De Volkswagen California Centers: nog meer genieten van het 'Van Life'

De Volkswagen California Centers: nog meer genieten van het 'Van Life'

Als ware voorloper van het 'Van Life' blies de legendarische, later tot 'Camping Box' getransformeerde T1 Transporter het afgelopen jaar 70 kaarsjes uit. Terwijl de sector van de campers in volle ontwikkeling is, laten vijf Volkswagen California Centers in België het publiek kennismaken met zijn opvolgers. Wilt u ook een kijkje nemen? ​

Om de toekomst beter te begrijpen is het een goed idee om soms eens in de achteruitkijkspiegel te kijken. Nu de sector van de campers een hoge vlucht neemt, is het goed om even stil te staan bij het feit dat het concept al meer dan 70 jaar bestaat. De eerste Volkswagen Camper, het symbool van een bedrijfswagen die is aangepast om erin te kunnen logeren met een zekere mate aan comfort, werd in 1951 ontwikkeld door de firma Westfalia. Deze eerste kampeerwagen was uitgerust met een dubbele cabine, een slaapbank, een klaptafeltje, een zitbank, een kast op wieltjes en een buffet inclusief opbergvak voor een kooktoestel. In het interieur waren ook decoratieve voorwerpen te vinden, zoals gordijnen die matchten met de motieven van het interieur. Met deze transformatie kreeg de Transporter de bijnaam 'Camping Box'.

Meer dan zeven decennia later gaat de Volkswagen Transporter in de California-versie volledig mee met zijn tijd. Toch heeft hij niet in het minst het karakter van zijn beroemde voorganger misbruikt. Integendeel! De gezondheidscrisis die de wereld de laatste jaren te verduren kreeg, heeft bij velen onder ons de honger naar vrijheid, naar een terugkeer tot de essentie en een zekere eenvoud aangewakkerd. In tegenstelling tot de luxe van sommige hotels nodigt de Volkswagen California uit om te profiteren van een teruggekregen autonomie en vrijheid. Ver van de beperkingen van het dagelijkse leven, vlak bij een meer, in de bergen, aan de rand van een bos of naast de animaties op een camping, opent hij zijn deuren, zijn luifel en eventueel ook zijn dak, zodat zijn inzittenden zich deze plek voor één nacht – of langer – eigen kunnen maken.

Voor D’Ieteren in het bijzonder is het 'Van Life', om de trendy term te gebruiken, geen nieuwe tendens. Roland D’Ieteren vond begin jaren ‘80 zelf de Weekender uit door een T3 Transporter te transformeren tot een kampeerwagen die luxueuzer was dan wat in die tijd reeds bestond.

De moderne, praktische en gezellige California is in de loop der jaren veel veranderd. Hij is niet meer het embleem van de hippies van de jaren ‘60. Hij is ook de handlanger geworden van koppels, gezinnen of vrienden die op avontuur willen gaan om even een pauze te nemen van het gewone leven, met zo veel of weinig voorbereiding als nodig. Vandaag bestaan er verschillende versies, zodat zoveel mogelijk profielen hun geluk kunnen vinden. Bij de modelkeuze kan het echter moeilijk zijn om te weten welke uitwerking de geschikte is. Daarom heeft D’Ieteren, Belgische importeur van het merk Volkswagen, de California Centers in het leven geroepen.

 

California Centers van en voor gepassioneerden

"Met de California Centers wilden we een gespecialiseerde dienst voor de kampeerwagens van Volkswagen oprichten," legt Luc Van Hoeydonck, Conversion & Training Manager VW Commercial Vehicles bij D’Ieteren, uit. "Binnen bestaande concessies in België hebben wij dus vijf centra waar potentiële klanten informatie kunnen krijgen van specialisten in dit type voertuig. Ze zijn duidelijk vaak zelf gepassioneerd en vinden het geweldig om hun ervaring te delen. Soms zijn het niet gewoon adviseurs maar worden ze zelfs tot ware gidsen voor al wie deze levensvorm aan het ontdekken is."

Door een California Center binnen te stappen kan de klant dus het aanbod aan Volkswagen-kampeervoertuigen ontdekken, maar dat is niet alles. "We kunnen in deze centra zeer veel accessoires presenteren die moeten beantwoorden aan de specifieke noden van elke klant", zegt Luc Van Hoeydonck. "Aangepaste kookpotten, beschermhoezen op maat, fietsdragers enz. Met goed advies ontdekt de koper hoe hij ten volle van zijn kampeerwagen kan genieten door de ongemakken van dit type accommodatie te beperken en de voordelen te maximaliseren."

Ook in technisch opzicht is het personeel van de California Centers opgeleid om snel te kunnen antwoorden op de vragen en eventueel een oplossing te bieden. "Niets is meer frustrerend dan verstoord worden tijdens je vakantie omdat de waterkraan niet meer werkt of het dak niet meer sluit ", geeft Luc Van Hoeydonck toe. "Vaak is het een detail of komt het door foutief gebruik. Meestal kunnen de specialisten van de California Centers telefonisch oplossingen geven. Als dat niet lukt, kunnen ze het voertuig in ontvangst nemen zodat in campers gespecialiseerde mecaniciens er kunnen naar kijken."

Toch nog twijfel? De California Centers bieden zelfs voertuigen te huur aan. Opgelet: als u nog niet 100% overtuigd was, zou het ontdekken van het Van Life 'à la Volkswagen' u definitief over de streep kunnen trekken!

 

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf