De achtste generatie van de Golf GTI is nu bestelbaar in België.

De achtste generatie van de Golf GTI is nu bestelbaar in België.

Toen Volkswagen 45 jaar geleden de eerste Golf GTI lanceerde op de International Motor Show (IAA) in Frankfurt, kon niemand vermoeden dat de drie letters G, T en I een icoon zouden worden. Maar dat is precies wat er gebeurd is. Iedereen die vandaag naar de GTI verwijst, heeft het over een icoon: de Golf GTI.

Voor zijn achtste generatie is hij uitgerust met een 245 pk (180kW) motor met een koppel van 370 Nm.

Meer dan 2,3 miljoen klanten hebben sinds 1976 de iconische Volkswagen-sportwagen gekocht.

Met de nieuwe Golf GTI legt Volkswagen opnieuw de lat hoog in de sportieve compactklasse. Jürgen Stackmann, lid van de directie van het merk Volkswagen, legt uit: "Al meer dan vier decennia staan de drie letters GTI voor sportief rijplezier op het hoogste technische niveau. We willen onze klanten bedanken voor de 2,3 miljoen verkochte Golf GTI's. De nieuwe generatieI zit vol met innovaties. Ook dit zal onze klanten weer inspireren. 

De nieuwe GTI kan vanaf nu besteld worden. In België is de prijs van de Golf GTI 2.0 180 kW (245 pk) 7-speed DSG € 38.890 inclusief BTW.

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf