Better safe than sorry: Euro NCAP geeft de nieuwe Multivan vijf sterren

Better safe than sorry: Euro NCAP geeft de nieuwe Multivan vijf sterren

 

  • Uitstekende totaalscore voor aanrijdingsbescherming en ongevallenpreventietechnologieën
  • Hoge score op alle crashtestcriteriaHoeveelheid rijhulpsystemen en functie ervan positief beoordeeld
  • Hoeveelheid rijhulpsystemen en functie ervan positief beoordeeld

 

Nieuwe Multivan van Volkswagen Commercial Vehicles (CVI) overtuigt bij de gerenommeerde veiligheidstests van Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) in de categorieën crashveiligheid en functie van de rijhulpsystemen. Het resultaat: de hoogste score van vijf sterren.

De nieuwe Multivan werd vorig jaar gepresenteerd en wist sindsdien al talrijke klanten, testers en designjury’s – en nu ook de testers van de Europese keuringsorganisatie Euro NCAP – te overtuigen. In de derde testronde van dit jaar bracht het in Hannover geproduceerde busje het er zowel bij de crashveiligheid als bij de rijhulpsystemen zeer goed van af en krijgt hiervoor de beoordeling van vijf sterren. Deze beoordeling staat gelijk aan een uitstekende totaalscore voor aanrijdingsbescherming en aan een goede uitrusting met uitgebreide, op de praktijk gerichte technologie voor ongevallenpreventie.

De cockpit van de nieuwe Multivan is standaard uitgerust met een airbag voor de bestuurder, een airbag voor de voorste passagier en een centrale en zijdelingse airbag, terwijl er op de derde zitrij standaard gordijnairbags aanwezig zijn. Dankzij de combinatie van de airbags enerzijds en een overeenkomstig ontworpen koetswerkstructuur anderzijds behaalt de nieuwe versie van het gezins- en zakelijke busje een score van 90%. Bij kinderveiligheid, een belangrijke categorie voor een busje, werden ook de talrijke montagemogelijkheden voor kinderzitjes beoordeeld. In deze categorie behaalde de nieuwe Multivan een resultaat van 89%.

Naast de bescherming van inzittenden en onbeschermde weggebruikers hecht Euro NCAP ook veel belang aan ongevallenpreventie. Aangezien er in de nieuwe Multivan meer dan 25 rijhulpsystemen ter beschikking staan, die de beoordelaars eveneens wisten te overtuigen bij de tests, kreeg het voertuig 87% van de punten in de beoordeling "Safety Assist".

 

Details over de testresultaten zijn beschikbaar op https://www.euroncap.com/nl

 

Officiële 2022 veiligheidsbeoordeling van de VW Multivan
Bekijk de Euro NCAP-veiligheidsbeoordeling van de VW Multivan 2022: details, afbeeldingen, video's en opmerkingen bij de crashtest
www.euroncap.com

 

Story image
Story image

 

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf