Wereldpremière van de Volkswagen Phideon

Wereldpremière van de Volkswagen Phideon

Maandag 29 februari 2016 —  

Nieuwe Volkswagen in het premiumsegment voor de Chinese markt

 

 

Dynamische limousine luidt nieuw designtijdperk in de hoogste klasse in

Aan de vooravond van het autosalon van Genève 2016 stelde Volkswagen in wereldpremière de Phideon voor. Deze compleet nieuw ontwikkelde limousine voor de hoogste klasse koppelt uitgesproken elegantie aan maximale dynamiek; hij komt in 2016 in China op de markt.

Het toekomstige model van Volkswagen in de hoogste klasse gaat in het derde kwartaal van 2016 in serieproductie in China: de Phideon zet als sportieve limousine de nieuwe designlijnen uit voor de premiummodellen van Volkswagen. Hij positioneert zich daarbij tegelijk als sportieve limousine en als auto met een chauffeur.

Aan de buitenzijde toont de Phideon vloeiende overgangen en strakke lijnen, van de dynamisch voorwaarts gerichte neus over de scherpe schouderlijn tot de voor een coupé typische harmonieus gelijnde achterkant. Dit model met een lengte van meer dan vijf meter pakt uit met een imposant radiatorrooster, opvallende chroomelementen en de voor het eerst toegepaste sfeerverlichting aan de buitenzijde.

Ook het interieur straalt luxe uit. De ruimte achterin heeft alle trekken van een echte lounge, in de cockpit gebruikt Volkswagen innovatieve technologie. Voorbeelden zijn het nieuw ontworpen Active Info Display dat virtuele 3D-weergave mogelijk maakt, en de chauffeursmodus, waarbij de passagier informatie naar het infotainmentsysteem kan sturen.

Met deze sportieve limousine richt Volkswagen zich naar een toekomst waarin design en innovatieve technologie op elegante wijze hand in hand zullen gaan.

Productfilm Phideon: https://www.youtube.com/watch?v=GlKzxNADxLM