagen Motorsport en het PSRX-team kunnen we hierop verder bouwen. Het FIA Wereldkampioenschap Rallycross zal heel spannend worden en we kijken ernaar uit om met onze partners aan de slag te gaan.”

 

"Vergeleken met de wagen van vorig jaar, situeren de belangrijkste veranderingen zich aan de voorzijde”, verklaarde Fabrice van Ertvelds, Technical Project Manager voor Volkswagen in WRX. Omdat de motorkoeling erg belangrijk is in WRX, werd die hertekend, met heel veel aandacht voor de aerodynamica. Ook de achtervleugel is cruciaal. Daarom levert de nieuwe versie nog meer neerwaartse druk en hij is ook ruim instelbaar. Voeg daar nog verbeteringen onder de motorkap aan toe, en je krijgt de ideale WRX-bolide voor korte, spectaculaire deur-tegen-deurraces.

 

Johan Kristoffersson zal de start nemen met het N°1 van de kampioen: "De eerste tests met de Polo R Supercar verliepen zeer goed. De ontwikkelingsafdeling van Volkswagen Motorsport leverde fantastisch werk. Als regerend wereldkampioen sta ik uiteraard onder grote druk, maar dat deert me niet. Integendeel, ik kijk uit naar enkele spectaculaire en spannende duels.”

 

Het FIA Wereldkampioenschap Rallycross omvat 12 races, verdeeld over drie continenten. Het startschot wordt gegeven in Barcelona op 13 en 14 april aanstaande. De grote finale vindt plaats in Kaapstad (Zuid-Afrika) op 24 en 25 november. De WRX 2018 bezoekt voor het eerst het circuit van Silverstone (Groot-Brittannië) en debuteert ook in de VS, tijdens de manche in Austin. Momenteel zijn er al 15 wagens en piloten ingeschreven in deze koningsklasse RX Supercar Series. Onder hen enkele grote namen uit de autosport, zoals de Volkswagen-piloten Petter Solberg en de regerend wereldkampioen Johan Kristoffersson, maar ook rallylegende Sébastien Loeb en gewezen DTM-kampioen Mattias Ekström.

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be

 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

- D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

- Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

- D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy