Wereldpremière van het studiemodel Multivan PanAmericana Edition

Wereldpremière van het studiemodel Multivan PanAmericana Edition

Maandag 14 september 2015 — Globetrotter, offroadliefhebber of motopiloot? Het studiemodel Multivan PanAmericana Edition brengt niet alleen mensen met de meest uiteenlopende passies samen, maar biedt hun ook de mogelijkheid om het nodige materiaal voor de beoefening van hun passie te vervoeren. Op het internationale autosalon van Frankfurt (IAA) stellen de specialisten van Volkswagen Commercial Vehicles een nieuwe veelbelovende variant van het succesmodel uit Hannover voor, die het mogelijk maakt om in alle comfort een moto te vervoeren in de laadruimte. Dankzij een elektrisch laadsysteem kan de moto bovendien eenvoudig worden in- en uitgeladen.

- 4MOTION-vierwielaandrijving

- Laadinrichting voor het vervoer van moto's

 

Globetrotter, offroadliefhebber of motopiloot? Het studiemodel Multivan PanAmericana Edition brengt niet alleen mensen met de meest uiteenlopende passies samen, maar biedt hun ook de mogelijkheid om het nodige materiaal voor de beoefening van hun passie te vervoeren. Op het internationale autosalon van Frankfurt (IAA) stellen de specialisten van Volkswagen Commercial Vehicles een nieuwe veelbelovende variant van het succesmodel uit Hannover voor, die het mogelijk maakt om in alle comfort een moto te vervoeren in de laadruimte. Dankzij een elektrisch laadsysteem kan de moto bovendien eenvoudig worden in- en uitgeladen.

 

Het studiemodel Multivan PanAmericana Edition combineert het comfort van de Multivan met de terreincapaciteiten van een SUV. Hij is echter vooral sterk in dat wat de Multivan zo goed doet: het vervoeren van ladingen van haast ieder type en formaat. Het is een bijzonder fascinerend model dat zijn bestuurder een gevoel van grenzeloze vrijheid en zelfstandigheid bezorgt. Waarheen de reis ook gaat, dankzij de Multivan PanAmericana kan alles mee.

 

Visueel onderscheidt het studiemodel in 'Oryx White' zich van zijn broers door bredere wielkasten, drempelverbreders en zwart glanzende lichtmetalen 18"-velgen 'Palmerston' die zijn avontuurlijke ambities beklemtonen. Een vooraan duidelijk zichtbare beschermplaat, eveneens in licht metaal, beschermt de bodem.

 

Het interieur wordt gekenmerkt door dezelfde mix van hoogwaardige en tegelijk bijzonder robuuste materialen: op de koetswerkkleur afgestemde decoratieve lijsten in wit en carbon en zetels afgewerkt met carbon en witte contrasterende stiksels. Platen in geribbeld aluminium vervangen de klassieke tapijtvloer in het interieur en benadrukken het bijzondere karakter van de wagen.

 

Niet zonder reden overigens. Het in Frankfurt voorgestelde studiemodel richt zich immers tot een zeer specifieke en veeleisende doelgroep: die van motorrijders die hun kostbare machine in alle comfort naar het circuit willen vervoeren, en daarvoor vaak lange afstanden afleggen. Zij vinden in deze knappe Transporter met zijn elektrisch bediende laadhelling en extra bevestigingshaken in de laadruimte de ideale partner voor hun avonturen.

 

 

Het studiemodel Multivan PanAmericana Edition samengevat

 

Afmetingen

Lengte                           4.904 mm

Breedte                         1.904 mm

Hoogte                          1.990 mm

Bodemvrijheid              178 mm

Wielbasis                       3.000 mm

Aanloop-/afloophoek    21,8°/16,2°

 

Motor

2.0 TDI BlueMotion Technology (EA288)

 

Vermogen: 150 kW (204 pk)

Koppel: 450 Nm bij 1.400 - 2.000 t/min.

 

Transmissie

Geautomatiseerde DSG-7-versnellingsbak (DQ500), permanente vierwielaandrijving 4MOTION, mechanisch sperdifferentieel op de achteras